Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ανάδρομοι πλανήτες και η - φαινομενική - αναδρομή κίνηση της Αφροδίτης στον Αιγόκερω




Όλο το Γενάρη η Αφροδίτη θα είναι - φαινομενικά - ανάδρομη στον Αιγόκερω και στις αρχές του Γενάρη θα υπάρχει και μια αξιοπρόσεκτη σύνοδός της με τον Ερμή, κάτι που ευνοεί κάθε καλλιτεχνική, συνεργατική δραστηριότητα, συμφωνίες καλλιτεχνικές, πολιτικές (λόγω Αιγόκερω) και διπλωματικές.

Για να κατανοήσουμε τη λειτουργία μιας ανάδρομης Αφροδίτης και ειδικότερα μιας ανάδρομης Αφροδίτης στον Αιγόκερω, θα πρέπει να δώσουμε αρχικά τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε ανάδρομος πλανήτης και να ξεκαθαρίσουμε το «μύθο» από την αλήθεια, μιας και πολλά λέγονται για τους ανάδρομους πλανήτες, άλλα σωστά, άλλα αόριστα, γενικά, ακόμα και φαιδρά.

Ο ανάδρομος λοιπόν πλανήτης έχει τα εξής χαρακτηριστικά, επιτελεί τις εξής λειτουργίες:



Α. Μια λειτουργία εξαπατητική, ουτοπική, χιμαιρική, μιας και, εφόσον είναι φαινομενικά ανάδρομος ενώ ουσιαστικά δεν είναι, στη φύση του υπάρχει ένα «είναι» και «δεν είναι», γι’ αυτό και υποστηρίζουμε πως ο ανάδρομος πλανήτης έχει μια «ποσειδώνια» φύση εγγενή (φανταστείτε ανάδρομο πλανήτη στους Ιχθείς ή σε εμπλοκή με Ποσειδώνα).
Β. Επειδή κινείται αργά, ειδικά όταν είναι «στάσιμος» (stationary), συνδέεται με αργοπορία, καθυστερήσεις, ακυρώσεις, αναβολές, γι’ αυτό και στη διάρκεια ενός ανάδρομου πλανήτη τα παραπάνω είναι πολύ πιθανά.
Γ. Επειδή φαίνεται να κινείται προς τα πίσω μπορεί να συνδέεται με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος, μπορεί στη διάρκειά του οτιδήποτε προηγηθέν να επανεμφανιστεί και το παρελθόν να επηρεάσει το παρόν. Παρελθοντικές εκκρεμότητες, ξεχασμένα πρόσωπα και καταστάσεις είναι πολύ πιθανόν να επανεμφανιστούν κατά τη διάρκεια της ανάδρομης φοράς ενός πλανήτη.
Δ. Η φαινομενική κίνηση προς τα πίσω εκλαμβάνεται από πολλούς μελετητές των ανάδρομων πλανητών ως επιστροφή στην παιδική ηλικία, ηλικία στην οποία κυριαρχεί η παρόρμηση έναντι της λογικής, η τάση για δράση χωρίς - έντονη τουλάχιστον - ορθολογιστική προετοιμασία, άρα - σύμφωνα μ’ αυτή την άποψη - ο ανάδρομος πλανήτης έχει ένα χαρακτήρα παρορμητικό, ακόμα και επιπόλαιο ή βιαστικό.
Ε. Στη λεγόμενη «καρμική» Αστρολογία δηλώνει εκκρεμότητες της φύσεως του πλανήτη και του ζωδίου (ή και του οίκου ακόμα) στον οποίο βρίσκεται αυτός ο πλανήτης.

Όλα αυτά θα τα εξετάσουμε διεξοδικά σε υπό έκδοση βιβλίο μας που θα πραγματεύεται το θέμα των «ανάδρομων πλανητών».

Ας δούμε τώρα πως μπορεί να λειτουργήσει μια ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω:

1. Οικονομικές απογοητεύσεις, εξαπατήσεις από πρόσωπα εξουσίας, από την εργασία, γραφειοκρατικούς μηχανισμούς του Κράτους.
2. Εξαπάτηση του ίδιου του κράτους σε θέματα οικονομικά, αποτυχία να «πιάσει» τους στόχους του.
3. Υπεραισιοδοξία για θέματα οικονομικά, που είναι όμως «φρούδα».
4. Διάβρωση οικονομικής σταθερότητας.
5. Σχέσεις, συνεργασίες, ενώσεις «θολές», διάβρωση κυβερνητικών συνασπισμών, θνησιγενείς κυβερνητικές ενώσεις - συνασπισμοί.
6. Καθυστερήσεις πραγμάτωσης οικονομικών στόχων.
7. Καθυστερήσεις, αναστολές σε συνεργασίες.
8. Επανεμφάνιση προσώπων εξουσίας που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε νέες ενώσεις, συλλογικά κυβερνητικά μορφώματα.
9. Βιαστικές ενέργειες σε θέματα οικονομικά, βιαστικές συνεργασίες, ανακατατάξεις σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους και, ειδικότερα της κυβέρνησης.
10. Συνειδητοποίηση εκκρεμοτήτων που συνδέονται με την οικονομική - κυρίως - πολιτική του κράτους.

Όπως καταλαβαίνεται ο συνδυασμός

Αιγόκερω
Αφροδίτης
Ιδιοτήτων του ανάδρομου πλανήτη

δίνει ένα γρήγορο, σαφή αλλά και εργονομικό πίνακα που απεικονίζει τη λειτουργία μιας ανάδρομης Αφροδίτης στον Αιγόκερω. Π.χ. «ισορροπία» (λέξη - κλειδί της Αφροδίτης), «κυβέρνηση» (λέξη-κλειδί του Αιγόκερω), «αναστοχασμός» (λέξη -κλειδί του ανάδρομου πλανήτη, μιας και αυτό συνδέεται με κάθε «στροφή προς τα πίσω») δίνουν πιθανότητα επανεξέτασης της κυβερνητικής ισορροπίας και, κατ’ επέκταση, του κυβερνητικού σχηματισμού, που αυτή τη στιγμή την εξασφαλίζει.

Αυτά τα λίγα για την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω και τη φύση του ανάδρομου πλανήτη, που ελπίζουμε να διαφώτισαν κάπως το πώς λειτουργεί ένας ανάδρομος πλανήτης.



regulushellas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα