Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο Eric Schmidt δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης




Ο Eric Schmidt δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης:  Τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να καταπολεμήσει την τεράστια ανεργία που πλήττει ειδικά τους νέους, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Eric Schmidt.
Και ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας, αυτής της καινοτομίας, που θα στηρίζεται στην υψηλή τεχνολογία και στις εφαρμογές της. Ο Eric Schmidt, εργαζόμενος στη Google από το ξεκίνημα σχεδόν της εταιρείας (2001), έχοντας διατελέσει και σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, κέρδισε το κοινό ευχαριστώντας αρχικά τους Έλληνες που ανακάλυψαν τα μαθηματικά.

«Τα άσχημα είναι πίσω σας, από εδώ και πέρα ξεκινάει η μεγάλη ευκαιρία σας και είμαι πεπεισμένος για αυτό», τόνισε αναφερόμενος στην κρίση που πλήττει τη χώρα μας, εστιάζοντας στα τεράστια ποσοστά της ανεργίας (30% γενικά και 60% στους νέους –το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε. δεν ξεπερνάει το 22%), «που αν δεν μειωθούν, τότε η κατάσταση θα γίνει χειρότερη».
Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Με την υψηλή τεχνολογία και τις καινοτόμες πρακτικές, αφού «είναι λάθος ότι κάποτε οι επιχειρήσεις με τα κέρδη τους έκαναν προσλήψεις και τώρα προτιμούν να αυτοματοποιούνται περισσότερο. Αποδεδειγμένα, η δημιουργία μίας θέσης εργασίας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας δημιουργεί ακόμη πέντε (υποστηρικτικές)».
Μεταφέροντας παραδείγματα από τις ΗΠΑ, ο ομιλητής τόνισε ότι η καινοτομία, παράγοντας εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού, ακμάζει στην εποχή μας και μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας μας.
«Η κατάσταση είναι στα χέρια σας. Πρέπει να δημιουργήσετε δουλειές που σχετίζονται με την υψηλή τεχνολογία, οι οποίες δεν θα είναι ίδιες με τις υπάρχουσες, αλλά καλύτερες! Συμφωνεί και ο πρωθυπουργός σας με αυτό, τον οποίο συνάντησα νωρίτερα»
Ο μεγάλος άνδρας της Google, πιστεύει πολύ στη δύναμη των δικτύων που επιφέρουν τη διασύνδεση των αγορών, στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία στην οποία ζούμε.
«Η Ελλάδα είναι λόγω κομβικής θέσης ένα δίκτυο μεταφορών και μπορεί να γίνει η Μέκκα της υψηλής τεχνολογίας, λόγω του υψηλού επιπέδου, αλλά ανεκμετάλλευτου δυναμικού σας», τόνισε αναφερόμενος στους χιλιάδες άνεργους νέους επιστήμονες.
Εξήροντας τον ρόλο της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή, που λύνει πολλά από τα προβλήματα του παρελθόντος, ο Eric Schmidt βλέπει τη διέξοδο από την κρίση μέσα από τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. «Αρκεί όμως και οι πολιτικοί σας να βοηθήσουν, να άρουν τα εμπόδια και να καταπολεμήσουν την ανικανότητα: οι νόμοι σας δεν είναι φιλικοί ούτε δημιουργούνται αρκετά κίνητρα για να αναπτυχθεί αυτού του τύπου η επιχειρηματικότητα», σχολίασε χειροκροτούμενος, μιας και αποδείχτηκε ιδιαίτερα «διαβασμένος» για την κατάσταση που επικρατεί…
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα λυθεί με την ανάπτυξη των κατάλληλων προγραμμάτων καινοτομίας. Μπορούν να δημιουργηθούν ολόκληρα κέντρα καινοτομίας εδώ στη χώρα σας. Δεν πρέπει όμως να φοβάστε να εκτεθείτε στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Προς αυτό τον σκοπό, θα πρέπει να δημιουργούνται νέες επιχειρήσεις σε μια μέρα, να έρθουν στη χώρα άνθρωποι με χρήματα, να βελτιωθεί η νομοθεσία και να δημιουργηθεί μια κυβερνητική ομάδα που θα προωθεί αυτές τις πολιτικές»
…κατέληξε στην ομιλία του, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα σωθεί, υπογραμμίζοντας ότι «αν οι ΗΠΑ είχαν περάσει όλα αυτά που περνάτε εσείς τα τελευταία 5 χρόνια, η κατάστασή τους θα ήταν πολύ, πολύ χειρότερη»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα