Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Το δεύτερο μικρότερο Δημόσιο στον ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα


Το δεύτερο μικρότερο Δημόσιο στον ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα
Οι κυβερνήσεις εμπνέουν εμπιστοσύνη μόλις στο 13% των Ελλήνων πολιτών, έναντι του 38% μία πενταετία πριν. Χαμηλότερη τιμή στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση καταγράφεται μόνο στην Ιρλανδία. Πτώση εμπιστοσύνης καταγράφεται συνολικά και στις χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά πολύ πιο ήπια, στο 40% από 45%.

Στις σημειώσεις της έκθεσης για την Ελλάδα, τονίζονται δύο ακόμη ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
  • η δημοσιονομική προσαρμογή-ρεκόρ για τον περιορισμό του ελλείμματος (από 15,6% το 2009 σε 9,6% το 2012)
  • το πολύ μικρό ποσοστό (7,9%) του εργατικού δυναμικού που απασχολείται από την κεντρική κυβέρνηση
Οι Ελληνες εμπιστεύονται περισσότερο την κατά τόπους Αστυνομία και τις Αρχές, όπως λέει το 63%, με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ στο 72%. Ακολουθεί η εμπιστοσύνη στους Ελληνες δασκάλους και καθηγητές, όπως συμφωνεί το 46% των πολιτών (ΟΟΣΑ: 66%), η Δικαιοσύνη με 38% (ΟΟΣΑ: 51%) και το σύστημα Υγείας με 29% (ΟΟΣΑ: 71%).

Οι μεταρρυθμίσεις στην φορολογία πάντως μείωσαν τις ανισότητες στην Ελλάδα. Ετσι, ο δείκτης Gini (πρόκειται για ένα δείκτη που μετρά τις ανισότητες στην κατανομή εισοδήματος ή τις δαπάνες νοικοκυριών/ατόμων) υποχώρησε στο 0,34, πολύ κοντά στο μέσο όρο του 0,31 του ΟΟΣΑ. To 2007 η αντίστοιχη τιμή του δείκτη ήταν στο 0,52, όταν ο μέσος όρος τότε ήταν 0,47%.

Ως προς την απασχόληση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η Ελλάδα εμφανίζεται το 2011 να απασχολεί σε αυτόν το 7,9% του συνολικού δυναμικού, όταν στις χώρες του ΟΟΣΑ το ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο, στο 15,5%.
Η Ελλάδα παράλληλα παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα στην παρουσία των γυναικών τόσο σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα όσο και της κυβέρνησης. Ετσι, Ελληνίδες αποτελούν το 36,% των δημόσιων υπαλλήλων, έναντι 56,8% στον ΟΟΣΑ, ενώ γυναίκες υπουργοί το 5,6% έναντι 24,9%.
Δείτε το αναλυτικό κομμάτι για τα ελληνικά στοιχεία κάνοντας κλικ εδώ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα