Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Απόψε η μεγάλη βουτιά θανάτου του κομήτη ISON: Μπαίνει στο περιήλιο στις 20:35 ώρα Ελλάδος

ison-660_2
Με αγωνία παρακολουθούν οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο την πορεία του επονομαζόμενου «κομήτη της χιλιετίας», ο οποίος απόψε θα κάνει μία θεαματική και πιθανότατα αυτοκαταστροφική βουτιά στην καυτή ανάσα του Ηλιου. 

Σήμερα στις 20:35 ώρα Ελλάδος, ο κομήτης ISON, θα φτάσει στο περιήλιο, το κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τον Ηλιο και οι παρατηρητές περιμένουν να δουν αν θα καταφέρει να βγει σώος από αυτό το κρίσιμο τεστ αντοχής ή να διαλυθεί λόγω της τρομακτικής βαρύτητας και θερμότητας του Ηλιου. 


Ο κομήτης που παρατηρήθηκε πέρσι για πρώτη φορά, προέρχεται από το Νέφος του Οορτ, μία μυστηριώδη, παγωμένη περιοχή του εξωτερικού ηλιακού μας συστήματος. 

Σήμερα αναμένεται να περάσει από τον Ηλιο σε απόσταση μόλις 1.200.000 χιλιόμετρα από αυτόν όπου θα έρθει αντιμέτωπος με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 2.000 βαθμούς Κελσίου. 

Ωστόσο αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι o ISON δεν έχει πολλές ελπίδες, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός καθηγητής Τιμ Ο Μπράιεν «Είναι σαν να ρίχνεις χιονόμπαλα στη φωτιά» 

Το 2011, ένας ακόμη κομήτης, ο Λαβτζόι είχε μία παρόμοια συνάντηση με τον Ηλιο και καταστράφηκε, αλλά ο ISON είναι αρκετά μεγαλύτερος σε μέγεθος και έτσι το αποτέλεσμα αυτής της «καυτής» συνάντησης είναι ακόμη αβέβαιο. 

arouraios

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα