Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;



Όταν ακούει κάποιος τον Αντώνη - ξέρετε σε ποιον αναφέρομαι, στον τύποις και κατά φαντασία πρωθυπουργό της χώρας των πειραματόζωων - νομίζω ότι ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου τα πάντα είναι τέλεια, ιδανικά και χαρωπά. Πρέπει αυτός ο άνθρωπος να έχει δει πολύ «Κάντυ Κάντυ» και «Μάγια η Μέλισσα», για να βλέπει τόσο θεσπέσια την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είναι προφανές ότι μας δουλεύει.

Δεν δουλεύει όμως μόνο εμάς, αλλά και τους δανειστές μας. Οι οποίοι, όσο σκληροί διαπραγματευτές κι είναι, σίγουρα δεν διαθέτουν ένα από τα χαρακτηριστικά του Έλληνα. Το ότι είναι καταφερτζής και δουλεύει ολόκληρο το Σύμπαν. Και ο Αντώνης δουλεύει και εμάς και αυτούς και αυτό το Σύμπαν και όλα τα παράλληλα σύμπαντα αυτού του αέναου κόσμου. Γιατί κατά βάθος, είναι καταφερτζής, αλλά μόνο αυτό. Τίποτα περισσότερο.

Οι δηλώσεις του είναι τόσο σουρεαλιστικές όσο ήταν και οι διάλογοι του Αστυνόμου Σαΐνη με τον εαυτό του. Υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, ενώ γνωρίζει ότι η ελληνική οικονομία μοιάζει με πηγάδι δίχως πάτο, βρομερό και σκοτεινό. Γνωρίζει, επίσης, ότι η μοναδική λύση για να σωθεί αυτή η χώρα, δεν είναι άλλη από την αποσοβιετοποίηση της οικονομίας της. Δεν τολμά, ωστόσο, να πατάξει το σπάταλο κράτος και τους κρατικοδίαιτους παρατρεχάμενούς του, γιατί ακόμη αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του σαθρού Μεταπολιτευτικού συστήματος.

Και είμαι σίγουρος ότι ως άνθρωπος έχει απίστευτα όμορφα εσωτερικά χαρίσματα. Ίσως μάλιστα θα μπορούσε να γίνει ένας επιτυχημένος ποιητής, με τόσα τσιτάτα που λέει. Ως πρωθυπουργός, όμως, είναι χειρότερος και από τον fan του PS3 και των σουβλακιών, τον Κώστα Καραμανλή. Και η εναλλακτική λύση που ακούει στο όνομα Αλέξης, ούτε να να την σκέφτεσαι! Με τόσες συνιστώσες μέσα στο κόμμα του, το μόνο που ίσως μπορεί να καταφέρει είναι να καντονοποιήσει την Ελλάδα α λα Ελβετία, χωρίς τις σοκολάτες, τα ρολόγια και τις τράπεζες. Σόρρυ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε; Έλλην πολιτικός; Όχι, ευχαριστώ. Δεν θα πάρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα