Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η Εφορία ''σήκωσε'' τις καταθέσεις μας


Ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο ευρώ ήταν οι αναλήψεις των φορολογούμενων από τις τράπεζες μόνο μέσα στο Σεπτέμβριο για να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος αλλά και το χαράτσι στα ακίνητα.


Τις ελάχιστες πλέον καταθέσεις τους θυσιάζουν οι Έλληνες πολίτες για να πληρώσουν , όσοι μπορούν, τις φορολογικές τους υποχρεώσεις που μοιάζουν ατελείωτες.


Ένα δισεκατομμύριο ευρώ ήταν η μείωση τον Σεπτέμβριο στα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων για να πληρωθούν φόροι ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές το τσουνάμι φορολογικών υποχρεώσεων του φθινοπώρου είναι η αιτία μαζικών αναλήψεων που παρατηρήθηκαν τον Σεπτέμβρη.
εξαιτίας της φοροεπιδρομής οι τραπεζικές καταθέσεις θα πέσουν πιο κάτω και από τα 162,2 δισ.ευρώ που ήταν τον Αύγουστο

Η αλήθεια των αριθμών είναι αδυσώπητη.Ένα δισεκατομμύριο ευρώ ήταν η μείωση τον Σεπτέμβριο στα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων για να πληρωθούν φόροι ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.Αυτό σημαίνει δηλαδή πως εκτός από τις καταθέσεις πολλοί έβαλαν χέρι στις οικονομίες που είχαν κρύψει στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με την Καθημερινή εξαιτίας της φοροεπιδρομής οι τραπεζικές καταθέσεις θα πέσουν πιο κάτω και από τα 162,2 δισ.ευρώ που ήταν τον Αύγουστο, αφού φόρους θα πληρώνουμε σε δόσεις και τους επόμενους μήνες.
στο τέλος του 2008 οι καταθέσεις μας ήταν 244,2 δισ. ευρώ ενώ στο τέλος Αυγούστου του 2013 μετά βίας έφταναν στα 169,9 δισ. ευρώ

Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με τα οποία στο τέλος του 2008 οι καταθέσεις μας ήταν 244,2 δισ. ευρώ ενώ στο τέλος Αυγούστου του 2013 μετά βίας έφταναν στα 169,9 δισ. ευρώ.Δηλαδή πάνω από 74 δισεκατομμύρια ευρώ εξανεμίστηκαν.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα