Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Θεραπεύστε τον εαυτό σας

8erapia
Θεραπεύστε τον εαυτό σας υιοθετώντας μια νέα στάση απέναντι στη ζωή που θα σας χαρίσει μια εξαιρετική ποιότητα ζωής, ακόμη και αν είστε σε προχωρημένη ηλικία. Για να επιτευχθεί η αυτοίαση θα πρέπει να γνωρίζετε περισσότερα για τον εαυτό σας, να έχετε επίγνωση των αντιδράσεων σας μέσα σε προβληματικές περιστάσεις, να γνωρίσετε και να αναθεωρήσετε τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα σας αλλά και ίσως ολόκληρο τον τρόπο ζωής σας. Οι ασθένειες εκφράζουν συναισθήματα που καταστέλλονται ή αγνοούνται, σκέψεις που ποτέ δεν έγιναν λέξεις αλλά οφείλονται και σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και ανθυγιεινών συνηθειών.

Η γήρανση και οι διάφορες εκφυλιστικές αλλοιώσεις δεν οφείλονται αποκλειστικά στον χρόνο, σχετίζονται άμεσα με φυσικές αιτίες αλλά και με την συναισθηματική κατάσταση του ατόμου. Η έντονη θλίψη, η δυσφορία στη ζωή, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι εξίσου επιβαρυντικός παράγοντας με μια γενετική προδιάθεση. Έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες πως τα αρνητικά συναισθήματα ευνοούν την εμφάνιση εντροπίας στον οργανισμό και την τάση για καταστροφή ή και τον θάνατο των κυττάρων, άρα και της ίδιας της ζωής.
Για να είστε υγιείς και να αισθάνεστε νέοι άσχετα με την βιολογική σας ηλικία πρέπει να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ των θετικών και των αρνητικών σκέψεων στο μυαλό σας αλλά και στο σώμα. Είναι δηλαδή σημαντικό να κρατάτε μια ισορροπία ανάμεσα στην δημιουργία και την καταστροφή. Ένας τρόπος για να διατηρηθεί αυτή η ισορροπία είναι το κάθε κύτταρο του οργανισμού να έχει κάτι θετικό να δώσει στο σώμα και να δημιουργεί ενέργεια που ο οργανισμός θα ξοδεύει για τις ανάγκες του. Αν για παράδειγμα γυμνάζεστε, ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων είναι μεγαλύτερος από ότι αν κάνετε μια καθιστική ζωή, αφού σε αυτήν την περίπτωση τα κύτταρα μένουν αδρανή και »γερνάνε» γρηγορότερα.
Τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, τα άτομα που είναι παχύσαρκα και τα άτομα που έχουν μια ζωή γεμάτη με τοξικές ουσίες (καπνός, αλκοόλ κτλ) έχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν πρόωρη γήρανση. Είναι αποδεδειγμένο ότι ακόμη και άτομα μεγάλης ηλικίας που άλλαξαν τον τρόπο ζωής τους και άρχισαν να γυμνάζονται απέκτησαν μυική μάζα, δύναμη και αντοχή αντίστοιχη ατόμων πολύ μικρότερης ηλικίας. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να αναστρέψει τα αποτελέσματα της εντροπίας ειδικά αν συνδυαστεί με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Με την πάροδο του χρόνου το σώμα μας έχει την τάση να χάνει μυική μάζα και να την αντικαθιστά με λίπος. Αλλά όταν χάνουμε την μυική μας μάζα χάνουμε και την ζωτικότητα μας. Αρά αν γυμναστούμε και προσέξουμε την διατροφή μας θα ανανεώσουμε το σύνολο της λειτουργίας των οργάνων μας. Ειδικότερα θα βελτιώσουμε την πίεση του αίματος, θα αυξήσουμε τον μεταβολισμό μας, θα ανανεώσουμε τα κύτταρα μας και φυσικά θα αισθανθούμε νεότεροι και με καλύτερη διάθεση. Μόλις είκοσι λεπτά περπάτημα, τρεις φορές την εβδομάδα, βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Ναι, το ξέρω πως στην αρχή είναι δύσκολο αλλά αν σας γίνει συνήθεια θα δείτε μεγάλη διαφορά στην υγεία σας.
Είναι καιρός να αποκτήσουμε και μια καλή συνήθεια!!! Η κάθε είδους αδράνεια σκοτώνει. Γιατί όσο καθαρό και αν είναι ένα νερό αν μείνει αδρανές σε ένα ποτήρι βρομίζει..

Βιβλιογραφία: Αγέραστο σώμα, αθάνατο πνεύμα. Deepak Chopra, Εκδ. Ασημάκης

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα