Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Διαλύθηκε το Σύμπαν στη Ρόδο μέσα σε τέσσερις ώρες

Τα μπαζώματα ρεμάτων και ποταμών και τα πανάκριβα χάρτινα έργα οδήγησαν σε απίστευτες καταστροφές

Βαθιές πληγές μετρά η Ρόδος μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε με καταρρακτώδεις βροχές από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. της Παρασκευής.
Τέσσερις ώρες ήταν αρκετές για να διαλυθεί κυριολεκτικά το Σύμπαν στη Ρόδο, αλλά και για να αποδειχθεί ότι οι υποδομές που υπάρχουν στο νησί πάσχουν από βαριά αναπηρία και είναι αδύναμες να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
Τα καιρικά φαινόμενα ήταν αναμενόμενα αλλά δεν μπορεί να γίνεται λόγος για κυκλώνες ως άλλοθι για τις δικές μας ανεπάρκειες.
Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι το μπάζωμα ρεμάτων και ποταμών, καθώς και ο μη καθαρισμός τους, έχουν αναπόφευκτα οδυνηρές συνέπειες, όχι μόνο για σπίτια, δρόμους και χωράφια, αλλά και για ανθρώπινες ζωές.
Η Ρόδος βιώνει από την Παρασκευή το απόγευμα μια πραγματική τραγωδία, αφού είναι ήδη γνωστός ο πνιγμός μιας 45χρονης γυναίκας στην Παστίδα και η κορυφωμένη αγωνία για τους δύο εκπαιδευτικούς που παρασύρθηκαν στο ποτάμι της Κρεμαστής.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες ειδικά στο τρίγωνο από Τσαϊρι, Παστίδα, αεροδρόμιο και Ιξιά τα νερά πλημμύρισαν τα πάντα και η παραλιακή ζώνη από τους Τρεις μέχρι το αεροδρόμιο μεταβλήθηκε σε μια απέραντη λίμνη μέσα στην οποία «πλέουν» υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων.
Η σφοδρότητα της νεροποντής παρέσυρε αυτοκίνητα και τα στίβαξε το ένα πάνω στο άλλο στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού και της Κρεμαστής.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις απεγνωσμένων πολιτών που έβλεπαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, αλλά και τις ζωές τους να κινδυνεύουν.
Η αλήθεια είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο, αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε και όταν ξύπνησε από τις αστραπές, τις βροντές και τους κραδασμούς από τη διαλυμένη Κιβωτό του Νώε!
Οι λιγοστές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση, όχι μόνο διότι επρόκειτο για πλημμυρικό φαινόμενο, αλλά και διότι είχε πολύ μεγάλη έκταση σε ολόκληρο το νησί.
Τα πολυδιαφημισμένα έργα που κόστισαν σωρούς εκατομμυρίων ευρώ έλιωσαν και κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος και καλά θα κάνουν όσοι ρίχνουν τις ευθύνες στον κυκλώνα Κλεοπάτρα να αναλογιστούν τις πραγματικές ευθύνες που έχουν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα