Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η Πίστη και η Αγάπη...


Sky
...Είναι ισχυρότερη από την φωτιά...

...Αυτή λυτρώνει...

...Αλλά κι αυτή, σκλαβώνει...


Πίστη ευλογημένη, βουνά μετακινείς. Εμπόδια τσακίζεις. Ψυχές κρατάς μαζί σε τρικυμίες και φουρτούνες. Την ζωή αποθεώνεις. Πίστη, σε είδωλα σε οδηγούν. Με εσένα συντηρείται η φυλακή. Αλλά χωρίς εσένα, Ελευθερία δεν υπάρχει.

Τι μας κρατάει στέρεους εν ζωή; Η πίστη. Εάν δεν πιστεύουμε στον Εαυτό μας, σε όνειρα, ιδέες και πάσης φύσεως "θέματα", είμαστε κενοί και μετέωροι. Κενοί. Η πίστη είναι η φλόγα. Όταν όμως η πίστη αξιοποιείται σε είδωλα, μας μετατρέπει σε σκλάβους. Ίσως μακάριους, αλλά σκλάβους. Θαυματουργές εικόνες, λείψανα, χέρια "ιερέων", εκκλησίες ζωγραφισμένες με Αγίους, κόμματα, πολιτικά συστήματα, "εξιδανικευμένοι ηγέτες", πίστη σε αντικείμενα, πίστη στην τροφή, υπέρμετρη πίστη στο Εγώ μας και τόσα άλλα... Πίστη... Η τροφός των ειδώλων, μα και το καύσιμο προς την Αλήθεια.

Ό,τι πιστεύεις, αυτό τροφοδοτείς. Ό,τι τροφοδοτείς, αυτό αποκτάει "εξουσία" και πρόσβαση μέσα και πάνω σου. Πιστεύεις στο χρήμα; Βουαλά και το χρήμα πιστεύει σε σένα και η πίστη σου έχει αντίκρισμα.

Πιστεύεις σε Ιερές Γραφές; Τις μετατρέπεις αυτομάτως σε... είδωλα.

"Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα."

"Ου ποιήσεις είδωλα πέρα από τον Κύριο τον Θεό σου."


Η πίστη σε πάσης φύσεως είδωλα, ακόμα και στο είδωλο του "τέλειου" ανθρώπου, προκαλεί και απώλεια. Η ειδωλολατρεία, δεν είναι ένα θρησκευτικό ζήτημα που θα πρέπει να πολεμήσουμε έναντι κάποιου "Σατανά". Η ειδωλολατρεία είναι η ουσία του πως κινούμαστε και λειτουργούμε σε αυτόν τον κόσμο. Ακόμα και σε ιδέες να πιστεύεις, ειδωλολάτρης είσαι, όσο κι αν βαυκαλίζεσαι ως "Ιδεολάτρης". Η πίστη από μόνη της, αυτόματα, ειδωλοποιεί τα πάντα, τόσο "έξω από εμάς" όσο και εντός μας.

Εάν πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχει, του δίνεις "πνοή" και το μετατρέπεις σε είδωλο. Εάν πιστεύεις σε "Ιδέες", τους δίνεις πνοή και γίνεσαι σκλάβος τους. Τι είναι όμως η πίστη; Εσώτερη φλόγα... Ενέργεια... Τι απαιτεί η πίστη; Προσοχή και συγκέντρωση επί του "αντικειμένου" στο οποίο πιστεύει κανείς, είτε μιλάμε για έμψυχα, είτε για άψυχα. Άρα, η Πίστη στέλνει με συγκεκριμένο τρόπο και σκοπό ενέργεια σε 1 σημείο αναφοράς έξω από εμάς. Ακόμα και στον Ανώτερο Εαυτό σου αν πιστεύεις, φτιάχνεις εσύ ο ίδιος το είδωλό σου, σε ανώτερο υπόβαθρο. Γίνεσαι κάποιος έξω από εσένα, για εσένα. Γίνεσαι ο Θεός του Εαυτού σου, ανεξάρτητα αν είσαι Δίκαιος ή Άδικος. Καλόβουλος ή Κακόβουλος.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως είμαστε, λίγο ή πολύ, ειδωλολάτρες και υπηρέτες του ψεύδους. Μήπως δεν είναι η ίδια η φύση του κόσμου μας ένα τεράστιο είδωλο; Η επιστήμη πλέον συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Ένας κόσμος ψεύτικος, μα τόσο "στέρεος".


Η πίστη μετακινεί βουνά, είπε κάποιος. Μα τα βουνά δεν μπορούν να μετακινηθούν, λέει κάποιος άλλος. Ανόητε, φυσικά και δεν θα μετακινήσεις εσύ το βουνό με την πίστη σου. Αλλά αν πιστέψεις πως μετακινήθηκε το βουνό και το πιστέψεις βαθιά, στα μάτια σου, το είδωλο του βουνού θα μετακινηθεί. Όχι στα μάτια των υπολοίπων, μόνο στα δικά σου μάτια. Η πίστη σου δίνει την δυνατότητα να χτίσεις έναν ολόκληρο κόσμο, εκεί που δεν υπάρχει. "Ζήσε το παραμύθι σου", είπε κάποιος κάποτε. "Το δικό σου είναι καλύτερο;", είπε κάποιος άλλος.

Ζούμε ένα όνειρο, μέσα σε όνειρο. Ένα ψεύδος, που νομοτελειακά κάποια στιγμή θα λήξει. Μια φυλακή που, ευτυχώς, έχει ημερομηνία λήξης. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται το "μάταιο του κόσμου τούτου". Βλέπουν, ως τυφλοί εντός σπηλαίου, μόνο ό,τι μπορούν να δουν ή ό,τι πιστεύουν. Δυστυχώς είναι δεμένοι και δεν θέλουν να απεγκλωβιστούν.

Ό,τι τροφοδοτεί είδωλα, εξυπηρετεί αυτό τον κόσμο και τους Νόμους του Κόσμου τούτου. Κι ό,τι εξυπηρετεί τους Νόμος του κόσμου τούτου, είναι καταδικασμένο σε θάνατο, φθορά, εκφυλισμό. Κι εμείς οι ίδιοι, είδωλα του Είναι μας είμαστε. Η πραγματική μας μορφή και όψη δεν είναι παρά Ενέργεια και πνεύμα, που ζούμε και βιώνουμε "Ανθρώπινες" εμπειρίες.

Μόνο η πίστη σε μη είδωλα μπορεί να σε απελευθερώσει. Η πίστη είναι η κλειδαριά, μα η πίστη είναι και το κλειδί. Η έλλειψης πίστης είναι απλά ο ίδιος ο Θάνατος. Η ανυπαρξία, που ούτως ή άλλως κυριαρχεί και διέπει αυτό τον κόσμο.

Το μυαλό, εκ των πραγμάτων, αναλώνεται γύρω από τα είδωλα. Αναλύει τα πάσης φύσεως είδωλα, τα επεξεργάζεται και αναζητάει λύσεις εντός των ειδώλων. Μόνο καλύτερα είδωλα μπορεί να δημιουργήσει και να ενισχύσει μια ήδη υπάρχουσα φυλακή. Όσα και να κατακτήσει κανείς στον κόσμο της ύλης και των ειδώλων, όσο κι αν δοξαστεί, όσο κι αν λατρευτεί, όσο κι αν απολαύσει, κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα γευτεί τους καρπούς του... τίποτα. Είναι η διαρκής διαιώνιση ενός κύκλου στο κενό. Ο Ήλιος καθημερινά φωτίζει τα είδωλα. Ο Άνθρωπος καθημερινά ασχολείται, λατρεύει και τροφοδοτεί είδωλα. Δεν βλέπεις ούτε το 1/100 από την πραγματικότητα και νομίζεις πως "αυτός είναι ο κόσμος" και πως "έτσι έχουν τα πράγματα". Τα είδωλα υπάρχουν για να διαχωρίζουν, να διχάζουν και να διασπούν τις ψυχές. Η διχόνοια, είναι η ίδια η αιτία υπάρξεως των ειδώλων. Δίχως αυτά, μόνο Ενότητα υφίσταται. Όλα είναι Ένα και όλα Κανένα. Όσο περισσότερη διχόνοια και "κενό" μεταξύ των ανθρώπων, τόσο γιγαντώνει η φυλακή και η οδύνη.

"Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι."


Δεν ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε. Κάθε γενιά έρχεται δίχως συναίσθηση και μνήμη του τόπου και του χώρου στον οποίο εξελίσσεται. Ακόμα κι αυτό το κείμενο, είδωλο είναι. Υπηρετεί την φθαρτότητα. Ελάχιστοι θα το καταλάβουν, ή μάλλον ο καθένας θα καταλάβει ό,τι τον βολεύει, τον συμφέρει ή ό,τι μπορεί να καταλάβει. Κανένα γραπτό κείμενο δεν θα μπορούσε να είναι Ιερό. Η Αλήθεια δεν περιγράφεται. Η Αλήθεια, είτε βιώνεται, είτε δεν βιώνεται και κοινωνείται μόνο μεταξύ "Αφυπνισμένων".

Προσοχή στο τι πιστεύετε και το τι τροφοδοτείτε. Οι παρεξηγήσεις, η διχόνοια, τα μίση, οι τσακωμοί, όλων των ειδών τα προβλήματα, είναι αποτέλεσμα ειδώλων, είτε έτσι, είτε αλλιώς. Μόνο η Αγάπη μπορεί να λυτρώνει και να σπάει τα είδωλα...

...Η Αγάπη είναι ο Νόμος...

...Μα δεν υπάρχει Νόμος στην Αγάπη...

...Κάνε το Θέλημά σου; Σπάσε τα είδωλα. Αυτό μπορεί να είναι το μόνο υγιές Θέλημα...


Παρατηρείται όλο και περισσότερη "αύξηση" Θελημιτών στην Δύση. Η λέξη "Αγάπη" έχει γίνει καραμέλα, στα χείλη ασεβών και ανόητων.Η Αγάπη είναι βίωμα. Δεν μπορεί να είναι Νόμος. Όλα αυτο-ορίζονται και αυτοπροσδιορίζονται από Αυτό που Όντως είναι κι όχι από ό,τι Θέλουμε εμείς να είναι. Δεν σε ρωτάει ο Ήλιος για το πόσο, πότε και αν θα φωτίσει. Απλά το κάνει, είτε σου αρέσει, είτε όχι. Η Αλήθεια απλά υπάρχει, το ψεύδος πρέπει να εφευρεθεί.

Τα είδωλα πολεμάνε την Αγάπη. Δεν επιτρέπουν να γεφυρωθεί κανένα χάσμα μεταξύ των ψυχών. Το μυαλό απλά κάνει όλα τα υπόλοιπα και δίνει "εξηγήσεις", "λύσεις" και "προσανατολισμό". Το μυαλό υφίσταται για να ερμηνεύει και να αναλύει τον κόσμο των ειδώλων. Μόνο η καρδιά μπορεί να νιώσει, να γευτεί και να αναγνωρίσει τον Κόσμο πέρα από το Ψεύδος και τον Θάνατο.

Σπάσε τα δεσμά σου... Μην χρονοτριβείς... Αγάπα... Αγάπα εκστατικά... Βγες από τις πλάνες... Σκότωσε τις "φαντασίες" που σε συντηρούν στα δεσμά σου... Ένα Θέλημα μόνο μπορεί να υπάρξει... Η Αλήθεια... Θυμίσου.... Αγάπα... Απλά Αγάπα... Όχι με λόγια. Όχι από αγγαρεία. Όχι από κανόνες. Όχι για θεούς. Για σένα, βλάκα. Όλοι εμείς μαζί, είμαστε ο Θεός.

...Και μας σκοτώνουμε, καθημερινά...

Μεγαλειώδης η Σιγή, ανούσια όλα τα άλλα.


K.C


Sky - 2


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα