Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τι σημαίνει η στάση πληρωμών στις ΗΠΑ


Σε πρώτη φάση, 800.000 υπάλληλοι (σε σύνολο 2 εκατομμυρίων) που περιλαμβάνονται στο μη απαραίτητο προσωπικό θα τεθούν σε υποχρεωτική αργία. Έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις ώρες για να πάνε στις δουλειές τους, να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, να ματαιώσουν τις συσκέψεις τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.Και η άδεια άνευ αποδοχών θα διαρκέσει μέχρι το Κογκρέσο να αποφασίσει να εγκρίνει τους πόρους χρηματοδότησης των υπηρεσιών τους.


Όμως, οι περισσότερο θεαματικές συνέπειες αφορούν τον τομέα του τουρισμού. Το σύνολο των εθνικών πάρκων της χώρας, που ανήκουν στον τομέα διαχείρισης της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, όπως το Γιοσέμιτι και το Γκραν Κάνιον, τα μουσεία Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον, δεν θα ανοίξουν σήμερα.

Τον Απρίλιο 2011, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε πάει στο Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσινγκτον μία ημέρα αφού είχε αποφευχθεί, την τελευταία στιγμή, η διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά το μνημείο θα παραμείνει κλειστό.Η διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στην Ουάσινγκτον, με τα δύο στρατόπεδα να αλληλοκατηγορούνται για αδιαλλαξία.

"Είναι ντροπή που οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι εξελέγησαν για να εκπροσωπούν τη χώρα, καταλήγουν να εκπροσωπούν το Tea Party και τους αναρχικούς", δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας Χάρι Ρίντ.


«Το έκαναν στ’ αλήθεια», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα στο λογαριασμό του Twitter λίγο πριν από τα μεσάνυκτα ομολογώντας την έκπληξή του για τη στάση της σκληροπυρηνικής πτέρυγας των Ρεπουμπλικάνων. «Ο νόμος της υγειονομικής περίθαλψης υλοποιείται. Δεν μπορείτε να τον σταματήσετε» πρόσθεσε


"Βρισκόμαστε στο σημείο αυτό διότι ο πρόεδρος και οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας επεδίωκαν το αποτέλεσμα αυτό από την αρχή", έγραψε ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Πόου στο Twitter.Ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι η κοινή γνώμη θα επιρρίψει στους Ρεπουμπλικανούς την ευθύνη. Αυτοί "θα θεωρηθεί ότι μπλόκαραν και προκάλεσαν τη διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης", δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν.

Η αιτία του αδιεξόδου ονομάζεται "Obamacare" , όπως ονομάζεται η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, και συνοψίζεται στην επιμονή των Ρεπουμπλικανών να συνδέουν κάθε έγκριση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης με την εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης Ομπάμα, ο οποίος ψηφίσθηκε το 2010, παρά τη λυσσώδη αντίδραση του ρεπουμπλικανικού στρατοπέδου, με προεξάρχοντες τους εκπροσώπους του Tea Rarty.

Από το πρωί της Τρίτης, εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες που στερούνται ασφάλισης υγείας θα μπορούν να εγγραφούν σε κυβερνητική ιστοσελίδα για να ζητήσουν επιδοτούμενη ασφάλιση από τον 1η Ιανουαρίου 2014.

Κάθε Αμερικανός υποχρεούται να ασφαλισθεί από την ημερομηνία αυτή, σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζει την επιβολή συμβολικού προστίμου (95 δολαρίων για το 2014).

Η υποχρέωση αυτή, η οποία επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 2012, θεωρείται κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του ομοσπονδιακού κράτους από τους Ρεπουμπλικανούς, που έχουν ψηφίσει, ματαίως, δεκάδες φορές την αναίρεσή του.

Πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, τα μεσάνυχτα και της έναρξης του νέου οικονομικού έτους, το Κογκρέσο όφειλε να έχει εγκρίνει τους πόρους που θα επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Όμως, οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, θέλοντας να καταφέρουν πλήγμα στην μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της υγείας, επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών πρέπει να συνδεθεί με την καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, παρά τις εκκλήσεις μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών για την αποσύνδεση των δύο θεμάτων.

Πηγή: newsit.gr , skai.gr. ΑΠΕ



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα