Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Mια τρομακτική προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία - Roubini: Διαφαίνονται εστίες φούσκας στην αγορά ακινήτων σε 17 χώρες!

Mια τρομακτική προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία - Roubini: Διαφαίνονται εστίες φούσκας στην αγορά ακινήτων σε 17 χώρες!Σημάδια επικείμενης φούσκας στην αγορά ακινήτων σε Ελβετία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Κίνα, Ισραήλ, Τουρκία, Ινδία, Ινδονησία και Βραζιλία
Μια τρομακτική προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία διατυπώνει ο διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος, Nouriel Roubini, προαναγγέλλοντας νέους κλυδωνισμούς στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και συνιδρυτή της Roubini Global Economics, υπάρχουν όχι μία, ούτε δύο, αλλά... 17 συνολικά εστίες φούσκας στη διεθνή αγορά ακινήτων!
Κατά τον Roubini, η αγορά ακινήτων σε 17 χώρες του πλανήτη εμφανίζει ανησυχητικές ενδείξεις, προμηνύοντας το ξέσπασμα της επόμενης φούσκας!
Όπως τονίζει σε νέο του άρθρο, πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, διαφαίνονται σημάδια επικείμενης φούσκας στην αγορά ακινήτων στις εξής χώρες: Ελβετία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Κίνα, Ισραήλ, Τουρκία, Ινδία, Ινδονησία και Βραζιλία!
Σύμφωνα με τον διάσημο Αμερικανό οικονομολόγο, οι τιμές ακινήτων στις εν λόγω χώρες φαίνεται πως εισέρχονται σε τροχιά φούσκας. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, τονίζει ο Roubini, που σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα χρέους, μπορεί να αποδειχθεί άκρως καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία...
"Δεδομένης της αναιμικής ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, της υψηλής ανεργίας που παρουσιάζουν αρκετές χώρες του πλανήτη και του χαμηλού πληθωρισμού, οι τιμές στην αγορά ακινήτων δεν μπορούν παρά να... πάρουν την ανιούσα...", διαμηνύει ο γνωστός οικονομολόγος.
Όπως προσθέτει ο Roubini, μπορεί οι κίνδυνοι να αυξάνονται ραγδαία, ωστόσο το ξέσπασμα της επόμενης φούσκας δεν πρόκειται να συμβεί... αύριο! Μπορεί τα σημάδια να είναι ανησυχητικά, αλλά οι εξελίξεις δεν θα είναι τόσο άμεσες... 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα