Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Γρήγορη Ενημέρωση Για Τον Κομήτη Ison..Φωτεινός Αλλά Όχι Όσο Πριν

Μια γρήγορη ενημέρωση για τον Κομήτη ISON : Ήταν αρκετά φωτεινός χθες το βράδυ, αλλά στη συνέχεια άρχισε το φως του να γίνεται αμυδρό. Είναι ακόμα ισχυρό, αλλά είναι ασαφές τι ακριβώς συμβαίνει με τον ίδιο τον κομήτη.
Εδώ είναι ένα στιγμιότυπο που λάβαμε από τον  SOHO που δείχνει τον ISON την Πέμπτη, 28 Νοέμβρη στις 15:34 UTC (10:34 EST):
GREAT
Ο κομήτης ISON και ο Ήλιος στις 15:34 UTC σήμερα, όπως φαίνεται από τον SOHO (η εικόνα είναι από  Sun SDO).

Όπως μπορείτε να δείτε είναι ακόμα αρκετά φωτεινός, αλλά ήταν πολύ πιο φωτεινός λίγες ώρες νωρίτερα. Θυμηθείτε, οι κομήτες αποτελούνται από βράχια, χαλίκι, και σκόνη  από κοινού με πάγο. Όταν ο πάγος θερμαίνεται, μετατρέπεται σε αέριο, δημιουργώντας  ασαφή coma και μακριά ουρά. Αυτό το φυσικό αέριο και η σκόνη αντανακλά το φως του ήλιου και  κάνει τον κομήτη φωτεινό.
Εδώ είναι ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο, επίσης, από το SOHO:
Comet ISON
Μια ευρύτερη άποψη του Ήλιου και του κομήτη από το SOHO, λαμβάνονται την ίδια περίπου χρονική στιγμή με την παραπάνω εικόνα. Σημειώστε πόσο μεγάλη είναι η ουρά ! Το αστέρι στην κάτω αριστερή είναι  το Antares, στο Σκορπιό.

Η ουρά είναι αρκετά εντυπωσιακή! Αλλά σίγουρα όχι όσο ήταν χθες το βράδυ.
Sun and ISON
Είναι πιθανό ότι η φωτεινότητα του νωρίτερα οφειλόταν σε έκρηξη αερίου. Είναι επίσης πιθανό η φωτεινότητα του να ήταν φυσιολογική (βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον Ήλιο!) Και για κάποιο λόγο η παροχή πάγου που μετατρέπεται σε αέριο διακόπηκε. Θα μπορούσε επίσης να συμβαίνει εξαιτίας διαταραχής του  στέρεου πυρήνα του κομήτη , γεγονός  που τον καθιστά πολύ λαμπρό για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια αρχίζει να ξεθωριάζει.
Δεν υπάρχει κανένας πραγματικός τρόπος να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Βλέπω πολλή κερδοσκοπική φλυαρία σε διάφορα μέρη, αλλά τίποτα οριστικό.  
Να σημειωθεί ότι ο κομήτης είναι αρκετά κοντά στον Ήλιο, ότι ο βράχος στην επιφάνεια είναι αρκετά θερμός ώστε να εξατμιστεί, οπότε η φυσική κατάσταση κοντά στον πυρήνα του είναι περίπλοκη.
Θα φτάσει στο περιήλιο (το πλησιέστερο σημείο στον ήλιο) σε περίπου 18:37 UTC (1:37 EST) / 20:35 ώρα Ελλάδος σήμερα, όταν θα είναι περίπου 1.100.000 χιλιόμετρα (700000 μίλια) πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου, και θα κινείται με περισσότερο από 360 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο (225 μίλια / δευτερόλεπτο) .
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα