Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Διάλυμα χλωρίνης καταπολεμά τις δερματικές παθήσεις

Και ανανεώνει το δέρμα

Διάλυμα χλωρίνης καταπολεμά τις δερματικές παθήσεις

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Διάλυμα χλωρίνης προτείνουν αμερικανοί ερευνητές για την επιβράδυνση δερματικών φλεγμονών, τη θεραπεία δερματικών παθήσεων και την επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Investigation.

Ομάδα ειδικών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στανφορντ στην Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Δρ Τομας Λεουνγκ, κάνοντας πειράματα σε ποντίκια απέδειξαν ότι η χλωρίνη δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα με τρόπο που βοηθά στην καταπολέμηση της δερματικής φλεγμονής.

Όπως είναι γνωστό, η φλεγμονή συνιστά μια φυσική ανοσολογική αντίδραση, όμως στη συνέχεια μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να στραφεί κατά του δέρματος με συνέπειες εκφάνσεις όπως το έκζεμα.

Οι ερευνητές προκάλεσαν σε ομάδα πειραματόζωων δερματικές βλάβες μέσω της έκθεσης τους σε ραδιενεργή ακτινοβολία, όπως αυτή που χρησιμοποιείται στην αντικαρκινική θεραπεία, και στη συνέχεια τα έπλυναν με αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης, επί μισή ώρα. Η επανάληψη της διαδικασίας επί δύο εβδομάδες, συνετέλεσε στον περιορισμό της δερματικής βλάβης.

Όπως εξηγεί ο Δρ Λέουνγκ «η απλή αυτή μέθοδος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε άλλες φλεγμονώδεις δερματικές βλάβες, όπως αυτές που προκαλούνται από τα διαβητικά έλκη, τα έλκη από την παρατεταμένη κατάκλιση των ασθενών, τα σοβαρά εγκαύματα από τον ήλιο. Δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το διάλυμα χλωρίνη) θα έχει αποτέλεσμα, καθώς πρόκειται για μια κλινική θεραπεία που δεν έχουν κατανοήσει πλήρως προς το παρόν. Την έχουμε εφαρμόσει ήδη σε ποντίκια και ελπίζουμε σύντομα να κάνουμε το ίδιο και σε ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, διαλύματα χλωρίνης σε μεγάλη αραίωση (της τάξης του 0,005%, δηλαδή με μικρότερη ποσότητα χλωρίνης από αυτήν στις πισίνες) έχουν δοκιμαστεί εδώ και αρκετά χρόνια για την καταπολέμηση του σοβαρού εκζέματος, επιφέροντας σχετική βελτίωση των συμπτωμάτων. Όμως οι γιατροί δεν είναι ακόμα σίγουροι αν αυτή η δράση είναι πρωτίστως αντιφλεγμονώδης ή αντιμικροβιακή, καθώς η χλωρίνη σκοτώνει μερικά βακτήρια του δέρματος.

Το νέο στοιχείο που προσκομίζει η αμερικανική μελέτη, είναι ότι το διάλυμα χλωρίνης μπλοκάρει μια χημική ουσία που ενεργοποιεί την πρωτεΐνη (NF-kB, η οποία πυροδοτεί τη φλεγμονώδη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, η έρευνα έδειξε ότι η αραιωμένη χλωρίνη κάνει πιο νεανικό το δέρμα. Μετά από «μπάνια» δύο εβδομάδων, τα πειραματόζωα είχαν δέρμα με μεγαλύτερο πάχος, ενώ παρήγαγαν περισσότερα δερματικά κύτταρα. Όμως αυτή η εξέλιξη μπορούσε να διαπιστωθεί μόνο στο μικροσκόπιο καθώς δια γυμνού οφθαλμού τα πειραματόζωα δεν έδειχναν νεότερα. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα