Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο Νόμος των Σαβούρηδων...


Metal SingerΕίναι ένα υπαρκτό - δυστυχώς - φαινόμενο, που τείνει να γίνει - αν δεν είναι ήδη - άγραφος κανόνας.

Ο Σαβούρης, είναι ο γλοιώδης τύπος "ανθρώπου" εκείνος, που διακατέχεται από τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Είναι αχάριστος.
  2. Είναι θρασύτατος.
  3. Θυμάται και χρησιμοποιεί μόνο τα αρνητικά ή απλά ό,τι τον βολεύει, όπως τον βολεύει.
  4. Δεν ικανοποιείται με τίποτα λιγότερο από το να "μολύνει", με την γελοιότητά του, όλο το σύμπαν.

Είναι ένα είδος συνειδητού καρκίνου, μιας και όλη η ανθρωπότητα, λίγο ως πολύ, έχουμε καρκινικά χαρακτηριστικά. 

Θα ασχοληθεί και θα προσπαθήσει να κάνει κτήμα του όσα εσύ θα φτύσεις. Θα κυνηγάει σαν λυσσσμένο σκυλί να "τσιμπήσει" λίγο από ό,τι κοκαλάκι πετάξεις στον διάβα σου. Κάθε σου επιτυχία, θα 'ναι αιτία χολής, "απομυθοποίησης" και μίσους, ενώ κάθε σου φαινομενική αδυναμία ή αποτυχία, αιτία δριμείας αισχής επίθεσης και αρπαγής. Μην περιμένεις ποτέ να σου πει κάτι απο ενδιαφέρον, ή επειδή διακρίνει κάτι λάθος από καλή πρόθεση. Δεν έχει ίχνος καλών προθέσεων. Δεν μπορεί να έχει καλές προθέσεις, διότι θεωρεί πως όλοι υποκρίνονται ή είναι σαν αυτόν.



Θα βάλει στόχο ζωής του να σε δει μια μέρα όμοιο με εκείνον, για να αποδείξει "το πόσο δίκιο είχε" να είναι σαβούρης, αρχής εξαρχής. Έστω και 1 λάθος αν κάνεις παρασυρόμενος από την οργή σου προς έναν τέτοιο σαβούρη, για εκείνον θα είναι αιτία πανηγυρισμού που "απέδειξε" πως του μοιάζεις και πως τελικά, δεν διαφέρει και τόσο απο εσένα. Θα φοβάται να σε κοιτάξει στα μάτια, η κάθε σου συνάντηση μαζί του, μετά την αποκάλυψη της φύσης του, θα είναι σε περιόδους ή σε συνθήκες που θα νομίζει πως έχει το "πάνω χέρι".

Θα περιστοιχίζεται από εξίσου σαβούρηδες κι όλοι μαζί, με έναν άγραφο μα αιώνιο Νόμο, θα συνδέονται από σεβασμό και κατανόηση, ενώπιων του κοινού σκοπού. Δεν θα έχουν αληθινές σχέσεις μεταξύ τους, δεν θα αγαπιούνται, δεν θα ρισκάρουν προσωπικά τους δεδομένα. Θα 'ναι όμως δίπλα ο ένας στον άλλον και θα αποτελέσουν το αντίπαλο δέος, σε ό,τι υπάρξει ανάγκη να "γκρεμιστεί" ή να μολυνθεί. Παρέες από ύαινες εν ολίγοις, δίχως ιδιαίτερη νοημοσύνη, ικανότητα ή λόγο ύπαρξης.

Ο Σαβούρης είναι ο συνήθως συναισθηματικά φοβικός υπερ-εγωιστής παρτάκιας, που αν τον βρίσεις θα θέλει να σε σκοτώσει, ενώ αν σε βρίσει θα περιμένει χάδια και... "κατανόηση".

Είναι εκείνος ο τυπάς που θα μεταμορφωθεί στον καλύτερό σου φίλο, την αγαπημένη σου γυναίκα, θα σου το παίξει - έντεχνα - ό,τι θα θελες εσύ να νομίζεις πως είναι, μόνο και μόνο για να δει το Εγώ του να φουσκώνει και να αποκτάει αξία - μέσα από εσένα φυσικά, γιατί εσώτερα είναι κενός.

Είναι ο προδότης μαθητής, φίλος, σύντροφος, συγγενής όλων των ιστοριών, ο πούστης που ανοίγει την κερκόπορτα στους εχθρούς σου, ο αδύναμος βλάκας που δεν αντέχει να ζει σε υγιές και γεμάτο αγάπη περιβάλλον. Τοξινώνεται, μολύνεται, νιώθει "άβολα" και στο τέλος δαγκώνει... και δαγκώνει άγρια. Είναι μπανάλ και ηλίθια η επιβεβαίωση της ύπαρξής τους από παραμύθια εως και την απτή πραγματικότητα. Πραγματική κούραση αν το καλοσκεφτείς, ότι μπορούν όλοι να πατήσουν "φρένο" και να αλλάξουν "ρότα" ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αλλά όχι. Θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τους κανόνες σε κάθε γενιά ανθρώπων και σε κάθε εποχή. Πως θα 'χει σασπένς άλλωστε η ζωή μετά;

Είναι το σίχαμα εκείνο, που δεν αξίζει λεπτό να το σεβαστείς αν μυριστείς την ύπαρξή του δίπλα σου ή ευρύτερα στην κοινωνία. Ένα φθονερό ισοπεδωτικό Orc, που επειδή απλά υπάρχει, θεωρεί πως όλα, είτε έτσι είτε αλλιώς του ανήκουν.

Είναι ο τύπος ανθρώπου εκείνος που και την ζωή σου να δώσεις γι' αυτόν, δεν θα κάτσει να το εκτιμήσει ή να το θυμηθεί, αν ποτέ θεωρήσει πως δεν έχεις κάτι άλλο να του προσφέρεις. Είναι εκείνος ο μικροπρεπής μπουχέσας, που κρύβεται πίσω από ψευτοδικαιολογίες και κλαίγεται δεξιά κι αριστερά για το πόσο "άσχημα του φέρθηκαν στην πουτάνα κοινωνία".

Φυσικά, αυτός ο τύπος ανθρωποειδούς δεν βγαίνει μόνο σε άντρα. Υπάρχουν και Σαβούρες. Και ω ναι, δυστυχώς άφθονες.

Είναι σε γενικές γραμμές ο τύπος ανθρώπου εκείνος, ο οποίος, δεν έχει μάθει ποτέ να ζει με ειλικρίνεια και ευθύτητα έναντι των συνανθρώπων του ή του ίδιου του του εαυτού, επειδή δεν αντέχει ούτε το είδωλό του στον καθρέφτη να αντικρύσει... Διαρκώς κρύβει την φύση του προκαλώντας "μυστήριο" και κατ' αυτό τον τρόπο, πολλοί δυστυχώς "τσιμπάνε" και τους δίνουν μεγαλύτερη αξία από αυτή που τους αρμόζει. Απαξ και πέσεις στην παγίδα και τους δώσεις αξία, επειδή θα έχεις διακρίνει 2-3 έντονα θετικά χαρακτηριστικά τα οποία θα έχουν κρυμμένα μέσα τους; Αν πέσεις στην παγίδα να δεθείς ή να επενδύσεις συναισθηματικά; Σε λυπάμαι καλέ μου αναγνώστη. Αυτός ο τύπος ανθρώπου ξέρει μόνο να παίρνει ή να αρπάζει κι όταν θα δώσει κάτι, θα στο χτυπάει για μια ζωή. Κάθε του σκέψη, θα είναι μια προσπάθεια παρερμηνείας κάθε σου κίνησης ή λέξης, μόνο και μόνο για να νιώσει καλά με τον τσακισμένο και μίζερο εαυτό του. Μην τον λυπάσαι. Πάτα τον σαν κατσαρίδα. Όλοι έχουν δικαίωμα στην μεταμόρφωση και το να αλλάξουν ρότα. Αλλά εάν δεν "πατηθούν", διαρκώς θα είναι στην ίδια και ολοένα και χειρότερη μοίρα... Πρώτα απ' όλα να θυμάσαι, πως "δίχως" τροφή και δίχως την ασχολία σου, ή με το να ασχολούνται μαζί σου, είναι τόσο δυστυχισμένοι, κενοί και ανούσιοι που δεν έχει και νόημα να σε προβληματίζουν σε τελική ανάλυση.

Είναι ένας τύπος ανθρώπου που βγαίνει σε διαφορετικά μοντέλα και εκδοχές και η αποκάλυψή τους, αν έχεις την ατυχία να συναναστραφείς με αρκετούς του είδους, είναι ζήτημα ορισμένων βασικών και αλάνθαστων tests... Ποτέ να μην ξεχνάς να τεστάρεις τους κοντινούς σου ανθρώπους και να σε τεστάρουν κι εκείνοι, στα βασικά θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Ειλικρίνειας, Εμπιστοσύνης, Πίστης και Αγάπης. Πρώτα απ' όλα να τεστάρεις εσένα τον ίδιο σε εκείνους κι ύστερα να φροντίζεις να τεστάρεις τους άλλους. Οι σχέσεις που είναι πύρινες σαν την φωτιά κι αληθινές σαν τον τυφώνα, είναι ό,τι πιο ευλογημένο μπορεί να κατακτήσει κανείς σε αυτό τον κόσμο και πρέπει να κάνεις το παν για να προστατέψεις και να διατηρήσεις τέτοιες σχέσεις, αλλιώς η μοναξιά είναι αιώνες προτιμότερη.

Πες τους ένα "μυστικό" το οποίο δεν σε πολυενδιαφέρει και δες αν θα μαθευτεί παραέξω. Ή ακόμη καλύτερα, πες του κάτι φτιαχτό και ψεύτικο. Έχε ύστερα υπομονή και τις κεραίες σου ανοικτές και περίμενε να δεις αν το "μυστικό" σου θα βγει στην "πιάτσα". 

Τον Σαβούρη μπορείς να τον αναγνωρίσεις από την αφύσικη του επιμονή να μάθει τα πάντα για την προσωπική σου ζωή, σε σύντομο ή ασταθές περιβάλλον γνωριμίας (του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένου) τάχα επειδή σε θαυμάζει ή θέλει να σε μάθει. Μπορείς να τον αναγνωρίσεις από την φυσική του ροπή να ασχοληθεί με ό,τι ασχολείσαι και να μιμηθεί ό,τι κι αν κάνεις. Είναι ζήτημα του να "επιβεβαιώσει" η ψυχή του ότι "αξίζεις", σε σχέση με αυτόν και τσουπ, η φύση των πραγμάτων κάνει όλα τα υπόλοιπα από μόνη της.

Τα υπερ-εξελιγμένα μοντέλα του είδους, δεν αναγνωρίζονται εύκολα. Δεν λένε τα μυστικά σου. Ίσα ίσα τα κρατάνε ερμητικά κλειστά για ώρα ανάγκης και για να έχουν ένα μελλοντικό χαρτί, όταν - και καλά - όπως "θεωρούν" - "ξεχαστούν" οι χοντράδες τους, για να σου πει με φουσκωμένη περηφάνεια "Ναι, αλλά δεν σε ρουφιάνεψα.", προσπαθώντας να δικαιολογήσει και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως... κάτι άλλο από αυτό που ήταν και αιώνια θα είναι. Σαβούρης.

Είναι ένα παρτάλι που δεν ενδιαφέρεται πραγματολογικά για κάτι πέρα από τις εφήμερες ηδονές και ανάγκες του. Δεν μπορεί - και να θελε - να δει παραπέρα από αυτό. Θέλει απλά να νιώσει ξεχωριστός ανάμεσα σε 7 δις ανθρώπων και πως το πετυχαίνει; Φροντίζοντας να σκορπίσει πόνο, προδοσία και άπειρες καλές αναμνήσεις, πριν την μαχαιριά. Είναι ένα είδος ανθρώπου καθαρή δοκιμασία για τον ψυχισμό του καθενός. Εκεί δοκιμάζεται η "πάστα" και η φύση σου η ίδια.

Τέλος, και το πιο αξιοπερίεργο όλων είναι το εξής:

Ο Σαβούρης, σε έμπειρους ανθρώπους, κάνει μπαμ από μακρυά στα "μικρά" και ουσιώδη θέματα συμπεριφοράς που λίγοι δίνουν σημασία - ή ενδιαφέρονται. Άρα του είναι πρακτικά αδύνατον να ανέλθει κοινωνικά διότι θα τον τσακίσουν και θα ρεζιλευτεί αργά ή γρήγορα. Προτιμά να μείνει στα "υπόγεια" και να το παίζει κάτι που δεν είναι, σε κάθε λογής "κορόιδα" και ομοίους του.

Οι Σαβούρηδες, αργά ή γρήγορα, ενώνουν τις δυνάμεις τους, έστω και για λίγο, γιατί δεν θα μπορούν να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον για μακρύ χρονικό διάστημα. Γίνονται μια ατρόμητη μάζα ηλιθίων, που ακονίζουν τα μαχαίρια τους για νέες εμπειρίες, πριν σκοτωθούν μεταξύ τους. Αλλά όσο κι αν σκοτωθούν μεταξύ τους, δεν έχουν πρόβλημα ή θέμα. Θα τα ξαναβρούν με περίσσια ευκολία αν η "ανάγκη" το απαιτεί... Πάλι για λίγο όμως... Ποτέ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνήθως, ο σαβούρης κοροιδεύει ή περιτριγυρίζεται από σωστούς ανθρώπους, γιατί από εκεί τρέφεται, με το να τους κοροιδεύει, περιμένοντας να ερθει η κατάλληλη ευκαιρία για να δράσει.

Εάν θεωρείς πως ένας τέτοιος σαβούρης ή σαβούρα, ήταν στο παρελθόν σου ή είναι ήδη στην ζωή σου, τσάκισέ τον. Μην το καθυστερείς ούτε λεπτό. Εάν όμως θεωρείς πως δεν έχει - ακόμα - μεταμορφωθεί σε σαβούρη, αλλά έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να γίνει μελλοντικά ένας πρώτης τάξεως μέλος αυτής της ιδιόμορφης "κοινωνίας", τότε προσπάθησε να τον βοηθήσεις να αποφύγει αυτή του την εξέλιξη. Δύσκολα θα τα καταφέρεις, μάλλον τον μπελά σου θα βρεις, αλλά θα μπορείς να πεις πως προσπάθησες... Κι αυτό, είναι ανεκτίμητο.


Μην ασχοληθείς ποτέ και για κανένα λόγο μαζί τους. Κάψτους.

Μαζί με το είδωλό τους από το παρελθόν σου...

Όποιος προδίδει ή εγκαταλείπει όσους υποτίθεται ότι αγαπάει, δεν είναι άξιος και δεν πρέπει, όχι να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και να τον υπολογίζει κανείς, αλλά ούτε και να γυρνάει το βλέμμα του προς εκείνον.

Είστε προβλέψιμοι και ασήμαντοι... Σαβούρηδες.

K.C

Joker


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα