Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τι σημαίνει Έρωτας" (Ανατομία του Έρωτα ) της Megan Tresidder



Η παλιά και πολυ-χρησιμοποιημένη διαμαρτυρία ότι κάποιος είναι απλώς « ένας καλός φίλος » , δείχνει το μεγάλο χάσμα που χωρίζει τις δυο ιδιότητες του εραστή και του φίλου. 



Ωστόσο , όπως πολλοί από εμάς ανακαλύπτουμε στην πορεία της ζωής μας , ότι τα όρια ανάμεσα στη φιλία και στον έρωτα είναι ευμετάβλητα και πολλοί από εμάς τα διασχίζουμε με ευχαρίστηση , και ανακούφιση, πολλές φορές. 



Η " ένωση των αληθινών πνευμάτων ", όπως την αποκάλεσε ο Σαίξπηρ σ’ ένα από τα περίφημα ερωτικά σονέτα του, βρίσκεται στον πυρήνα της πιο στενής φιλίας και είναι συχνά, μία από τις πιο ευγενικές αιτίες για την γέννηση του έρωτα. 
 

Μπορεί η πνευματική συγγένεια να μην αιχμαλωτίζει την καρδιά τόσο γρήγορα όσο η ομορφιά, αλλά προσφέρει τη βάση για μια βαθιά αγάπη και από εκεί δεν είναι δύσκολο να ξεπηδήσει και πάθος. 

Η εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στη φιλία και στον έρωτα γοητεύει αιώνες τώρα τους ανθρώπους. 

Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ υποστήριζε ότι κάτω από τις δυνατές φιλίες υποβόσκει πάντα η σεξουαλική έλξη.

Ωστόσο , οι περισσότεροι πολιτισμοί υμνούν τη φιλία ως την πιο άδολη , πιο ευγενική μορφή αγάπης. 

Η αγνή φιλία σε γυναίκα και άνδρα μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματικούς δεσμούς όσο και ο πιο παθιασμένος έρωτας. 

Ο Μπάιρον , που περιέγραψε τον έρωτα ως « ένα είδος εχθρικής συναλλαγής », πίστευε πως άντρες και γυναίκες μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί φίλοι, αν δεν έχουν προϋπάρξει εραστές. 
Παρ’ όλα αυτά, μια πραγματική ευτυχισμένη ερωτική σχέση υποδηλώνει ότι φιλία και έρωτας μπορούν να συνδυαστούν – για την ακρίβεια, πρέπει να συνδυαστούν, αν πρόκειται να κρατήσει ο έρωτας. 

Σύμφωνα με τους ρομαντικούς του 19ου αιώνα, η αληθινή φιλία είναι μια σοβαρή πνευματική και συναισθηματική δέσμευση : είναι ένας δεσμός βαθιάς και απεριόριστης αμοιβαίας συμπάθειας , με την αρχική σημασία της λέξης , χωρίς τον οποίο ούτε φιλία , ούτε έρωτας μπορεί να κρατήσει. 





Απόσπασμα απο το βιβλίο :"Τι σημαίνει Έρωτας" (Ανατομία του Έρωτα ) της Megan Tresidder


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα