Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τα 9 πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις για… σένα.......!!!!


Α, να σου πω εγώ που ξέρω» πετάγεται πάντα (σχεδόν) ο συνομιλητής σας, για να συμπληρώσει κάθε απορία σας. Λοιπόν έφτασε η ώρα, να τον…κατατροπώσετε με τις πληροφορίες σας.

Η αλήθεια είναι ότι η φιγούρα του παντογνώστη είναι αρκετά ενοχλητική (έως και εκνευριστική, μη σας πω, τις περισσότερες φορές). Ακόμη πιο εκνευριστικό βέβαια, είναι όταν συλλαμβάνουμε τον εαυτό μας να γινόμαστε αυτός ο παντογνώστης. Αλλά, φτάνει ως εδώ η αυτοκριτική, γιατί πλέον, μετά τις πληροφορίες που θα σας δώσουμε, δεν θα υπάρχει καν λόγος να εκνευρίζεστε, γιατί πολύ απλά θα κατέχετε όλες τις συγκλονιστικές αυτές πληροφορίες, που ενδεχομένως μέχρι σήμερα δε γνωρίζατε για τον ίδιο σας τον…εαυτό.

Όλοι έχουμε 4 διαφορετικά χρώματα στο δέρμα μας
Το δέρμα, όλων είναι κρεμ. Κοντά στην επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων προστίθεται ένα κόκκινο χρώμα, ενώ μία κίτρινη χρωστική ουσία, συμπληρώνει τον δερματικό καμβά. Με απλά λόγια μέχρι αυτό το σημείο όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ίδιο τύπο δέρματος.

Τη διαφορά κάνει η μελανίνη, που δημιουργήθηκε ως απάντηση στις υπεριώδεις ακτίνες και σε άλλους ανθρώπους εμφανίζει το δέρμα πιο σκούρο, ανάλογα σε τι ποσότητα υπάρχει. Αυτά τα τέσσερα χρώματα (κρεμ, κόκκινο, κίτρινο και μαύρο) αναμειγνύονται σε διαφορετικές αναλογίες για να δημιουργήσουν τα χρώματα του δέρματος όλων των λαών της Γης.

Ο κόσμος θα γελάσει μαζί… μας
Ακριβώς όπως όταν βλέποντας κάποιον να χασμουριέται, άμεσα τον μιμούμαστε, έτσι και τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι το γέλιο είναι ένα κοινωνικό σύνθημα για μίμηση. Το γέλιο (του άλλου) διεγείρει στην πραγματικότητα την περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με κινήσεις του προσώπου.

Ο μιμητισμός αυτός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική αλληλεπίδραση και αντιδράσεις όπως το φτέρνισμα, το γέλιο, το κλάμα και το χασμουρητό μπορεί να είναι τρόποι για τη δημιουργία ισχυρών κοινωνικών δεσμών μέσα σε μια ομάδα.

Βλεφαρίδες δεν έχουν μόνο τα μάτια
Τα περισσότερα κύτταρα του οργανισμού ενεργοποιούν οργανίδια (μοιάζουν με μαλλιά), που ονομάζονται …βλεφαρίδες και βοηθούν σε μια ποικιλία λειτουργιών, από την πέψη μέχρι και την ακοή. Στη μύτη, οι «βλεφαρίδες» στραγγίζουν τη βλέννα από τη ρινική κοιλότητα προς τα κάτω στο λαιμό. Ο κρύος καιρός επιβραδύνει τη διαδικασία αποστράγγισης, προκαλώντας μία …καβάντζα βλέννα, η οποία αφήνει κατάλοιπο στα υγρά ρουθούνια.

Η αναδόμηση της εφηβείας
Είναι γνωστό, ότι οι ορμόνες, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμο για διάφορες αλλαγές στο σώμα είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και προετοιμάζουν το σώμα για την αναπαραγωγή. Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί αυτές οι ορμόνες κάνουν την εφηβεία συναισθηματικά δυσάρεστη;

Οι ορμόνες όπως η τεστοστερόνη επηρεάζει πράγματι την ανάπτυξη των νευρώνων στον εγκέφαλο και οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στη δομή του εγκεφάλου έχουν πολλές συνέπειες στη συμπεριφορά, όχι μόνο τη συναισθηματική αμηχανία, την απάθεια και την κακή κρίση στη λήψη αποφάσεων, που είναι οι βασικές περιοχές, οι οποίες ωριμάζουν στο μετωπιαίο φλοιό. Με λίγα λόγια, οι έφηβοι έχουν…δίκιο που αντιδρούν.

Αντίο …ωάρια
Όταν μια γυναίκα φτάνει στα 40 ή στα πρώτα χρόνια μετά τα 50, ο μηνιαίος εμμηνορροϊκός κύκλος, που ελέγχει τα επίπεδα των ορμονών και ετοιμάζει τα ωάρια για γονιμοποίηση, απλά σταματά. Οι ωοθήκες της παράγουν όλο και λιγότερα οιστρογόνα και το σώμα της περνά από έναν κυκεώνα σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών.

Από την άλλη οι υπανάπτυκτοι θύλακες των ωαρίων της αρχίζουν να αποτυγχάνουν να απελευθερώσουν ωάρια, τόσο τακτικά όσο στο παρελθόν. Με απλά μαθηματικά λοιπόν, η μέση έφηβος έχει 34.000 υπανάπτυκτα ωάρια ωοθυλακίων, αν και μόνο περίπου 350 ωριμάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής της (με ρυθμό περίπου ένα μήνα).

Τα αχρησιμοποίητα αυτά ωάρια στη συνέχεια περιορίζονται, αλλά μόνο όταν μία πιθανή εγκυμοσύνη δεν θα είναι ούτε με θαύμα εφικτή, ο εγκέφαλος μπορεί να σταματήσει να διαχειρίζεται την απελευθέρωση των ωαρίων.

Το γεύμα είναι…τροφή για σκέψη
Το τμήμα του εγκεφάλου που αφορά στη σκέψη αποτελεί μόνο το 2% του συνολικού βάρους του σώματός μας, ο εγκέφαλος από την άλλη απαιτεί το 20% του οξυγόνου και των θερμίδων του σώματος. Για να διατηρήσουμε τη σκέψη καλά εφοδιασμένη, τρεις μεγάλες εγκεφαλικές αρτηρίες αντλούν συνεχώς οξυγόνο.

Η απόφραξη ή το διάλειμμα έστω και μίας, κάνει τα κύτταρα του εγκεφάλου να λιμοκτονήσουν από την έλλειψη ενέργειας και να αλλοιώνουν τις λειτουργίες που ελέγχονται από την εν λόγω περιοχή. Αυτό με απλά λόγια, σημαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μα πού πήγε το ασβέστιο;
Εκτός από το να στηρίζουν τα όργανα και τους μυς, τα οστά βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων του ασβεστίου μας. Περιέχουν φώσφορο και ασβέστιο, το οποίο μάλιστα (ασβέστιο) απαιτείται από τους μυς και τα νεύρα. Εάν το στοιχείο αυτό, δεν είναι σε επάρκεια, ορισμένες ορμόνες θα προκαλέσουν τα οστά να σπάσουν, προκειμένου να «κλέψουν» στην ουσία τις δικές τους ποσότητες ασβεστίου.

Κάτσε και ….θυμήσου
Σας κατηγορούν ότι δε θυμηθήκατε την επέτειό σας; Δοκιμάστε να καθίστε με το ένα γόνατο λυγισμένο. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, οι μνήμες ενσωματώνονται στις αισθήσεις μας. Μια μυρωδιά ή ένας ήχος μπορεί να προκαλέσει ένα μακρινό επεισόδιο από την παιδική ηλικία. Οι συνδέσεις μπορεί να είναι προφανείς (ένα κουδούνι ποδηλάτου π.χ να σας κάνει να θυμηθείτε μία διαδρομή) ή μυστηριώδεις.

Μια πρόσφατη μελέτη βοηθά μάλιστα στην αποκρυπτογράφηση μέρους αυτής της ενσωμάτωσης. Σε μία μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cognition, τον Ιανουάριο του 2007, αναφέρεται ότι τα επεισόδια από το παρελθόν είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να τα ανακτήσετε, αν έχετε την ίδια στάση σώματος που είχατε όταν συνέβη το γεγονός.

Στομάχι Vs βιομηχανία μετάλλων
Υπάρχει ένα επικίνδυνο υγρό, που καμία… ασφάλεια αεροδρομίου δεν μπορεί κατασχέσει. Και ο λόγος είναι επειδή βρίσκεται στο έντερό σας. Τα κύτταρα του στομάχου σας εκκρίνουν υδροχλωρικό οξύ, μια διαβρωτική ένωση που χρησιμοποιείται για τα μέταλλα στον βιομηχανικό κόσμο.

Μπορεί από τη μία να χειραγωγεί τον χάλυβα, αλλά το οξύ συμβάλλει στη διάσπαση της τροφής. Μία βλεννώδης επένδυση στο τοίχωμα του στομάχου βέβαια κρατά αυτό το δηλητηριώδες υγρό με ασφάλεια στο πεπτικό σύστημα.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα