Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Κάνναβη, ένα εξαιρετικό θεραπευτικό βότανο


canab   Η Kristen Peskuski, όταν ήταν 16 χρονών, είχε δοκιμάσει πάνω από 40 αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτικά και παυσίπονα σκευάσματα, προσπαθώντας να καταπολεμήσει την ασθένειά της χωρίς αποτέλεσμα. Έπασχε από ένα αυτό-άνοσο νόσημα, το οποίο προκαλούσε φλεγμονή στις αρθρώσεις της, διόγκωση στα όργανα και τους ιστούς της, κυστίτιδα και συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Το καλύτερο σενάριο, σύμφωνα με τους “ειδικούς”, ήταν να ζήσει μέχρι τα 30 της. Χωρίς να έχει να χάσει κάτι, άρχισε να καταναλώνει φρέσκο χυμό κάνναβης κάθε μέρα και μέσα σε 2 μήνες οι πόνοι της ελαττώθηκαν τόσο, ώστε να σταματήσει τη χρήση οποιουδήποτε άλλου παυσίπονου. Τώρα, εκτός από βελτιωμένη υγεία, έχει και 2 παιδιά, πράγμα το οποίο θεωρούταν αδύνατο προηγουμένως.
Η Amber στην ηλικία των 2 ετών διαγνώστηκε με όγκους στον εγκέφαλο. Στους γονείς της είπαν ότι οι πιθανότητες να επιβιώσει ήταν 1 στις 10. Μετά από χημειοθεραπεία,  ακτινοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση, οι όγκοι εξακολουθούσαν να εξαπλώνονται. Οι γιατροί προέτρεψαν τους γονείς να πάρουν το παιδί στο σπίτι για να είναι πιο άνετα και να προετοιμαστούν για το αναπόφευκτο. Ύστερα από ένα μήνα, οι γονείς ανέφεραν μια απρόσμενη αλλαγή. Οι όγκοι είχαν μειωθεί σε αριθμό και μέγεθος. Αυτό το διάστημα η οικογένεια έφτιαχνε χυμό από φύλα κάνναβης και έδινε μερικά γραμμάρια στο μωρό καθημερινά.

Οι περισσότεροι, όταν ακούνε για κάνναβη, τη συνδέουν με την ψυχοτρόπο ιδιότητά της. Όμως, η κάνναβη γίνεται ψυχοτρόπος μόνο αν θερμανθεί, όπως όταν μαγειρεύεται ή καπνίζεται, και οι θεραπευτικές της ιδιότητες μειώνονται έως και 60 φορές. Στις περιπτώσεις που η κάνναβη χρησιμοποιείται ωμή δεν είναι ψυχοτρόπος, αλλά ένα βότανο με πολύ ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες.
Άλλωστε δεν είναι σύμπτωση που το Scientific American δημοσίευσε το 2004 ένα άρθρο με τίτλο “The Brain’s Own Marijuana”, όπου περιγράφει ότι ο εγκέφαλος παράγει ουσίες όμοιες δομικά και λειτουργικά με αυτές της Κάνναβης. Αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, άρα και στις χημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου στον πόνο,  πράγμα που ίσως έχει να κάνει και με τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού.
Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία της Kristen και της Amber σε αγγλική απόδοση:
Πηγές: www.youtube.com/watch?v=7xPmR8j4plw,  www.phillynorml.com,  hightimes.com/legal/ht_admin/6907
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα