Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Το Ζεϊμπέκικο του Δάνη

Κυρ Πιτσιρίκο μου,
Είμαι η Τασούλα η Γκαβογιώργαινα κι αποφάσισα να σε γράψω γιατ’ είμαι πολύ φουρκισμένη με σας κεί κάτου τους πρωτευουσιάνους. Δε με λέτε, δεν έχετ’ άλλη δουλειά να κάνετε κι βρίζετ’ κι ειρωνευόσαστε από την Τηλεόραση κι από το τουίτερ-μουιτερ πως διάολο λέγετ΄ εκείνο το πράμα πόχει για σήμα ένα ρουφιανοπόυλι, που ξερνάν κεί μέσα ούλη τους τη χολή οι κακιασμένοι, άμα διούνε κάποιονε να λέει την αλήθεια και το αυτονόητο (Τό πε ο Αδωνις και πολύ με άρεσε η λέξη);
Και δε μου νοιάζει και πολύ για τς άλλους βουλευτάδες. Χέστηκα. Ούλοι λίγο πολύ ή έχουνε κάνει οι ίδιοι τα κουμάντα τους ή οι μπαμπάδες τους κι οι θειοί τους φροντίσανε νάχουνε λεφτά και για τα δισέγγονά τους.
Αλλά για τον συμπατριώτη μ’ τον Δάνη τον Τζαμτζή, τον βουλευτή της Περιφέρειάς μου, δεν σκώνω κουβέντα.

Τι ‘πε δηλαδή ο άνθρωπος κι πέσαν ούλοι να τον φάν’ σαν τα παλιοζαγάρια; Ότι δεν τον φτάνει ο μιστός του Βουλευτή κι αναγκάζεται να κάνει το σκατό του παξιμάδι για να ζήσ’…
Την αλήθεια είπε παστρικά κι αντρίκια.Αλλά δεν αρέζουνε οι ντόμπροι άνθρωποι της επαρχίας στους παλιοχαμουτζήδες τους πρωτευουσιάνους.
Μέχρι και κείνη η ποντικομαμή ο Αυτιάς παρέα με την άλλη τη σουρπουϊτσα τη Μάγδα τον κάνανε ρεζίλ’ τον άνθρωπο από τον ΣΚΑΙ που να σκάσουνε Παναγία μου! Ποιόν ; Τον ήρωά μας τον Δάνη που μας έσωσε τη Στάνη από τον ΣτουρναροΓιάννη! (Είμαι κι στιχουργός,θα το ιδείτε παρακατ’ κυρ. Πιτσιρίκο μου)
Αμ τα μάθαμ τα χαμπέρια του κι του Αυτιά που τάχα μου τάχα μου μπροστά στο γυαλί συμπονάει ‘ τς συνταξιούχους κι απο πίσου χτίζει μια βιλάρα τεράστια ο υποκριτής, που απ’ότι με είπε η γειτόνισσά μ’ η Ερασμία είναι και κιτσάτ’.
Μόνο ο Πρόεδρος της Βουλής ο Μεϊμαράκης κατάλαβε το δράμα που ζει ο κυρ Δάνης ο Τζαμτζής και οι άλλοι φτωχοβουλευτάδες της Περιφέρειας.
Η Ερασμία που σε λεγα, με είπε ότι ήτανε από παλιά φίλοι ο Μεϊμαράκης με τον Δάνη κι άλλον έναν που δεν με ρχεται ‘τώρα τ’ ‘ονομά του αλλά θυμάμαι πως ήτανε νόμιμος καιι ηθικός, και παένανε στο κυνήγι και μ’ άλλα παληκάρια όταν ήτανε νιοί, ούλοι μαζί, γι αυτό και τον έδειξε κατανόηση.
Ετσ’ όμως ήτουνε ο Δάνης μας από μικρό παιδούδι, ανοιχτόκαρδος κι τς είχε ούλους φίλους. Τον Κωστάκη τον Καραμνλή,τον Μητσοτάκη,,τη Ντόρα κι τώρα τον Σαμαρά .Ούλοι τον αγαπάγανε.
Αλλά η Ερασμία που ήτανε παλιά Πασοκτζού και τώρα με γινε Συριζαία ούλο κακίες λέει.
Εγώ κυρ Πιτσιρίκο μου τον Δάνη τον πιστεύω όταν λέει πως δεν τον φτάνει ο μιστός του βουλευτή. και θα σε το αποδείξω.
Την τελευταία φορά που είχε έρθει στο χωριό για να μας πει τα ευχάριστα πως πήε σε κείνο το Στουρνάρι και τον έβαλε τις φωνές κι έτσι μας έσωσε τις στάνες κι τα μαντριά από τη φορολογία, κει πο καθόντανε στον Καφενέ, επειδής το παντελόν του ήτανε παλιό και τριμμένο (φαντάσου φτώχεια κυρ Πιτσιρίκο μ’) τ΄άνοιξ αποκάτου’ στον καβάλο κι φανήκανε τ’ αχαμνά τ! Καταντράπηκ’ ο άνθρωπος,σαν το παντζάρι γένηκε σε λέω.
Εκείνη η ΠαλιοΕρασμία κρυφογέλαγε κι έλεε τις άλλες γυναίκες του χωριού πως τάνοιξε ο καβάλος τάχα μ’ επειδής έχει μεγάλα αρχίδια και γράφει σ΄αυτά τη Βουλευτίνα τη Ραχήλ, μια ψηλοαλόγα Κοζανίτισσα, Λασποχωριανή για την ακρίβεια…
Καλά την έκανε κι αυτηνανε άμα την έγραψ στ’ απαυτά τ΄ που δεν αντρέπεται κορτσούδι πράμα να καβαλαρώνει τα κάγκελα της ΕΡΤ κι να κουνάει απο κι απάνου τα κανιά της κι η άλλη η Ζωή η Συριζαία απουκάτου να μουκανίζει σαν δαμάλα που τη σφάζουνε.
Πήανε τάχα μου για να διαμαρτυρηθούνε πο κλεισ΄η Κυβέρνηση την ΕΡΤ.
Τι τη θέλαμε κυρ Πιτσιρίκο μ την ΕΡΤ; Σάματις βλέπαμ τ’ιποτα της προκοπής σε δαύτη; Ούλο κάτι ντοκιμαντέρια έπαιζε και κάτ΄ ταινίες να σε μαυρίζανε την ψυχή. Χάθηκε να βάνανε κανα Τούρκικο σήριαλ όπως το ΜΕΓΚΑ κι ο Αντένας;
Εμείς πάντως σχεδόν ούλοι στο χωριό τον είπαμε τον Βουλευτή μας «Μη μασάς Δάνη, ψήφισ’ ναι σ΄ούλα, μεις θα σε στηρίξουμ’,'οπως μας στήριξες και του λόου σου».
Επειδή όπως σε είπα είμαι κι στιχουργός έκατσα κι έφκιαξα το παρακάτου τραγουδάκι για τον ήρωά μας τον κυρ Δάνη τον Τζαμτζή κι άμα το βάλει μουσική ζεϊμπέκικου κανας συνθέτης και γενεί επιτυχία,εγώ για να του βοηθήσω το παληκάρι θα παραιτηθώ απ τα πνευματικά μου δικαιώματα και θα δώκω ούλα τα κέρδη μ’ σε κείνον.
Είναι κρίμα βουλευτής άνθρωπος να ξεραίν ΄το σκατό του και να το κάν παξιμαδούδι. για να χορτάσει . Εγώ από μοναχιά μ΄τσ ‘εφκιαξα τους στίχοι, λιγουλάκι μόνο με βόηθηκε ο Λιάκος της Κανέλλας ένα σπουδαγμένο παιδούδι που κάν’ καριέρακάτου στην Αθήνα και που η κόρη τς Ερασμίας- ίδια κι αυτή σαν τη μάνα της- με είπε πως είναι γλίτσας κι άσκημος σαν ουρακοτάγκος.
Αλλά έτσι κυρ Πιτσιρίκο μ’ είμαστ΄οι Ελληνες,μη διουμε κάποιονα να προκόψει,αμέσως να ρίξουμ τη χολή μας. Καλά το πε κείνος ο αναμαλλιασμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ποναι και συγγραφέας, Τατσόπουλος με φαίνεται πως λέεται, » Η Ελλάδα ουλάκερη είναι μια χοληδόχος κύστη».
Το Ζεϊμπέκικο του Δάνη
Ψηφοφόρε μου άνεργε, άκουσέ με καλά
Το μήνα οχτώ χιλιάρικα δεν είναι δα πολλά.
Πώς να βγάλω ο άμοιρος το μήνα με τα οχτώ
με τζάμπα τα διόδια και free το κινητό.
Ρεφρέν
Για σένα έγινα επαίτης, ζητιάνος μέσα στη Βουλή
και στράφι πήγαν τα όνειρά μου κι εγώ να πιάσω την καλή (δις)( Δυό φορές εννοώ,όχι δισεκατομμύρια ,μην παρεξηγηθώ)
Το σκατό μου αναγκάζομαι να κάνω φρυγανιά
αφού η Βουλή μου φέρθηκε με τόση απονιά
Δέκα ακόμη αν μου χώνανε να γίνουν δεκαοκτώ
τις φρυγανιές θα σούδινα που φτιαξ΄απ΄το σκατό
Ειλικρινώς δ’κια σου
Τασούλα
(Αγαπητή Τασούλα, γιατί γκρινιάζετε; Δεν χαίρεστε που θα πάμε στο Μουντιάλ; Τι άλλο θέλετε πια; Μπορούμε να βάλουμε τον Τζαμτζή σέντερ φορ, να βγάλει κι αυτός κάνα φράγκο, να ρεφάρει τα χαμένα. Να είστε καλά.)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα