Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Nasa: Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ISON ΕΠΙΒΙΩΣΕ!!!

Image Credit: ESA / NASA / SOHO / GSF




Ο Ison εμφανίζεται ως ένα λευκό επίχρισμα που ανηφορίζει  μακριά από τον ήλιο . Ο ISON δεν ήταν ορατός κατά τη διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισής του στον ήλιο, έτσι πολλοί επιστήμονες πίστευαν ότι είχε διαλυθεί, αλλά οι εικόνες, όπως αυτή από το ESA / NASA Solar and Heliospheric Observatory δείχνουν ότι ένας μικρός πυρήνας ίσως να είναι άθικτος. 
Συνεχίζοντας μια ιστορία αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς, υλικό από τον κομήτη ISON  εμφανίστηκε  στην άλλη πλευρά του ήλιου το βράδυ στις 28 Νοέμβρη 2013, παρά το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε σε παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισης του στον ήλιο. 

Μια άλλη άποψη από τον χρονογράφο C2 του  SOHO δείχνει τον ISON να εμφανίζεται φωτεινός όπως κατευθύνεται προς τον ήλιο (δεξιά). Μπορεί να θεωρηθεί ως  μία αμυδρή γραμμή προς τα πάνω και έξω στην αριστερή εικόνα. Ο κομήτης μπορεί να είναι ακόμα άθικτος.

Image Credit: ESA / NASA / SOHO / Jhelioviewer 

Κατά τη διάρκεια του έτους που οι ερευνητές παρακολούθησαν τον κομήτη ISON - και ειδικά κατά τη διάρκεια της τελικής προσέγγισης του στον ήλιο - ο κομήτης φωτιζόταν ή το φως του γινόταν αμυδρό με απροσδόκητους τρόπους. 

Τέτοιες αλλαγές φωτεινότητας που συνήθως συμβαίνουν σε ανταπόκριση  υλικού που βράζει από τον κομήτη, και διαφορετικού υλικού, που συμβαίνει  σε διαφορετικές θερμοκρασίες, παρέχουν  ενδείξεις  από τι ο κομήτης αποτελείται . 

Αναλύοντας αυτό το μοτίβο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τη σύνθεση του ISON, ο οποίος περιέχει υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του αρχικού σχηματισμού του ηλιακού συστήματος, περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

 
Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα