Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Κοντά στην οριστική θεραπεία της ηπατίτιδας C η ιατρική κοινότητα

HPA
Ενώπιον μιας πιθανής μεγάλης ιατρικής επιτυχίας βρίσκεται η ιατρική κοινότητα, καθώς υπάρχουν κλινικές δοκιμές που οδεύουν προς την επίτευξη της πλήρους θεραπείας της ηπατίτιδας C. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά και σε μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, τότε η ανθρωπότητα θα απαλλαγεί από μια ασθένεια που σκοτώνει ετησίως περισσότερους ανθρώπους κι από το AIDS και θα μειωθούν οι ασθενείς που θα χρειάζονται μεταμόσχευση ήπατος.
Η έρευνα, στην οποία ήταν επικεφαλής ο καθηγητής Έρικ Λάγουιτζ του πανεπιστημίου του Τέξας, δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Lancet», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τη βρετανική «Γκάρντιαν». Στο δημοσίευμα, οι ερευνητές ανακοινώνουν ότι ο ιός εξαφανίστηκε σχεδόν σε όλους τους ασθενείς, ακόμα και σε όσους δεν είχαν δείξει καμία θετική αντίδραση στα προϋπάρχοντα φάρμακα.

Να σημειωθεί ότι, οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί διεθνώς από τον ιό αυτό ανέρχονται σε περίπου 150 εκατομμύρια, αλλά οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν καν, καθώς μπορεί να περάσουν δεκαετίες, έως ότου ο ιός βλάψει το ήπαρ του ασθενούς και έτσι προκληθούν συμπτώματα. Η ηπατίτιδα C προκαλείται από έναν ιό, ο οποίος εξαπλώνεται μέσω των σωματικών υγρών (αίματος, σάλιου, σπέρματος, κολπικών υγρών) και καταλήγει να καταστρέφει το ήπαρ. Η πιο πιθανή μορφή μετάδοσης είναι μέσω του αίματος (αυτό αφορά κυρίως τους τοξικομανείς), αλλά και μέσω του σεξ.
Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές ηπατίτιδας, για τη C δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο και η αντιμετώπισή της γίνεται μόνο μέσω ενός συνδυασμού ισχυρών φαρμάκων, που έχουν όμως πολλές παρενέργειες. Επίσης, η θεραπεία διαρκεί πολύ (6 έως 12 μήνες), χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι θα έχει αποτέλεσμα (περίπου το 30% των ασθενών δεν ανταποκρίνεται). Μάλιστα, αν η μόλυνση με τον ιό δεν θεραπευτεί, μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του ήπατος.
Όσον αφορά στη νέα θεραπεία, οι επιστήμονες χορήγησαν επί 8 έως 12 εβδομάδες, σε μορφή χαπιού, τα δύο πειραματικά φάρμακα σε 100 ασθενείς, από τους οποίους στους 40 τα προηγούμενα φάρμακα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, ενώ οι μισοί είχαν εμφανίσει κίρρωση του ήπατος. Όπως αποδείχτηκε, τα δοκιμαστικά φάρμακα κατόρθωσαν να σταματήσουν την αναπαραγωγή του ιού στο 97% των ασθενών, ενώ προκάλεσαν παρενέργειες ποικίλης έντασης (ναυτία, αναιμία, μολύνσεις της αναπνευστικής οδού, πονοκέφαλοι), χωρίς όμως καμία να θεωρείται σοβαρή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα