Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η αλλαγή θέλει χώρο



Όλοι ψάχνουμε κάτι, όλοι επιζητάμε κάτι νέο, μια αλλαγή. Καρτερικά ελπίζουμε να αλλάξουν τα πράγματα ή καλύτερα να αλλάξουν τα πράγματα κάποιοι άλλοι.
 
Ορισμένοι έχουν αντιληφθεί πως η κάθε είδους αλλαγή ξεκινάει από το άτομο, δηλαδή από τον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι έχουμε αυτούς, τους αναζητητές, που ψάχνουν μέσα τους αυτήν την αλλαγή. Τελικά, είναι ακόμα λιγότεροι αυτοί που καταφέρνουν την πολυπόθητη αλλαγή.


Κάποτε ένας καθηγητής πανεπιστημίου επισκεύτηκε έναν δάσκαλο για να τον ρωτήσει περί της θεωρίας του Ζεν. Αφού ο δάσκαλος τον καλοδέχτηκε του πρότεινε να του προσφέρει τσάι. Έφερε ο δάσκαλος μια τσαγιέρα ζεστό τσάι και δυο φλυτζάνια. Καθώς σέρβιρε τον επισκέπτη του ο δάσκαλος γέμισε το φλυτζάνι αλλά συνέχισε να ρίχνει τσάι, μέχρι που ο καθηγητής δεν άντεξε και του φώναξε πως το φλυτζάνι του έχει ήδη γεμίσει και το τσάι χύνετε. Τότε ο δάσκαλος με πραότητα του είπε: πώς θέλεις να σου μιλήσω για το ζεν αν δεν μου δώσεις χώρο;


Πώς λοιπόν προαναμέλπουμε μια εσωτερική αλλαγή χωρίς να τις χαρίσουμε τον ανάλογο χώρο. Χώρο τον οποίο τον γεμίζουμε με τις μέχρι τώρα μας διαμορφώσεις, των χαρακτήρα μας, τις προκαταλήψεις μας, τις συνήθειες μας, την μόρφωση μας, το Εγώ μας! 


Η αλλαγή που ψάχνουμε είναι άλλη γη. Είναι έξω από τα καθιερωμένα, είναι έξω από τα κοινά, είναι έξω από όλα όσα ξέρουμε, έχουμε διδαχθεί, διαβάσει ή βιώσει! Θα πρέπει να αδειάσουμε από όλα όσα μας γεμίζουν για να δώσουμε χώρο και αέρα στο καινούριο να ανθίσει! Πρέπει να αφεθούμε στην ροή να μας παρασύρει, ούτως η άλλως τα νέα μέρη δεν είναι γνωστά. Το ταξίδι προς το άγνωστο απαιτεί πίστη και απαγκίστρωση από την ως τώρα γνώση η οποία είναι πεπερασμένη και αχρείαστη για το επόμενο βήμα. Ας τολμήσουμε το επόμενο βήμα ξεκολλώντας από την μετέωρη στάση του πελαργού! 




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα