Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η αρχή όλων είναι η φωτιά


Ο Ηράκλειτος υποστηρίζει ότι αρχή όλων είναι η φωτιά. Λέει πως όλα γίνονται από τη φωτιά και στη φωτιά τελειώνουν. Όταν αυτή σβήνει, τα πάντα μπαίνουν σε μία τάξη και γίνεται ο κόσμος.


Τα 4 στοιχεία με ηγεμόνα το ένα απ’ αυτά τη φωτιά, διατρέχουν έναν δρόμο που ανεβαίνει και κατεβαίνει. Ο δρόμος που ανεβαίνει οδηγεί από τη γη στο νερό και από τον αέρα στη γη. Η γη βρίσκεται στην αρχή και στο τέλος και ξέρουμε ότι αρχή και τέλος συμπίπτουν. Η γη είναι ο τόπος του κοσμικού δράματος.
Απόσπασμα από Ηράκλειτο του Κώστα Αξελού.

Η διάσπαση του κειμένου.
Κάνουμε εικόνα αυτά που λέει ο Ηράκλειτος.
Η αρχή όλων είναι η φωτιά … δηλαδή η σκέψη.
Όταν η σκέψη σβήσει τα πάντα μπαίνουν σε μία σειρά και γίνεται ο κόσμος… το να καταφέρεις να φέρεις το μυαλό σου στην απόλυτη σιωπή είναι μία μεγάλη διαδικασία και απαιτεί προσπάθεια, εξάσκηση και φυσικά άδειασμα του εγώ και του υποσυνείδητου. Γιατί αν δεν τα έχουμε φέρει αυτά τα δύο σε μία ισορροπία τότε το να επιδιώξουμε τη σιωπή θα είναι σαν να θέλουμε να σπρώξουμε το σπίτι μας να το πάμε σε άλλο μέρος… δηλαδή ακατόρθωτο.
Το να σταματήσουμε τη σκέψη μας και να μπούμε στη σιωπή για να γνωρίσουμε εκεί την αρμονία είναι ένα μεγάλο Άλμα. 

Τα 4 στοιχεία με ηγεμόνα το ένα απ’ αυτά τη φωτιά, διατρέχουν έναν δρόμο που ανεβαίνει και κατεβαίνει… Ο ηγεμόνας η φωτιά= σκέψη, η οποία ανεβαίνει και κατεβαίνει. Η φωτιά – σκέψη λοιπόν είναι αυτή που ταξιδεύει στο Σύμπαν και επιστρέφει σε μας. Η σκέψη ωστόσο ταξιδεύει παράλληλα και μέσα στο σώμα μας, από το μυαλό μας πάει στο υπόλοιπο σώμα και από το σώμα επιστρέφει πάλι στο μυαλό. Αυτό εμείς το ονομάζουμε λογική. Και θα παρατηρήσετε πως η μία σκέψη γεννάει την άλλη, ως συμπερασματικό δρόμο. Ανάλογα ποια σκέψη θα πάρουμε θα μας δώσει και ανάλογο δρόμο. Όμως στους περισσότερους ανθρώπους επικρατεί η διαδρομή της συνήθειας και της κοινής λογικής, είναι ένα μονοπάτι που το επιλέγουν οι άνθρωποι, χωρίς να μπουν στον κόπο να αναζητήσουν αν υπάρχει κάποιο άλλο μονοπάτι που δεν το έχει δει κάποιος. Γιατί το κάνουν αυτό οι άνθρωποι? Μα από τον φόβο μη τους χαρακτηρίσουν ως τρελούς, ως ανισόρροπους … μα τελικά την μεγάλη έκρηξη στον πλανήτη μας την έκαναν αυτά τα μυαλά που αναζήτησαν καινούργια μονοπάτια. Τους ήταν βέβαια δύσκολο, γιατί έπρεπε με νέα «όπλα» να ξεχορταριάσουν τα αγριόχορτα της κοινής λογικής και να αναζητήσουν τρόπους να μην ξανά επηρεαστούν από την κοινή αυτή πορεία και να διατηρήσουν τη φρέσκια δική τους. Όλο αυτό το μονοπάτι τους έδωσε νέα επιχειρήματα τα οποία όμως δεν είναι κοινώς αποδεκτά. Αλλά για του ίδιους τους ερευνητές ήταν ο δρόμος που τους κράτησε για τόσες χιλιάδες χρόνια στα ψηλά επίπεδα της ιστορίας.
Ο δρόμος που ανεβαίνει οδηγεί από τη γη στο νερό και από τον αέρα στη γη… 

Η φωτιά λοιπόν είναι αυτή που οδηγεί από τη γη στο νερό και από το νερό στη γη. Δηλαδή η φωτιά- σκέψη γίνεται λόγος από τη γλώσσα, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του Σύμπαντος – στόμα. Η γλώσσα- ο λόγος είναι το πλοίο του Σύμπαντος. Γιατί ο Λόγος είναι αυτός που θα δώσει την κίνηση στο υγρό στοιχείο, σάλιο το οποίο είναι αυτό που είτε θα αλλοιώσει είτε θα θεραπεύσει τους αδένες του σώματος μας, οι οποίοι είναι δεμένοι= α-δένα. Α-δένω, με τα 7 μυστικά περάσματα. Ανάλογα τον λόγο λοιπόν θα δημιουργήσω και την αντιστοιχεί πορεία μέσα στο σώμα μου, η οποία αρχίσει από το σάλιο και μεταφέρεται σε όλο του υπόλοιπο υγρό στοιχείο του σώματός μου, αλλά φυσικά μεταφέρεται και στον εγκέφαλό μου, όπου κι εκεί είναι η αποθήκη υγρού στοιχείου. Οπότε η σκέψη- φωτιά + ο λόγος – υγρό είναι οι δύο βασικές αιτίες για όλα μου τα μπλοκαρίσματα, οι οποίες δημιουργούν κύκλους τέτοιους που δεν μπορώ να βρω εύκολα που είναι η αρχή και που το τέλος. Γιατί μοιάζουν ίδια. = Η γη βρίσκεται στην αρχή και στο τέλος και ξέρουμε ότι αρχή και τέλος συμπίπτουν.
Η γη είναι ο τόπος του κοσμικού δράματος… δηλαδή η γη είναι το σώμα μας το οποίο καταλήγει ως τελικός αποδέκτης της όλης αυτής διαδρομής… σκέψης- λόγου. Αυτό βασανίζεται, αλλοιώνετε, αρρωσταίνει και δεν έχουμε καμία σχέση με την φυσική μας λειτουργία.
Βέβαια ως τελικός αποδέκτης είναι και η ίδια η γη, ο πλανήτης μας δηλαδή ο οποίος βιώνει τους δικούς μας κύκλους φωτιάς- νερού… γιατί όλα ξεκινούν από μας και επιστρέφουν σε μας. Με ποιο τρόπο? Νομίζω ότι τώρα πια καταλαβαίνετε τον τρόπο.. Όλα είναι μία αντανάκλαση, οπότε η αλλαγή για να υπάρξει πρέπει να ξεκινήσει από το δικό μας πλοίο- γλώσσα το οποίο είναι συνδεδεμένο και το Υγρό Του Σύμπαντος.

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα