Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το άγνωστο σύνδρομο της χρόνιας κούρασης


Το άγνωστο σύνδρομο της χρόνιας κούρασης
Μήπως ακόμη και μετά από μεγάλες περιόδους ξεκούρασης, συνεχίζετε να νιώθετε έντονη κόπωση. Τότε, ίσως πάσχετε από το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης, μία κλινική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδυναμία και κούραση, η οποία καταβάλλει τον ασθενή.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να διαρκέσει, σύμφωνα με τους ειδικούς, περισσότερο από έξι μήνες, συνεχόμενα ή και διακοπτόμενα.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στην αιτία που προκαλεί αυτή τη διαταραχή, ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι συνήθως το σύνδρομο αυτό παρουσιάζεται μετά από μόλυνση, όπως για παράδειγμα ηπατίτιδα ή ακόμη και κοινό κρυολόγημα.


Η πλειοψηφία περιστατικών χρόνιας κούρασης εμφανίζονται στις γυναίκες, υπάρχουν όμως και περιστατικά σε παιδιά και εφήβους.

Επειδή το σύνδρομο της χρόνιας κούρασης είναι μια ιδιάζουσα κλινική κατάσταση, οι ειδικοί θεωρούν ότι για να διαγνωστεί, θα πρέπει να υπάρχουν στον ασθενή τουλάχιστον τέσσερα ή περισσότερα από τα ακόλουθα συμπτώματα για περισσότερο από έξι μήνες:

Απώλεια της βραχυπρόθεσμης μνήμης και σοβαρές δυσκολίες στη συγκέντρωση

Πόνος στο λαιμό

Μεγάλοι λεμφαδένες στο λαιμό ή στις μασχάλες

Μυϊκοί πόνοι

Πόνοι στις αρθρώσεις χωρίς ενδείξεις φλεγμονής

Έντονοι πονοκέφαλοι

Ύπνος που δεν ξεκουράζει

Αίσθημα κούρασης μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα που διαρκεί περισσότερο από μία ημέρα


Εάν έχετε τα παραπάνω συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και θεωρείτε ότι πάσχετε από το σύνδρομο καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα γιατρό που θα σας καθοδηγήσεις για τις κατάλληλες εξετάσεις.

onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα