Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Καφές ή άσκηση το πρωί;

Εκατομμύρια ανθρώπων κάθε πρωί (ή τουλάχιστον μια φορά την ημέρα) στέκονται στην ουρά έξω από καταστήματα που φτιάχνουν καφέ, για να αγοράσουν αυτό το σκουρόχρωμο υγρό, που θα τους δώσει ενέργεια και θα κατατροπώσει το αίσθημα κούρασης που νοιώθουν. Όμως, υπάρχει εναλλακτική λύση;

Ο συγγραφέας Gregory Ferenstein πιστεύει πως, έχει την απάντηση και πως 30 δευτερόλεπτα πολύ έντονης άσκησης κάθε φορά που νοιώθει κανείς υπνηλία, μπορούν να αντικαταστήσουν ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ!

Ο Ferenstein ανακάλυψε ότι, η άσκηση προσφέρει τη διπλάσια ενεργειακή ώθηση που αναζητά ο άνθρωπος καθημερινά, από εκείνη του καφέ, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται και χρήματα, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο αν υπολογίσει κανείς πόσα ξοδεύει μηνιαίως σε αυτή του τη συνήθεια.



Γράφοντας στο «The Daily Beast» , εξήγησε: «Κάθε φορά που χρειάζεστε έναν τρόπο για να ξαναβρείτε τη χαμένη σας ενέργεια, εξασφαλίστε ότι βρίσκεστε σε μια ήσυχη γωνιά και εκτελέστε κάποια μορφή έντονης άσκησης, που αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς (όλα αυτά φυσικά αν δεν έχετε πρόβλημα υγείας και εφόσον έχετε συζητήσει με το γιατρό σας) τόσο όσο να λαχανιάσετε λιγάκι. Έχω διαπιστώσει ότι 30 δευτερόλεπτα άσκησης υψηλής έντασης, μου δίνει την ίδια ώθηση, όπως και μια γερή δόση καφεΐνης.»
Για να αποδείξει και επιστημονικά ο Ferenstein πως η θεωρία του ήταν σωστή, ζήτησε από ειδικούς να κάνουν τις ανάλογες μετρήσεις και να διαπιστωθεί τελικά πως έχει δίκιο. 

Βρέθηκε λοιπόν ότι, η συνολική γνωστική απόδοση αυξάνεται κατά 6% μετά από την κατανάλωση καφεΐνης, ενώ μετά από έντονη άσκηση μόλις λίγων δευτερολέπτων, η αύξηση ήταν της τάξης του 12%! Το μοναδικό επιπλέον όφελος της καφεΐνης ήταν στην βραχυπρόθεσμη μνήμη, η οποία βελτιώθηκε κατά 26%, σε σύγκριση με το 16% της άσκησης.

Επίσης πέρυσι, οι ερευνητές στο Μόντρεαλ Heart Institute διαπίστωσαν ότι, η υψηλής έντασης άσκηση τονώνει την πνευματική και σωματική υγεία, ενώ οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας βρήκαν πως, η τακτική χρήση του διαδρόμου δίνει επίσης ώθηση στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος των κυττάρων του εγκεφάλου.

Ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, Δρ Μαρκ Ντέιβις, δήλωσε ότι, αυτή η ώθηση ενέργειας βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.


mother
 CapitalHealth

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα