Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ήλιος σε σύνοδο με το Γαλαξιακό μας Κέντρο

Ο Ήλιος σε σύνοδο με το Γαλαξιακό μας Κέντρο
Από την Λίλιαν Σίμου
Τι σημαίνει αυτό; Τι μηνύματα μεταφέρει το Σύμπαν στον καθένα μας; 
Αυτές τις μέρες ο Ήλιος κινείται σε σύνοδο με το Γαλαξιακό μας Κέντρο, κάτι που φωτίζει ιδιαίτερα τις ευαίσθητες χορδές της πνευματικής μας ύπαρξης. Τι σημαίνει αυτό για μας; Τι μηνύματα μεταφέρει το Σύμπαν στον καθένα μας;
Είναι μία περίοδος κατά την οποία το Σύμπαν ανοίγει (λίγο πριν το χειμερινό Ηλιοστάσιο) τις πόρτες και μας προσφέρει την δυνατότητα να αντιληφθούμε καλύτερα τις δονήσεις του.
Λόγω του ότι ο Ηλιακό μας σύστημα στρέφεται γύρω από το Γαλαξιακό Κέντρο, μπορεί αυτό να θεωρηθεί ένας Ήλιος για μας. Το Γαλαξιακό Κέντρο, ξεχύνεται σαν το φως μίας υπέρυθρης ενέργειας.

Οι εκπορεύσεις αυτής της υπέρυθρης ενέργειας φθάνουν μέχρι εμάς και επενεργούν στην αφύπνισή μας. Ανοίγουν πρώτα το υποσυνείδητο μυαλό. Αυτό με τη σειρά του, απελευθερώνει τα αισθηματικά μας τραύματα και τα βιώματα που έχουν συσσωρευτεί. Μας ταράζει, με σκοπό να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τα μπλοκαρισμένα κέντρα μας και να μας καθαρίσει κάθε σκοτεινό σημείο.
Ανάλογα με τον ατομικό μας χάρτη και τους πλανήτες που αγγίζει σε μας, έχουμε μία ιδιαίτερη αίσθηση στο θέμα αυτό και είμαστε ευαισθητοποιημένοι. Μπορούμε να λειτουργήσουμε θετικά, να εισπράξουμε μηνύματα και να αδράξουμε μία νέα ευκαιρία. Το θέμα είναι πως ενώ κάθε χρόνο αυτό συμβαίνει, υπάρχει μία πύλη ανοιχτή κάθε τέτοια περίοδο από το ίδιο το Σύμπαν. Αλλά κάθε φορά, τα ατομικά στοιχεία μας και οι περίοδοι πιέσεων που διανύουμε, δεν μας επιτρέπουν να επικεντρωθούμε στο ιδιαίτερο αυτό κάλεσμα….
Αυτή τη φορά, στον χάρτη του ουρανού, την ώρα που κάνει σύνοδο ο Ήλιος το σημείο αυτό έχουμε την σύνοδο με τον Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη.
Για μας, το μήνυμα είναι πολλαπλό και σημαντικό:
Αίσθηση της ελευθερίας
Γνώση και σοφία
Νέοι ορίζοντες
Ικανότητα επιτυχίας
Χαρά, ευημερία
Αισιοδοξία, θετική σκέψη
Διανοητική ή πνευματική ικανοποίηση
Ταξίδια νοερά ή φυσικά
Επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών
Αλλαγές με προοπτική εξέλιξης
Σχεδιασμός για νέους στόχους
Μία πολύ σημαντική περίοδος εν όψει των Χριστουγέννων και του νέου χρόνου που δεν πρέπει να αφήσουμε να μας διαφύγει. Γιατί μπορεί κάθε χρόνο να έχουμε αυτή την σύνοδο, αλλά δεν έχουμε παράλληλα τον ίδιο συνδυασμό σε άμεση σύνδεση με τον Ήλιο (Φως) και το Γαλαξιακό μας Κέντρο…
230px-Hoag's_object
Το Γαλαξιακό Κέντρο και οι Κένταυροι
Ο Nicolas de Vore και ο Philip Sedgwick, είναι δύο αστρολόγοι που αναφέρονται στο Γαλαξιακό Κέντρο. Μάλιστα ο πρώτος, αναφέρει σε βιβλίο του, πως την ημέρα της χειμερινής ισημερίας,  το Γαλαξιακό Κέντρο είναι λίγες μοίρες Νότια του Ήλιου (τοποθετεί τη θέση του Γαλαξιακού Κέντρου στην 0η μοίρα του Αιγόκερου). Ο ίδιος συγγραφέας αναφέρει πως  η Γη είναι στη μακρινότερη απόσταση από το Γαλαξιακό Κέντρο, όταν ο Ήλιος είναι στη 0η του Αιγόκερου και κατά συνέπεια, η Γη είναι στην 0η του Καρκίνου. Από εκεί, η Γη αναπτύσσει σιγά-σιγά τη μέγιστη ταχύτητά της, καθώς κινείται προς το Γαλαξιακό Κέντρο, κι όταν φθάσει στο μεσοδιάστημα, αρχίζει να κινείται πιο αργά, καθώς, παράλληλα, ο Ήλιος προχωρά σταδιακά προς την 0η  μοίρα του Καρκίνου (θερινό Ηλιοστάσιο). Κατά συνέπεια, η Γη κινείται διαφορετικά από σημείο σε σημείο του ζωδιακού.
Ο αστρολόγος Phil Sedgwick στο βιβλίο του «The Astrology of Deep Space», αναφέρει πως το σημείο του Γαλαξιακού Κέντρου στο χάρτη είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Θεωρεί πως κάθε αστρολογικό σώμα που βρίσκεται σε επαφή μαζί του, έχει μεγάλη βαρύτητα στην ερμηνεία του αστρολογικού χάρτη. Τα άτομα με αυτό το χαρακτηριστικό, πιστεύει πως έχουν σύνδεση με «οτιδήποτε είναι κρυμμένο πίσω από όλα αυτά»! Λόγω του ότι ο Ηλιακό μας σύστημα στρέφεται γύρω από το Γαλαξιακό Κέντρο, μπορεί αυτό να θεωρηθεί ένας Ήλιος για μας. Το Γαλαξιακό Κέντρο, ξεχύνεται σαν το φως μίας υπέρυθρης ενέργειας.
Οι εκπορεύσεις αυτής της υπέρυθρης ενέργειας φθάνουν μέχρι εμάς και επενεργούν στην αφύπνισή μας. Ανοίγουν πρώτα το υποσυνείδητο μυαλό. Αυτό με τη σειρά του, απελευθερώνει τα αισθηματικά μας τραύματα και τα βιώματα που έχουν συσσωρευτεί. Μας ταράζει, με σκοπό να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τα μπλοκαρισμένα κέντρα μας και να μας καθαρίσει κάθε σκοτεινό σημείο. Κατά ένα φιλοσοφικό τρόπο, απελευθερώνει κάθε τσάκρα μας. Το παρομοιάζουμε με ένα δορυφορικό πιάτο, που μας στέλνει τις πνευματικές πληροφορίες. Θα το παραλληλίζαμε με την εσωτερική μας φωνή, ή τη φωνή ενός «θείου οδηγού». Ξεκαθαρίζουμε μέσω αυτού, κάθε σύγχυση και ό,τι μας ταλαιπωρεί. Ο αστρολόγος πιστεύει, πως μετά από τον Ήλιο, έχουμε να αντλήσουμε την δεύτερη σε σημασία πληροφορία στο χάρτη μας, από το σημείο του Γαλαξιακού Κέντρου. Μάλιστα, αναφέρει πως ο Λίλλυ, όταν έγραψε στη μελέτη για την Ωριαία Αστρολογία πως η Σελήνη δεν είναι σε κενό πορείας στο τέλος του Τοξότη, ενδεχόμενα το έκανε γιατί είναι κοντά στο Γαλαξιακό Κέντρο.
Όταν ο Χείρωνας ανακαλύφθηκε, το Γαλαξιακό κέντρο ήταν ακριβώς σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο του χάρτη της ανακάλυψης. Λόγω του ότι ο Χείρωνας θεωρείται πως συνδέει το θείο με το γήινο στοιχείο (μισός άνθρωπος και μισός άλογο), δεν αποκλείεται η ανακάλυψή του, να είναι η αρχή της γέφυρας του χάσματος που υπάρχει από τα πνευματικά πεδία προς εμάς. Ο χάρτης υπάρχει στο κεφάλαιο που αναλύω τον Χείρωνα, και  η μοίρα του ωροσκόπου συμβολίζει:  «Το όραμα του Γλύπτη που λαμβάνει μορφή κάτω από τα χέρια του»! Ο Χείρωνας – χείρα βοηθείας!
Έκτοτε, πολλοί Κένταυροι ανακαλύφθηκαν, μελετήθηκαν και προστέθηκαν στην πληροφόρησή μας. Κάποιοι ήδη απέκτησαν όνομα και θέση στο χάρτη. Άλλοι δεν έχουν ονομαστεί ακόμη, αλλά ήδη υπάρχουν αστρολογικές έρευνες αναμένοντας την ονοματολογία τους.
Είναι το χέρι βοήθειας που περιμέναμε; Γιατί όχι; Ας δούμε μαζί, τι μας προσφέρουν…
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απόσπασμα από το βιβλίο «Η αστρολογία στο Βουνό των Κενταύρων» μία ενδελεχής μελέτη στα τραύματα που φέρουμε στην ψυχή, διατίθεται σε προνομιακή τιμή. Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου…
1155-2003-thickbox
Σύντομες συμβουλές στα ζώδια και στους ωροσκόπους:
Κριός: Σε σας η θετική πτυχή θα αποφέρει διεύρυνση πνευματική, ευκαιρίες σε νέους χώρους και εμπειρία μέσω των συνεργασιών και σχέσεων. Προσοχή στην τάση για βιαστικές αποφάσεις κάτω από ένα υπερβολικό ενθουσιασμό.
Ταύρος: Η θετική εικόνα του συνδυασμού, θα σας προσφέρει βαθύτερη κατανόηση των αξιών της ζωής, μέσα από προσπάθεια και εργασία που ήδη κάνατε, ενώ θα είναι σημαντικό να ελέγχετε την αγωνία για το άγνωστο που έρχεται.
Δίδυμοι: Το δώρο για σας προσφέρεται μέσα από την συνειδητοποίηση των ισορροπιών των σχέσεων, αλλά και την προσωπική προσφορά και αφοσίωση, ενώ κινδυνεύετε από την πολυδιάσπασή σας, να αναλωθείτε σε πολλές κατευθύνσεις.
Καρκίνος: Για σας το θετικό μήνυμα αφορά μία καθημερινή προσφορά και προσπάθεια για να βελτιώσετε τα μικρά δώρα της ζωής, να ομορφύνει κάθε σας κίνηση. Δύσκολο θα είναι να προσπαθήσετε να είστε παρόντες σε κάθε κοινωνική πρόκληση.
Λέων: Το θετικό για σας αφορά την δημιουργική σας έφεση που περιέχει όμως την εμπειρία του χρόνου και την χαρά της ομαδικότητας. Δυσκολία θα συναντήσετε στην ολοκλήρωση των σχεδίων, αν θέλετε συνέχεια να είστε σε νέους ορίζοντες.
Παρθένος: Το δώρο για σας είναι μία σαφής και πολύ ενδιαφέρουσα βάση για να στηρίξετε κάθε σας προσπάθεια. Ενώ η δυσκολία έγκειται στο πρόβλημα που έχετε να συμπορεύεστε με τις διαρκείς αλλαγές.
Ζυγός: Η θετική πλευρά της εποχής αυτής αφορά τις δικές σας σοβαρές αποφάσεις που συμβάλλουν στο να δεχθείτε κάθε βαθύτερη γνώση. Η επαφή με άτομα εμπνευσμένα σας εμπλουτίζει, ενώ οι διαφορές στις σχέσεις σας, σας καθυστερούν.
Σκορπιός: Για σας το θετικό μήνυμα είναι η αξία της ανακάλυψης που σας ενδιαφέρει και να δώσετε ποιότητα στα αποκτήματά σας. Ενώ μπορεί να σας περιορίσει τα θετικά, μία ξαφνική ανάληψη επιπρόσθετων ευθυνών.
Τοξότης: Σίγουρα εσείς είστε στο πιο φωτεινό σας σημείο, αλλά θέλει σύνεση και σοβαρότητα ό,τι αποφασίσετε αυτή την εποχή. Αντίθετα, θα σας παρασύρει ο άκρατος ενθουσιασμός και οι βιαστικές κινήσεις, σε λάθη.
Αιγόκερως: Αντιλαμβάνεστε σχετικά εύκολα τι σημαίνει σοφία και γνώση, μέσω της βιωματικής εμπειρίας. Αποφύγετε όμως να είστε εγωκεντρικοί και οξύθυμοι, γιατί ο παρορμητισμός θα εμποδίσει την πρόοδο στα σχέδιά σας.
Υδροχόος: Αδράξτε την ευκαιρία για γνωριμίες και επαφές πολύ ενδιαφέρουσες. Αλλά προσέχετε τις ξαφνικές αποφάσεις, δίχως περίσκεψη
Ιχθείς: Είναι δυνατόν να είστε ωφελημένοι, μέσα από μία αλλαγή ουσιαστική και ιδιαίτερη αυτή την εποχή. Κάνετε όμως συνετά βήματα για να μην χάσετε αξιόλογα δώρα της ζωής σας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα