Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το πύρινο άρμα και τα ναρκωτικά

4352844420_05e5477955_o.jpg


Το κακό που γίνεται από τη χρήση των ναρκωτικών δε σταματά στη δική μας ζωή, αλλά συνεχίζει να επηρεάζει τις γενιές που ακολουθούν, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αυτά θα επηρεαστούν όχι μόνο φυσικά αλλά και ψυχολογικά. Το παιδί ενός ναρκομανούς δε θα έχει υγιές σώμα ή υγιή συγκινησιακό και νοητικό εξοπλισμό. Πράγματι γενικά η ευρεία χρήση των ναρκωτικών θα αφήσει το σημάδι της πάνω στον πολιτισμό και την κουλτούρα.
Ακριβώς όπως οι ψυχοσωματικές καταστάσεις κατέρχονται και εκφράζονται σαν αρρώστιες στο φυσικό πεδίο, έτσι και οι φυσικές ασθένειες που προκαλούνται από τα μικρόβια, εισχωρούν βαθύτερα και επηρεάζουν τους λεπτότερους φορείς. Όταν μια φυσική ασθένεια εμποδίζεται με φαρμακευτική αγωγή και ‘θεραπεύεται’, η αδυναμία παραμένει στα λεπτά σώματα, και πιθανόν να εκφραστεί αργότερα με κάποια άλλη μορφή διαταραχής ή παρέκκλισης από το φυσιολογικό.

Οι ναρκομανείς βλάπτουν τους τωρινούς και τους μελλοντικούς μηχανισμούς τους και από τις δυο μεριές και για πολλές γενιές. Όταν ξανά-ενσαρκωθούν, θα έχουν κατά κανόνα χαμηλής ποιότητας ψυχισμό. Θα ‘βλέπουν’, θα ‘ακούν’, και θα αισθάνονται’. Αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και πολύ πόνο γι’ αυτούς, όπως γίνεται σήμερα με πολλά άτομα που είναι θύματα του κατώτερου ψυχισμού τους. Τα νοσοκομεία και τα άσυλα είναι γεμάτα με τέτοιους ανθρώπους και οι γιατροί μας το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τους επιβάλλουν θεραπείες με ηλεκτροσόκ και να προσπαθήσουν να τους ηρεμήσουν με φάρμακα.
Η χρήση ναρκωτικών σ’ αυτή τη ζωή θ’ ανοίξει μερικά κέντρα στο αιθερικό σώμα, θα τα υπερδιεγείρει και θα παράγει ένα ξεχείλισμα ενέργειας στα αντίστοιχα φυσικά όργανα. Στην επόμενη ζωή αυτή η υπερχείλιση θα συνεχίσει και θα έχει καταστροφικά φυσικά και ψυχικά αποτελέσματα. Στην τωρινή ενσάρκωση το άτομο που χρησιμοποιεί ναρκωτικά καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου και αυξάνει το πάχος του πέπλου ανάμεσα στον εαυτό του και στην ψυχή του.
Είναι αλήθεια ότι τα ναρκωτικά παράγουν ενέργεια μέσω της υπερδιέγερσης των κατώτερων κέντρων, ειδικά του κατώτερου μέρους του κέντρου του ηλιακού πλέγματος και του κέντρου του κόκκυγα. Η υπερβολική διέγερση αντλεί όλο και περισσότερη ενέργεια από τα ανώτερα κέντρα, αφήνοντας τα σε αδύναμη κατάσταση. Αυτό θα προκαλέσει μια επιβράδυνση των ανώτερων κέντρων, προκαλώντας έτσι πλήρη ανισορροπία στο ενεργειακό σύστημα του ανθρώπου.
Ερ: Αν ένας σπουδαστής της εσωτερικής επιστήμης μέσω της χρήσης των ναρκωτικών φτάσει στο επίπεδο του αστρικού πεδίου, τι μπορεί να πετύχει;
Απ: Δεν νομίζω ότι ένας τέτοιος σπουδαστής θα το προσπαθούσε, αλλά αν το έκανε, τότε θα έμοιαζε με έναν αστρονόμο οποίος αφού καταναλώνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ύστερα σκαρφαλώνει στο τηλεσκόπιό του για να μελετήσει τα αστέρια και να καταγράψει τα στοιχεία. Εργάζεται σκληρά για λίγο αλλά εξαιτίας της μέθης, σύντομα εξαντλείται, τα παρατάει και πέφτει για ύπνο. Το επόμενο πρωί, άλλοι αστρονόμοι αρχίζουν να μελετούν τους υπολογισμούς του και τους βρίσκουν χωρίς κανένα νόημα.
Η έρευνα αποδεικνύει ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει τους σωστούς φακούς και τους είχε μετακινήσει βίαια σε λάθος κατεύθυνση, έχει ξεχάσει να σβήσει το φως και δεν κατάφερε να κλείσει το τηλεσκόπιο. Μη ακολουθώντας τις καθιερωμένες διαδικασίες, έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα όργανα. Αν ένας σπουδαστής του εσωτερισμού χρησιμοποιεί ναρκωτικά, θα αγγίξει μερικές πραγματικότητες, αλλά δεν θα είναι σε θέση να τις ερμηνεύσει με ακρίβεια. Αν συνεχίσει να κάνει χρήση ναρκωτικών, θα βλάψει τα κύτταρα του εγκεφάλου, βάζοντας τέλος στην πρόοδό του πάνω στην Ατραπό.

Ερ: Η χρήση των ναρκωτικών είναι καταστροφική για την εσωτερική μελέτη;
Απ: Ναι. Οι ναρκομανείς μπορούν πολύ εύκολα να καταληφθούν από τις σκοτεινές δυνάμεις και γίνονται αγωγοί τους. Δεν είναι ικανοί να καταγράψουν ενέργειες ανώτερου επιπέδου και εντυπώσεις που προέρχονται από μεγάλα όντα και από το Θείο Σχέδιο. Είναι ανίκανοι να καλλιεργήσουν τα κέντρα τους ή να χρησιμοποιήσουν ενέργειες με νοημοσύνη. Θα χάσουν το όραμα μέσα στη λάσπη των εμπειριών τους. Ένας ναρκομανής που ενσαρκώνεται, θα έχει έναν ανισόρροπο μηχανισμό ή όχημα.
Για παράδειγμα, αν ξυπνήσετε ένα πρωί και αρχίσετε να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, αλλά βλέπετε ότι η μια ρόδα έχει γίνει τετράγωνη, η άλλη τρίγωνη, και μια τρίτη είναι ξεφούσκωτη, πως θα μπορέσετε να οδηγήσετε ένα τέτοιο όχημα;Υπάρχουν πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι στα νοσοκομεία, που έχουν ανισόρροπη φύση, αλλά που επίσης νιώθουν την παρόρμηση να ζήσουν και να εκφραστούν. Εδώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Αν ο μηχανισμός, ειδικά ο νους (όχι ο εγκέφαλος) έχει πάθει μεγάλη ζημιά, τότε ο Ηλιακός ‘Άγγελος αποχωρεί και αφήνει το άτομο για μεγάλη χρονική περίοδο. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μογγολικά ή καθυστερημένα παιδιά και παραμορφωμένα βρέφη.
Ερ: Ποια η διαφορά ανάμεσα στο διαλογισμό και την εμπειρία των ναρκωτικών;
Απ: Η διαφορά μοιάζει με τη διαφορά ανάμεσα σε μια παραίσθηση και την πραγματικότητα. Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία:
α. Ευθυγράμμισης
β. Προσέγγισης της γεννήτριας της ενέργειας
γ. Διερεύνησης της συνείδησης
δ. Ορθής καταγραφής των ιδεών που κατέρχονται από τον ανώτερο νου ή από τα ενορατικά επίπεδα.
στ. Συνειδητής δημιουργικότητας. Στην περίπτωση των ναρκωτικών το αιθερικό σώμα σχίζεται ξαφνικά και το άτομο εισέρχεται στον κόσμο της πλάνης και της θυμαπάτης. Η ανθρώπινη ψυχή παγιδεύεται. Δεν υπάρχει σωστή καταγραφή και το επίπεδο της κυριότητας του εαυτού βρίσκεται στο μηδέν. Το αιθερικό αντίστοιχο του εγκεφάλου έχει σε μεγάλο βαθμό αποσυρθεί. Δεν υπάρχει αληθινή δημιουργία.
Ερ: Η χρήση των ναρκωτικών είναι ο χειρότερος εχθρός που έχουμε στην ατραπό της προόδου αυτή την εποχή;
Απ: Υπάρχει ένα θαυμάσιο κομμάτι στον Πύρινο Κόσμο, το οποίο θα απαντήσει στην ερώτησή σας. Λέει: «Η κακία, η αμφιβολία, η απιστία, η ανυπομονησία, η νωθρότητα και οι άλλες εμπνεύσεις του σκότους, χωρίζουν το γήινο κόσμο από τις ανώτερες Σφαίρες. Αντί να ακολουθούν την ατραπό του καλού, οι άνθρωποι επιχειρούν να αντικαταστήσουν την έκσταση του πνεύματος με διάφορα ναρκωτικά, τα οποία χαρίζουν την ψευδαίσθηση της ύπαρξης του άλλου κόσμου.
Παρατηρείστε ότι σε πολλές θρησκείες θεσπίστηκε, σαν μετέπειτα προσθήκη, η χρησιμοποίηση πολύ έξυπνων ναρκωτικών μιγμάτων για το σκοπό της τεχνητής επέκτασης της συνείδησης πέρα από τη φυσική κατάσταση. Πράγματι η σφαλερότητα τέτοιων εξαναγκαστικών μέτρων είναι μεγάλη. Όχι μόνο δε φέρνουν τους Κόσμους πιο κοντά, αλλά αντίθετα αποξενώνουν και σκληραίνουν τη συνείδηση. Παρόμοια, η γήινη ζωή είναι γεμάτη με συνεχείς δηλητηριάσεις, τις οποίες οι άνθρωποι απλόχερα χαρίζουν ο ένας στον άλλον. Οι δάσκαλοι όλων των εποχών έχουν διδάξει στην ανθρωπότητα τα αγνά μονοπάτια του πνεύματος που οδηγούν στην επαφή με τους Ανώτερους Κόσμους, αλλά μόνο λίγοι διάλεξαν την ατραπό που αποκαλύπτεται από την καρδιά.
Ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στην απαλλαγή από τις δηλητηριάσεις. Ένα σημαντικό μέρος του εδάφους της γης είναι ήδη μολυσμένο όπως και η επιφάνειά της. Εκτός από τα ναρκωτικά οι άνθρωποι έχουν εφεύρει πολλές καθαρά καταστρεπτικές ουσίες, που, αντί να χαρίζουν υγεία, επιφέρουν τον πνευματικό θάνατο. Μάζες από δηλητηριώδη αέρια πνίγουν τις πόλεις. Οι άνθρωποι αφιερώνουν υπερβολική σκέψη στην παραγωγή πολλών ουσιών, που θα πρέπει να θεωρούνται πολύ πιο θανατηφόρες από τα ναρκωτικά.
Τα ναρκωτικά βλάπτουν μόνο τους εθισμένους σ’ αυτά, αλλά τα δηλητηριώδη αέρια βασανίζουν το κάθε τι που ζει. Δεν μπορεί κανείς να καταδικάσει αρκετά τα ναρκωτικά, αλλά επίσης δεν μπορεί κανείς να καταδικάσει ικανοποιητικά τέτοιες δολοφονικές εφευρέσεις. Παλιότερα οι άνθρωποι έπεφταν σε λάθος για χάρη της απατηλής έκστασης, αλλά σήμερα δεν μπορούν αδιάντροπα να σκοτώνουν τη διάνοια και το πνεύμα του διπλανού τους ονομάζοντας αυτό το θάνατο επίτευξη της επιστήμης».
Ερ: Νομίζετε ότι τα ναρκωτικά μπορούν πράγματι να διευρύνουν τη συνείδηση;
Απ: Τα ναρκωτικά δεν διευρύνουν τη συνείδηση. Αντίθετα περιορίζουν τη συνείδηση, τη θολώνουν, την ανεστιάζουν και την εξασθενίζουν σε σημαντικό βαθμό. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ναρκωτικά βλάπτουν το μηχανισμό της συνείδησης, δηλαδή το νου, τον εγκέφαλο και τους τρεις ενδοκρινείς αδένες μέσα στο κεφάλι. Κλονίζουν την υγεία του ανθρώπινου σώματος σαν σύνολο. Αποκρυσταλλώνουν ένα τμήμα του νου, δημιουργώντας πρότυπα συνήθειας και έτσι διαταράσσουν τη λογική του ανθρώπου. Με τη χρήση των ναρκωτικών, οι άνθρωποι βλέπουν ότι τους αρέσει ή αποφεύγουν ότι δεν τους αρέσει. Δεν αντικρίζουν τα πράγματα όπως αληθινά υπάρχουν. Είναι ένας μηχανισμός αυτο-εξαπάτησης.
Ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει ‘ενόραση’ των προβλημάτων του, αλλά δεν βλέπει τα πραγματικά του προβλήματα – μόνο εκείνα που νομίζει ότι έχει. Ακόμα και όταν, σε μερικές περιπτώσεις έρχεται μια στιγμή κατά την οποία αντιλαμβάνεται πραγματικά τα προβλήματά του, στερείται της πρωτοβουλίας και της παρόρμησης να τα λύσει και να τα ξεπεράσει. Μοιάζει με ένα παιδί που διαλύει ένα ρολόι και ύστερα είναι ανίκανο να ξανατοποθετήσει τα κομμάτια στις κατάλληλες θέσεις τους. Στριμώχνει απλώς τους λεπτούς τροχούς του λεπτεπίλεπτου μηχανισμού σε κάποια θέση και κάνει το ρολόι τελείως άχρηστο.
Το ότι βλέπετε το πρόβλημα, δε σημαίνει ότι το κατανοείτε, ή ότι είστε σε θέση να το χειριστείτε και να το λύσετε. Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο. Αυτό είναι το πρόβλημά σας. Το βλέπετε, αλλά δεν έχετε ούτε τα χρήματα για να το αγοράσετε, ούτε την ικανότητα να μάθετε να οδηγείτε. Ένας άνθρωπος κάτω από την επίδραση των ναρκωτικών είναι πολύ ευαίσθητος σε υπνωτικές υποβολές, όχι μόνο προφορικές, αλλά –πιο συχνά- και σε τηλεπαθητικές υποβολές.
Όταν τα ναρκωτικά παίρνονται από μια ομάδα ανθρώπων, τότε στη κυριολεξία βρωμίζουν ο ένας το νου του άλλου με υπνωτικές υποβολές μέσα από προφορικά και τηλεπαθητικά μηνύματα. Ύστερα από μια τέτοια κατάσταση οι χρήστες των ναρκωτικών νιώθουν σύγχυση και έχουν μια αδυναμία προσανατολισμού, εξαιτίας των πολλών εντολών που έχουν τοποθετηθεί στο νου τους. Έχουν πολλές αντικρουόμενες παρορμήσεις, φόβους και αρέσκειες, θετικά και αρνητικά συναισθήματα. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να είναι απόλυτα θετικός, τότε το αρνητικό εισχωρεί ανεπαίσθητα και δεν μπορεί να αποφασίσει ανάμεσα στα δυο, εξαιτίας πολλών άλλων παρεμβάσεων. Το αποτέλεσμα είναι ότι πέφτει σε απάθεια, σύγχυση και ύπνο.
Μια τέτοια κατάσταση δημιουργεί εξάρτηση από τους άλλους. Συχνά ο άνθρωπος υπακούει σε κάθε προσταγή, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του, αλλά εσωτερικά απορρίπτει την εντολή. Διασκορπίζεται και δεν μπορεί να συγκεντρώσει τον εαυτό του. Τέτοιοι άνθρωποι χρησιμοποιούνται μερικές φορές σαν ασυνείδητοι σκλάβοι από άλλους ανθρώπους, για να ικανοποιήσουν τα φυσικά πάθη τους ή τις εγκληματικές προθέσεις τους. Τέτοιες καταστάσεις τελικά δημιουργούν βαθύ μίσος και δυσπιστία για όλους τους ανθρώπους. Οδηγούν τον άνθρωπο σε πολλά εγκλήματα και τέλος στην αυτοκτονία.
Η συνείδηση είναι ένα πεδίο φωτός μέσα στο νου μας, το οποίο το χρησιμοποιούμε για να χειριζόμαστε δημιουργικά τη ζωή μας, να εξασφαλίζουμε την επιβίωση τη δική μας και των άλλων και να δημιουργούμε επικοινωνία προς ανώτερους σκοπούς – σκοπούς οι οποίοι δημιουργούν μεγαλύτερη χαρά, μεγαλύτερη κατανόηση και μας κάνουν ικανούς να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των άλλων, καθώς και τα δικά μας με δημιουργικούς τρόπους. Τα ναρκωτικά εμποδίζουν μια τέτοια δυνατότητα.
Γνωρίζω κάποιον διάσημο συγγραφέα, ο οποίος αφού έγραψε μερικά καλά βιβλία, μετά άρχισε να παίρνει ναρκωτικά. Τα μετέπειτα βιβλία του παρουσίαζαν μια μεγάλη απόκλιση σε σκοπό, δομή και βάθος. Κατέστρεψε τη ροή των εμπνεύσεών του, βλάπτοντας το μηχανισμό της δημιουργικότητάς του και έφερε στον εαυτό του ένα μεγάλο αίσθημα αποτυχίας. Μια ομάδα ηθοποιών βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση. Τελικά τα παράτησαν, και έγιναν ‘κολυμβητές σε λασπωμένα νερά’.
Ερ: Μερικές φορές ακούμε ότι τα ναρκωτικά βοηθούν τα άτομα να επικοινωνούν καλύτερα. Αυτό είναι αλήθεια;
Απ: Έτσι φαίνεται, αλλά στην πραγματικότητα τα ναρκωτικά διαταράσσουν την αληθινή επικοινωνία. Ο άνθρωπος μπορεί να επικοινωνήσει με τους άλλους, αν το σύστημα επικοινωνίας του είναι σύγχρονο και σε σωστή διάταξη.  Οι άνθρωποι νομίζουν ότι οι εμπειρίες τους με τα ναρκωτικά είναι πνευματικές. Πνευματικότητα δε σημαίνει παραισθήσεις, ονειροπόλημα, πλάνη και συγκινησιακές ή αστρικές θολούρες. Πνευματικότητα σημαίνει σταθερή πρόοδος στη συνείδηση των γεγονότων και χρησιμοποίησή τους για το δυνατότερο καλό της ανθρωπότητας.
Ο πνευματικός δρόμος είναι μια σταδιακή εμπειρία φώτισης μέσα στην ευθύνη και ανάπτυξης μέσα από δημιουργική ικανότητα. Τα παραισθησιογόνα ναρκωτικά οδηγούν μόνο σε σύγχυση, στην οποία δεν μπορείτε να εμπιστευθείτε τις εμπειρίες σαν πραγματικές. Αυτό προκαλεί μια αυξανόμενη και καταστρεπτική αμφιβολία για τον εαυτό σας και το κόσμο. Πως μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τους φίλους του τηλεφωνικά, αν η γραμμή του τηλεφώνου του είναι χαλασμένη;
Η υποτιθέμενη επικοινωνία των ατόμων που χρησιμοποιούν ναρκωτικά μπορεί να αναλυθεί ως εξής: ο χρήστης χάνει τις αρέσκειες και τις απαρέσκειές του˙ χάνει τη διάκρισή του σχετικά με πράγματα επιβλαβή ή επικίνδυνα, και δέχεται κάθε δραστηριότητα – το κάθε τι σαν ευχάριστο ή ηδονιστικό, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ικανότητα αντίδρασης στους κινδύνους και στις πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων του. Ένας άντρας ή μια γυναίκα, υπό την επίδραση των ναρκωτικών, μπορεί να πλαγιάσει με οποιονδήποτε άντρα ή γυναίκα, άσχετα αν το άτομο είναι υγιές ή άρρωστο. Αυτοί που χρησιμοποιούν ναρκωτικά υπακούουν σε κάθε εντολή και έτσι αποφεύγουν την τριβή, γιατί είναι αδύναμοι. Τελικά γίνονται μαριονέτες των συνηθειών τους ή της θέλησης των άλλων ανθρώπων.
Στην αληθινή επικοινωνία υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο κατανόησης ανάμεσα στα δύο μέρη. Οι διαφορές φαίνονται, οι ομοιότητες παρατηρούνται και μέσω ενός ανώτερου οράματος ή ιδέας, συνεργάζονται και προσπαθούν να εκπληρώσουν αυτό το όραμα ή την ιδέα. Η αληθινή επικοινωνία είναι δυνατή, μόνο όταν οι επικοινωνούντες προσβλέπουν προς τον ίδιο σκοπό και μοχθούν στον ίδιο τομέα υπηρεσίας, αν και με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικά επίπεδα. Έχω παρατηρήσει πολλά συμβάντα μέσα σε ομάδες όπου γινόταν χρήση ναρκωτικών. Άκουσα πάρα πολλές συζητήσεις σ’ αυτές τις ομάδες και είδα ότι αυτά τα άτομα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα.
Πηδούν από το ένα θέμα στο άλλο, και οι συζητήσεις τους περιορίζονται στα φυσικά τους πάθη και τις εγκληματικές τους τάσεις. Αυτά τα περιστατικά ορίζονται σαν σωστή επικοινωνία στο λεξιλόγιό τους. Στην επικοινωνία έχουμε μια ανταπόκριση που φέρνει μαζί της μια υψηλή δόση υπευθυνότητας και καθαρής γνώσης των κινήτρων και των σκοπών αυτών που επικοινωνούν. Τα ναρκωτικά εμποδίζουν αυτή τη διαδικασία, αν και παρέχουν στοιχεία της πραγματικότητας με παραμορφωμένες όψεις. Αυτά τα οράματα πηγαίνουν πάντα χαμένα, γιατί λείπει η δύναμη να τα συλλάβουν, να δουν μέσα απ’ αυτά. Η αυτοκτονία και το έγκλημα, που είναι συνηθισμένα ανάμεσα στους ναρκομανείς, είναι καθαρή απόδειξη διαταραγμένης επικοινωνίας με τον εαυτό τους και τους άλλους.
Ερ: Μερικά άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών βλέπουν χρώματα και πολλά παράξενα σχήματα. Πως κατά τη γνώμη σας συμβαίνουν αυτά;
Απ: Όταν είστε επηρεασμένοι από ορισμένα ναρκωτικά, όπως για παράδειγμα το L.S.D., οι κυψελίδες του εγκεφάλου σας ερεθίζονται υπερβολικά. Αυτός ο ερεθισμός αυξάνει την ευαισθησία των κυψελίδων και αρχίζουν να καταγράφουν δονήσεις ή εντυπώσεις που έρχονται από τα αισθησιακά πεδία, τα κατώτερα νοητικά πεδία, ακόμα και απ’ το διάστημα. Αυτά μεταφράζονται με χρωματικές ή αισθησιακές εντυπώσεις, ανάλογα τη συχνότητα δόνησης. Οι εντυπώσεις παραμορφώνονται τη στιγμή της σύλληψης, γιατί η υπερβολική διέγερση των εγκεφαλικών κυψελίδων διαταράσσει τις εισερχόμενες δονήσεις. Ύστερα οι εντυπώσεις μεταβιβάζονται στον αιθερικό εγκέφαλο για μετάφραση.
Ο αιθερικός εγκέφαλος τις μεταφράζει σύμφωνα με το περιεχόμενό του, τις συγκινήσεις και τις υποβολές που προέρχονται από ανθρώπους και από το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα αντανακλάται και πάλι στον εγκέφαλο, ο οποίος αναμιγνύει το αποτέλεσμα με καινούργια διαταραγμένη εντύπωση και καταλήγει σε μια ολοκληρωτική σύγχυση χρωμάτων, σχημάτων, και επιθυμητών εμπειριών. Μερικές φορές τα ναρκωτικά σχίζουν τον αιθερικό προστατευτικό ιστό και έτσι κατέρχονται στον εγκέφαλο άμεσες εντυπώσεις από τον αστρικό κόσμο. Τελικά ο εγκέφαλος λειτουργεί με όλο και πιο λαθεμένο τρόπο και ο άνθρωπος γίνεται ένα ον χωρίς λογική, καθώς χάνει την αίσθηση του χρόνου, του χώρου και της σχετικότητας.
Ερ: Τι γνώμη έχετε για τις εξωσωματικές εμπειρίες, όπως για παράδειγμα το να βγαίνεις έξω από το σώμα ή να επιπλέεις στον αέρα;
Απ: Όσοι χρησιμοποιούν L.S.D. έχουν τέτοιες παραισθήσεις, αλλά δεν μπορώ να τις ονομάσω εμπειρίες. Μια κοπέλα που γνώριζα, καθώς αισθανόταν ότι βρισκόταν έξω από το σώμα, θέλησε να ελέγξει την καινούργια της επίτευξη και πήδηξε από το παράθυρο. Πέθανε αμέσως. Ίσως αυτό να ήταν μια εμπειρία!. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει μια πρωτόγνωρη εμπειρία όπου βρίσκεσαι συνειδητά έξω από το σώμα και εκτελείς πράγματα με κατευθυνόμενη θέληση, αλλά μια τέτοια επίτευξη είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων διαλογισμού, έφεσης και μιας ζωής υπηρεσίας.
Το να είναι κάποιος πνευματικός, δε σημαίνει να ακούει και να βλέπει πράγματα που δεν μπορεί να κατανοήσει. Το να βρίσκεται έξω από το σώμα και το να νιώθει ενότητα με όλο το σύμπαν, αυτό δε σημαίνει πνευματικότητα. Πολλοί δαίμονες και μάγισσες βρίσκονται έξω από το σώμα. Το να αισθάνεται ένα με το σύμπαν, κάτω από την επίδραση των ναρκωτικών, τον αποστερεί από την αίσθηση της ατομικότητάς του και την αίσθηση του καθήκοντος και της υπευθυνότητας. Ας υποθέσουμε ότι είχατε μερικές πνευματικές εμπειρίες. Αυτό δε σημαίνει πρόοδο, αν αυτές οι εμπειρίες συνέβησαν όταν βρισκόσασταν κάτω από την επίδραση ναρκωτικών. Μπορεί να σημαίνουν ακόμα και πισωγύρισμα.
Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ακόμα έτοιμοι για υψηλές ψυχικές εμπειρίες. Αν κατά τύχη έχουν τέτοιες εμπειρίες, αυτό τους βλάπτει παρά τους ωφελεί. Τέτοιες εμπειρίες συχνά καθυστερούν την πρόοδό τους πάνω στην ατραπό για εκατοντάδες χρόνια. Δεν πρέπει να επιδιώκουμε ψυχικές εμπειρίες, αν δεν αναπτύξουμε την φυσική, τη συγκινησιακή και τη νοητική μας φύση, και δεν αποδείξουμε ότι μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σαν εργαλεία υπηρεσίας, σαν ένα υγιή μηχανισμό για εμπειρίες.
Ερ: Τι έχετε να πείτε για την αίσθηση ότι κάποιος είναι ένα με το σύμπαν;
Απ: Νομίζω ότι αυτό είναι άλλο ένα σύμπτωμα διαταραγμένου νευρικού συστήματος, εξαιτίας των ναρκωτικών. Ρώτησα έναν άνθρωπο που είχε ένα τέτοιο αίσθημα: «Πως εξηγείτε την υποτιθέμενη εμπειρία σας;» Απάντησε: «Απλώς ένα μεγάλο αίσθημα ότι ήμουν ένα με το κάθε τι.» Ξαναρώτησα: «Αν ήσασταν ένα με το κάθε τι, τότε θα ήσασταν λουλούδι, ψάρι, πουλί, ζώο, δέντρο. Μπορείτε να μου πείτε πως νιώθει ένα ψάρι, πως ένα πουλί ή πως εσείς ανταποκρίνεστε ή αντιδράτε σαν ψάρι, σαν πουλί ή σαν ζώο;» Ο άνθρωπος δίστασε να δώσει μιαν απάντηση, γιατί τώρα καταλάβαινε ότι ήταν μια πλάνη και όχι μια εμπειρία.
Η εμπειρία αποκτιέται όταν η συνείδηση βρίσκεται στη διαδικασία της ανύψωσης και κερδίζει τον έλεγχο του μηχανισμού της. Η εμπειρία χάνεται, όταν η συνείδηση υποβιβάζεται και εξασθενίζει. Η αληθινή εμπειρία αυξάνει τη λογική σας, αποκαλύπτει καινούργιους ορίζοντες και ενισχύει τη δύναμή σας για να διευρύνεστε και να ελέγχετε. Η εμπειρία σάς κάνει να γνωρίζετε τον εαυτό σας καλύτερα, και σάς παρέχει έναν ισχυρότερο πόθο να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Οι περισσότερες από τις εμπειρίες που δοκιμάζει ο άνθρωπος δεν είναι παρά πόνος, που καταγράφεται όταν η συνείδησή του δεν είναι εστιασμένη. Τέτοιες εμπειρίες εγγράφονται στο νου μας σαν μεταϋπνωτικές υποβολές.
Ερ: Έχει καταγραφεί σε βιβλίο μια τέτοια εμπειρία ενότητας με το σύμπαν;
Απ: Υπάρχει στη καινή διαθήκη, όπου ο Χριστός είπε σε έναν από τους μαθητές Του να πάει στη θάλασσα, να πιάσει ένα ψάρι το οποίο θα έχει ένα νόμισμα στο στόμα του και μ’ αυτό να πληρώσει τους φόρους «…αντί εμού και σου». (κατά Ματθαίον, 17:27).  Αυτό δείχνει ότι εκείνος που έχει κυριαρχήσει την ενότητα της συνείδησης με το σύμπαν, γνωρίζει οτιδήποτε γίνεται μέσα στα μέρη και μέσα στο όλο, τόσο καθαρά, όσο βλέπει το πρόσωπό του στο καθρέφτη.
Ερ: Τι γνώμη έχετε για τις εμπειρίες προηγούμενων ενσαρκώσεων;
Απ: Οι αναμνήσεις περασμένων ενσαρκώσεων από ανθρώπους φυσιολογικού επιπέδου νοημοσύνης δεν ισχύουν. Πόσο μάλλον οι εμπειρίες εκείνων που έχουν παραισθήσεις κάτω από την επίδραση ναρκωτικών. Ένας άνδρας ισχυριζόταν ότι κάτω από την επίδραση ενός ναρκωτικού μπόρεσε να γνωρίσει την περασμένη του ενσάρκωση για την οποία ήταν περήφανος. Του ζήτησα να το αποδείξει, αλλά δεν μπόρεσε να φέρει καμιά απόδειξη. Αντίθετα, προσπαθώντας να ξαναδεί την περασμένη του ενσάρκωση με τη χρήση ναρκωτικών, έχασε και την τωρινή του ενσάρκωση σε ένα νοσοκομείο.
Δεν αρνούμαι ότι ο άνθρωπος έχει ξαναγεννηθεί και πριν, αλλά για να γνωρίσει κάποιος τις περασμένες ζωές του πρέπει να μπορέσει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον κατώτερο και στον ανώτερο νου και ανάμεσα στην προσωπικότητα και το ανώτερο Εγώ, μέσα από αποκρυφιστικό διαλογισμό.
Τα ναρκωτικά καλλιεργούν ένα πνεύμα εξάρτησης. Όταν προσπαθείτε να εξαρτηθείτε από τα ναρκωτικά ή τους ανθρώπους γύρω σας, τότε δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε την ανεξαρτησία. Κανείς δεν μπορεί να μπει στην ατραπό της συνειδητής εξέλιξης όταν εξαρτάται φυσικά, συγκινησιακά ή νοητικά. Η επιδίωξη της ανθρώπινης ύπαρξης για πολύ καιρό, θα πρέπει να είναι η επίτευξη ανεξαρτησίας. Να εξαρτάστε σημαίνει να ελέγχεστε από τις εξωτερικές συνθήκες, να γίνεστε το αποτέλεσμα, όχι η αιτία. Όσο ο άνθρωπος ζει μια ζωή εξαρτημένη, δεν μπορεί να αναπτυχθεί, να εμφανίσει τις κρυμμένες δυνάμεις του και να πετύχει κυριαρχία. Το να κυριαρχείτε σημαίνει να είστε η αιτία. Το να ζείτε σαν σκλάβοι, σημαίνει να είστε το αποτέλεσμα. Τα ναρκωτικά μας κάνουν σκλάβους και εκείνοι που έκαναν χρήση όταν ήταν νέοι, είναι σκλάβοι του πάθους και της άγνοιάς τους. Ο άνθρωπος βρίσκεται πάνω σ’ αυτό το πλανήτη για να αναπτυχθεί και να βγάλει στην επιφάνεια τα κρυμμένα σπέρματα ομορφιάς μέσα από όλες τις εκφράσεις του. Όλα τα ταλέντα του είναι αποτέλεσμα μόχθου, αγώνα και αυτοκυριαρχίας.
Όταν ένας άνθρωπος εξαρτάται από μηχανικά μέσα για να φτάσει σε άγνωστους σκοπούς, τότε αποτυχαίνει να βελτιώσει τις δικές του εσωτερικές δυνάμεις και αρχίζει να κάνει πράγματα από συνήθεια. Οι συνήθειες σάς κάνουν να χάνετε τον έλεγχο του μηχανισμού σας, και έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που χάνουν τον έλεγχο του φυσικού, συγκινησιακού και νοητικού μηχανισμού τους, μοιάζουν σαν μια βάρκα σε ένα ποταμό που καταλήγει σε καταρράκτη. Αν η βάρκα βρίσκεται μακριά απ’ τον καταρράκτη, είναι πιθανό να σωθεί. Αν έχει πιαστεί στο ρεύμα και κινείται γρήγορα προς τον καταρράκτη, θα είναι σχεδόν αδύνατο να σωθεί. Αυτή είναι η ιστορία εκείνων που εγκλωβίζονται στο ρεύμα των συνηθειών τους.
Ερ: Δε νομίζετε ότι η μαριχουάνα χαλαρώνει μερικούς ανθρώπους;
Απ: Το κάνει για λίγο, αλλά ύστερα δημιουργεί μια τέτοια ένταση πάνω στο σώμα, ώστε αναγκάζει το άτομο να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερη δόση για να χαλαρώσει. Έτσι το άτομο χάνει τη δυνατότητα να βασίζεται πάνω στη δική του νοητική ικανότητα για να ξεπερνάει τις δυσκολίες του με τη δική του δύναμη και να κατορθώσει κάποιο βαθμό αυτοκυριαρχίας. Ένας άνθρωπος θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματά του κυριαρχώντας πάνω του και όχι αγνοώντας τα. Η μαριχουάνα σας κάνει να αγνοείτε τους κινδύνους και τις δυσκολίες, αλλά δεν τους εξαφανίζει, ούτε σας βοηθάει να τους κυριαρχήσετε. Έτσι, αντί να είστε κύριοι του εαυτού σας, γίνεστε σκλάβοι του ναρκωτικού.
Ερ: Νομίζετε ότι οι εμπειρίες τις οποίες έχουν είναι γνήσιες;
Απ: Θα ήθελα να ήξερα για ποιες εμπειρίες μιλάτε.
Ερ: Για παράδειγμα, πολλά άτομα που χρησιμοποιούν ναρκωτικά, είχαν την εμπειρία να βλέπουν χρώματα, δοκίμασαν την αδιαφορία, την ανάπαυση και τη γαλήνη. Είναι γνήσιες αυτές οι εμπειρίες;
Απ: Εξαρτάται από την επίδραση που θα έχουν πάνω στο σύστημά τους σαν ένα σύνολο και από τα αποτελέσματα που θα φέρουν στη ζωή τους, αλλά γενικά θα έλεγα ότι οι εμπειρίες για τις οποίες μιλάτε είναι τεχνητές. Οι εμπειρίες είναι πραγματικές, μόνο όταν υπάρχει κάποιος που τις δοκιμάζει με πλήρη συνείδηση. Οι εμπειρίες που επιβάλλονται στον οργανισμό μας χωρίς πλήρη συνείδησή μας, είναι απλώς μεταϋπνωτικές υποβολές. Πάρα πολλά μήλα έπεσαν πάνω στο κεφάλι σας κατά το παρελθόν, αλλά μόνο ο Νεύτωνας μπόρεσε να ανακαλύψει το Νόμο της Παγκόσμιας Έλξης. Αυτή είναι μια γνήσια εμπειρία, γιατί η συνείδηση είχε αρκετά αφυπνιστεί ώστε να φτάσει σε συμπεράσματα μέσα από μια πορεία βαθιάς σκέψης.
Μου τράβηξε τη προσοχή μια λέξη που αναφέρατε. Είπατε, «δοκίμασαν την αδιαφορία». Αδιαφορία δε σημαίνει να γράψετε τα προβλήματά σας και ύστερα να κάψετε το χαρτί για να απαλλαγείτε. Είναι μια κατάσταση συνείδησης, στην οποία τα προβλήματά σας δεν μπορούν να σας ενοχλήσουν, γιατί είστε σε θέση να τα χειριστείτε και να σταθείτε πάνω απ’ αυτά. Ο κόσμος δε θα εξελιχθεί μέσα από τη φυγή ή την ‘αδιαφορία’, αλλά με την αντιμετώπιση των ευθυνών και των καθηκόντων μας. Η πραγματική γαλήνη δεν πετυχαίνεται με τα ναρκωτικά, αλλά με το ξεπέρασμα των μηχανικών αντιδράσεων και το χειρισμό των εντυπώσεων με σκέψη και ενόραση. Μια πραγματική κατάσταση απάθειας του νου πετυχαίνεται με την άσκηση της απόσπασης και της μη-ταύτισης με τις εναλλασσόμενες παγκόσμιες συνθήκες και καταστάσεις και με τη σταθερή εγκαθίδρυση στον ανώτερο πυρήνα της σοφίας.
Οι πνευματικές εμπειρίες μάς παροτρύνουν να θυσιαστούμε για την υπηρεσία της ανθρωπότητας, να απαλύνουμε τον πόνο της και να φέρουμε μεγαλύτερη σοφία και χαρά σε όλους. Είναι αλήθεια ότι οι χρήστες των ναρκωτικών, κατά κάποιο τρόπο, ‘βλέπουν’ χρώματα και ‘ακούνε’ μουσική και ‘ταξιδεύουν στα αστέρια’, αλλά όταν είναι ξύπνιοι είναι αδύναμοι, χαμένοι για τον εαυτό τους και την κοινωνία και είναι κυρίως υπεύθυνοι για τα αρνητικά συναισθήματα και τις συλλογικές συγκινησιακές αντιδράσεις της ανθρωπότητας. Η διεύρυνση της συνείδησης εκφράζεται σαν ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, μια μεγαλύτερη παρόρμηση για μόχθο, μεγαλύτερη καθαρότητα προβληματισμών και μεγαλύτερη ικανότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ερ: Πως μπορούν τα άτομα που χρησιμοποιούν ναρκωτικά με σκοπό τη διεύρυνση της συνείδησής τους – όπως τα έκαναν να πιστεύουν – να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα σε μιαν αλλοίωση της συνείδησης σε αντίθεση με μια γνήσια διεύρυνση;
Απ: Αν η συνείδησή τους πραγματικά διευρύνεται θα ασκούν μεγάλο έλεγχο πάνω στις φυσικές, συγκινησιακές και νοητικές αντιδράσεις τους (και θα είναι ο εαυτός τους) αντί να γίνονται παιχνίδι των εξωτερικών επιρροών και παρορμήσεων.
Ερ: Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι η συνείδηση πραγματικά διευρύνεται;
Απ: Έχουμε ήδη αναφέρει μερικές αλλά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλες:
1. Μια αληθινή παρόρμηση να γνωρίσετε περισσότερα και να γίνετε περισσότερα.
2. Μια σταθερή παρακολούθηση και παρατήρηση της ζωής και των σχέσεών σας.
3. Μια αυξανόμενη τάση να υπηρετήσετε και να βοηθήσετε τους άλλους.
4. Ένας αυξανόμενος έλεγχος πάνω στις δικές σας πράξεις, αισθήματα, σκέψεις και λόγια.
5. Καθαρή σκέψη και αντίληψη των πραγμάτων όπως είναι πραγματικά.
6. Ένας αυξανόμενος ενθουσιασμός για την ευημερία της ανθρωπότητας.
7. Καλύτερες σχέσεις με τους άλλους.
8. Μεγαλύτερη ικανότητα να κατανοείτε τα προβλήματα των άλλων και να καλύπτετε τις ανάγκες τους.
9. Μια αυξανόμενη αίσθηση αβλάβειας.
10. Μια αυξανόμενη δύναμη δημιουργικότητας.
11. Μια αυξανόμενη ενόραση στο Σχέδιο για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη μέσα στο ηλιακό σύστημα.
12. Μια αυξανόμενη ευαισθησία σε εντυπώσεις που έρχονται από μεγάλες πλανητικές, ηλιακές και κοσμικές Ζωές, οι οποίες καταλήγουν σε δημιουργική δράση και επιστημονική ανακάλυψη και οι οποίες μπορούν να μας αποκαλύψουν τις απαντήσεις για τη δυστυχία και την απομόνωσή μας. Αυτά είναι λίγα από τα αποτελέσματα μιας διευρυνόμενης συνείδησης.
Ο άνθρωπος είναι η πνευματική του υγεία. Αν η πνευματική του υγεία είναι 50%, τότε είναι πενήντα τοις εκατό άνθρωπος. Αν δεν έχει πνευματική υγεία, τότε είναι χαμένος για τον εαυτό του και για την ανθρωπότητα. Η πνευματική υγεία είναι το ποσοστό της δύναμης της θέλησης, της αγάπης και της νόησης του ανθρώπου. Καθώς αυτοί οι τρεις παράγοντες μειώνονται, η πνευματική του υγεία γίνεται αβέβαιη και τελικά εξαφανίζεται ολότελα.
Τα ναρκωτικά εργάζονται ενάντια στην πνευματική υγεία, γιατί αδυνατίζουν τη θέληση, κάνουν τον άνθρωπο επιβλαβή για τον εαυτό του και τους άλλους και θολώνουν την διάνοια. Τα ναρκωτικά είναι μια απόπειρα να ξεφύγουμε από τις πραγματικότητες της ζωής. Ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η φυγή δεν τον βοηθάει καθόλου να εξαφανίσει τις πραγματικότητες, αλλά τον κάνει ανίκανο να τις χειριστεί. Όταν το αντιλαμβάνεται αυτό, αισθάνεται υπερβολικό πόνο, οποίος οδηγεί σε πράξεις αυτοκαταστροφής.
Ερ: Τι μπορεί να κάνει ένα άτομο για να διευρύνει τη συνείδησή του με φυσικό και υγιή τρόπο;
Απ: Θα έλεγα ότι το άτομο πρέπει να μελετήσει, να σπουδάσει σε σχολείο ή έξω από αυτό. Πρέπει να διαλέξει κάποιον τομέα που να τον ενδιαφέρει και να τον ακολουθήσει μέχρι το τέλος, έχοντας στο νου του την υπηρεσία της ανθρωπότητας. Πρέπει να συνεργαστεί όσο γίνεται περισσότερο με διάφορα ταλαντούχα άτομα σε πολλούς τομείς και πρέπει να επισκεφτεί πολλές χώρες και να έρθει σε επαφή με διάφορες θρησκευτικές φιλοσοφίες και παραδόσεις. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να αρχίσει να χτίζει τη γέφυρα της συνέχειας τη συνείδησης, ανάμεσα στον πρακτικό νου και στον εσωτερικό πυρήνα του.
Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να διευρύνει τη συνείδησή του, είναι να δημιουργήσει ένα πεδίο υπηρεσίας και να αφιερωθεί σ’ αυτό. Η υπηρεσία θα δείξει την ανάγκη και η συνείδηση προσπαθώντας να την καλύψει, θα διευρυνθεί. Συμβουλεύω επίσης μελέτη και κανονικές περιόδους καθαρής σκέψης πάνω σε επιλεγμένα θέματα. Αυτό στο οποίο αναφέρομαι είναι ο επιστημονικός διαλογισμός.
Ερ: Κατά τη γνώμη σας, ποιος είναι ο λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ναρκωτικά;
Απ: Θα σας αναφέρω αυτούς που κατά τη γνώμη μου πιστεύω ότι είναι μερικοί από τους λόγους:
1. Οι άνθρωποι επηρεάζονται από φανταστικές υποσχέσεις ότι θα εισχωρήσουν και θα αγγίξουν ανώτερες διαστάσεις συνείδησης ή ζωής. Τους λένε ότι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν και να λύνουν τα προβλήματά τους εύκολα και με χαρά. Ότι θα νιώθουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση μέσα από τις σχέσεις τους. Ότι δεν θα ενοχλούνται από αντίξοες συνθήκες και ότι θα ζουν τη ζωή όπως είναι – με μεγάλη ικανοποίηση. Με τέτοιες υποσχέσεις γίνεται εσφαλμένη χρησιμοποίηση της εσωτερικής παρόρμησης των ανθρώπων να φτάσουν σε μια άτρωτη κατάσταση, σε μια κατάσταση φώτισης και δύναμης ώστε να χαίρονται τη ζωή με μεγαλύτερη αφθονία. Πίσω από αυτές τις υποσχέσεις κρύβεται η απληστία του χρήματος.
2. Υπάρχει επίσης μια πολιτική άποψη. Σε πολλές χώρες χρησιμοποιούνται οι πειρασμοί και οι αδυναμίες των νέων. Πολλά είδη ναρκωτικών διαδίδονται ανάμεσα στους νέους για να τους αποτρέψουν από το να επιφέρουν αποφασιστικές αλλαγές στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, αλλαγές που θα ήταν επιζήμιες για τα κυβερνητικά συμφέροντα. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ δύσκολο να εμποδιστεί ή να σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε μια χώρα ή από χώρα σε χώρα.
3. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα μπορεί να είναι μερικά υπεύθυνο για την εξάπλωση των ναρκωτικών. Γνωρίζω πολλούς καθηγητές πανεπιστημίων και κολεγίων, οι οποίο καπνίζουν μαριχουάνα και ίσως χρησιμοποιούν και άλλα ναρκωτικά. Σε καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα δε θα πρέπει να κρίνεται μόνοι το υπόβαθρο της γνώσης του καθηγητή, αλλά θα πρέπει να εξετάζονται σοβαρά ο αυτό-έλεγχος και η αγνότητα των κινήτρων του, πριν του δοθεί μια θέση σε οποιαδήποτε σχολή.
4. Νομίζω επίσης ότι τα τηλεοπτικά προγράμματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιβολή ενός μηχανιστικού τρόπου σκέψης στα παιδιά μας, μέσα από καλά προετοιμασμένες υπνωτικές υποβολές διαφημίσεων και ταινιών που μιλούν για εγκληματικότητα. Η μηχανιστική σκέψη κάνει τον άνθρωπο ευάλωτο σε βίαιες υποβολές και αδυνατίζει τη δύναμη της θέλησής του να αντισταθεί σε ικανοποιήσεις που τελικά είναι επιβλαβείς. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την κρίση του, μπορεί εύκολα να οδηγηθεί σε εγκληματικές πράξεις.
5. Οι οικογενειακές συνθήκες είναι ένας ακόμα παράγοντας που συμβάλλει στη διαδεδομένη χρήση των ναρκωτικών. Η ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή γίνεται όλο και πιο σπάνια. Τα παιδιά αφήνονται χωρίς καθοδήγηση και αγάπη. Χωρίς την εικόνα ενός τίμιου, εργατικού, στοργικού πατέρα και μιας στοργικής μητέρας που φροντίζουν γι’ αυτά. Μερικές φορές η οικογενειακή κατάσταση βαραίνει τόσο πολύ πάνω στην καρδιά των μικρών, ώστε επιθυμούν να ξεφύγουν από αυτές τις καταστάσεις με πράξεις αυτό-καταστροφής.
6. Στη διδασκαλία της ιστορίας παρουσιάζεται λαθεμένη πληροφόρηση σχετικά με τα ναρκωτικά. Οι υποστηρικτές των ναρκωτικών λένε ότι μερικοί αρχαίοι πολιτισμοί και θρησκευτικά τάγματα χρησιμοποιούσαν και ακόμα χρησιμοποιούν βότανα, λουλούδια και σπόρους και άλλα φυτά, από τα οποία παράγονται ναρκωτικά. Είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιούνταν κατά την αρχαιότητα, αλλά στην ιστορία δεν αναφέρεται πουθενά ότι η χρήση των ναρκωτικών ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που συντέλεσαν στην παρακμή αυτών των αρχαίων πολιτισμών και των θρησκευτικών ταγμάτων. Η χρήση τους έκανε τους ανθρώπους ανίκανους να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα προβλήματα της ζωής και να τα λύσουν για τη δική τους βελτίωση.
7. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, επίσης, τις τρομακτικές ενέργειες, που έρχονται από πανίσχυρες διάνοιες και από τα Μεγάλα Όντα. Καινούργιες ενέργειες κατασταλάζουν από το διάστημα, μέσω των αστερισμών και των ουρανίων σωμάτων, εξαιτίας των νέων τους σχέσεων με το ηλιακό μας σύστημα και με τη γη.
Αυτές οι ενέργειες ασκούν μια μεγάλη επιρροή πάνω στα αιθερικά κέντρα, ειδικά πάνω σε κείνα τα κέντρα που είναι ήδη ενεργά, και ‘παρασυρόμαστε’ σε όλες μας τις δραστηριότητες. Αν αυτές οι ενέργειες δεν αφομοιωθούν και δεν κατευθυνθούν σε δημιουργικά κανάλια, προκαλούν τρέλα, συναισθηματική ανισορροπία και πολλαπλά φυσικά προβλήματα. Ο χειρισμός αυτών των ενεργειών δε θα γίνει με το να ξεφύγουμε μέσα από τη χρήση των ναρκωτικών, αλλά με συνειδητή προσπάθεια για μια πιο δημιουργική και όμορφη ζωή – μέσα από διαλογισμό και τη θυσία της υπηρεσίας.
Ερ: Έχω αντιληφθεί ότι πολλοί από αυτούς που χρησιμοποιούν ναρκωτικά είναι νεαρά άτομα, έξυπνα, και που υπόσχονται πολλά. Πως το εξηγείτε αυτό;
Απ: Η παρατήρησή σας είναι αληθινή. Μπαίνουν σε μεγαλύτερο πειρασμό, εξαιτίας της νοητικότητας, της ευαισθησίας των φιλοδοξιών τους. Για να παρεμποδίσετε την πρόοδο μιας ομάδας ή ενός έθνους, αρκεί να εμποδίσετε εκείνους, που έχουν καλές προθέσεις και ανεπτυγμένο νου, να βάλουν τις προθέσεις τους σε πράξη. Οι πράκτορες του υλισμού και των σκοτεινών δυνάμεων, είναι άγρυπνα άτομα. Αναζητούν προχωρημένα άτομα, για να τα χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος και χρησιμοποιούν τις μεθόδους εκείνες οι οποίες φαίνονται γοητευτικές σε ασυνήθιστα άτομα, καθώς προσπαθούν να τα οδηγήσουν σε αυτό-καταστροφή ή σκλαβιά.
Βέβαια, δεν πετυχαίνουν πάντα. Εδώ κι εκεί, νέοι και δυναμικοί άνθρωποι, σπάνε τις αλυσίδες των συνηθειών τους και έρχονται στο φως. Είναι εκείνοι που ξέρουν πώς να μάχονται ενάντια σε τέτοιες καταστροφικές δυνάμεις και πώς να ζουν τη ζωή πιο σοβαρά. Ο παρελθοντικός πόνος, η αθλιότητα που είδαν, η καταστροφή που τα ναρκωτικά προκάλεσαν στους φίλους τους και στο δικό τους νου, αναγνωρίζονται και απορρίπτονται. Τώρα, η μεγάλη τους φιλοδοξία είναι να ζήσουν περισσότερο συνειδητά και πιο δημιουργικά. Όταν ξέρετε ότι μπορεί πραγματικά να χάσετε κάτι μεγάλης αξίας, τότε το εκτιμάτε περισσότερο.
Ερ: Τι είναι το αστρικό πεδίο;
Απ: Είναι μια νεφελώδης μάζα γύρω από το σώμα μας και γύρω από τον πλανήτη, που βασίζεται σε μια συναισθηματική ενέργεια. Αυτή η νεφελώδης μάζα έχει μια ορισμένη ακτίνα κραδασμού, η οποία έλκει και απωθεί τα κύματα επιθυμίας και θυμαπάτης και τα δημιουργήματα των φαντασιώσεών μας, που βασίζονται πάνω στους πόθους και στις αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις μας προς τους ανθρώπους.Κάθε επιθυμία, κάθε αρνητικό συναίσθημα, έχει το δικό του μήκος κύματος και τη δική του συχνότητα. Ένας ορισμένος αριθμός τέτοιων μηκών και συχνοτήτων συσσωρεύονται και σχηματίζουν το θόλο ενός απατηλού κόσμου. Εκείνοι που συντονίζονται μ’ αυτό τον κόσμο μέσω ναρκωτικών ή ασθένειας, φέρνουν πολλές θυμαπάτες απ’ αυτό το πεδίο, εξαιτίας των συσχετισμών τους και της ιδιαίτερης κραδασμικής τους συχνότητας.
Μπορούν ακόμα να συντονιστούν και με οντότητες που ζουν σ’ αυτές τις σφαίρες και να γίνουν ένας αγωγός της τρέλας τους. Ο όρος αστρικός κόσμος ή κόσμος της επιθυμίας είναι μια κλασική έκφραση στην εσωτερική επιστήμη. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον, προχωρημένοι ψυχολόγοι θα του δώσουν ένα διαφορετικό όνομα – σύμβολο, που θα πλησιάζει περισσότερο στο αληθινό του νόημα. Το σημαντικότερο είναι να ελευθερωθούμε από τη θυμαπάτη αυτής της σφαίρας.
Ερ: Αν στο αστρικό πεδίο οι άνθρωποι μπορούν να έχουν οτιδήποτε θελήσουν σαν αληθινό, τότε γιατί ορισμένες αστρικές οντότητες καταλαμβάνουν άτομα για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους;
Απ: Καθώς οι αστρικές οντότητες περνούν από το αστρικό πεδίο στο νοητικό, αφήνουν τα αστρικά τους σώματα στην αστρική σφαίρα. Αυτά επιπλέουν εκεί, όπως ένα κομμάτι ξύλο πάνω στον ωκεανό και εξαιτίας της λεπτοφυούς ύλης τους επιβιώνουν για πολλά χρόνια. Φορτίζονται με όλες τις ιδιότητες επιθυμιών, τις οποίες συσσώρευσε η χρησιμοποίησε η οντότητα που ζούσε μέσα τους. Είναι υπερβολικά μαγνητικά και μπορούν εύκολα να συντονιστούν μ’ εκείνους τους αστρικούς κραδασμούς που έχουν κάποια ομοιότητα μ’ αυτά.
Όταν συντονίζονται με τους κραδασμούς ενός ατόμου, το καταλαμβάνουν μέσω ενός μηχανισμού τηλεχειρισμού και του μεταβιβάζουν ορμές και μεγάλα πάθη για ναρκωτικά, αλκοόλ, κρέας, έγκλημα και αυτοκτονία. Η επιρροή είναι τόσο ισχυρή, ώστε το άτομο διχάζεται ανάμεσα στις δικές του συγκινησιακές παρορμήσεις και στις παρορμήσεις που έρχονται από την αστρική κατάληψη. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί ναρκωτικά είναι ένα ανοιχτό κανάλι για τέτοιες επιρροές, ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη διακοπή των ναρκωτικών.
Στο αστρικό πεδίο υπάρχουν πράκτορες των σκοτεινών δυνάμεων, που έργο τους είναι να δημιουργούν χωριστικότητα, να προκαλούν εγκληματικές πράξεις, αδράνεια, τυραννία και υλιστικότητα. Προσέχουν ώστε να μη χάνουν ποτέ την ευκαιρία να εισέλθουν σε ένα αστρικό σώμα και να το ενεργοποιήσουν. Όταν ένα άτομο ή μια ομάδα συντονίζεται με ένα τέτοιο αστρικό φορέα, ο οποίος είναι διαποτισμένος με διάφορες επιθυμίες και ορμές, οι σκοτεινές δυνάμεις χύνουν τις καταστροφικές επιρροές τους στο άτομο ή στην ομάδα, προκαλώντας μεγάλη δυστυχία στα θύματά τους.
Έχουμε επίσης εκείνες τις προσδεμένες στη γη ανθρώπινες υπάρξεις, που έχουν πεθάνει, αλλά εξαιτίας των ισχυρών υλικών και συγκινησιακών δεσμών τους, δεν μπορούν να προχωρήσουν και αφυπνίζονται στο αστρικό πεδίο.
Αυτές έλκονται μηχανικά σ’ εκείνους τους κραδασμούς που παράγονται σε πορνεία, σφαγεία, μέσα από εγκλήματα, μίσος και από αρνητικές συγκινησιακές ατμόσφαιρες. Παρασύρονται ασυνείδητα σε τέτοιους τόπους και, όταν συντονιστούν, καταλαμβάνουν άτομα και χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς τους για τη δική τους ικανοποίηση. Στην Καινή Διαθήκη υπάρχουν πολλά παραδείγματα, όπου ο Χριστός αποβάλλει τέτοιες αστρικές οντότητες από τη σφαίρα ανθρώπων και τους θεραπεύει.
Ερ: Πως βοηθάτε τα άτομα που χρησιμοποιούν ναρκωτικά:
Απ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθηθούν. Εγώ συνήθως προσπαθώ να τους κάνω να δουν και να αναγνωρίσουν το κακό που κάνουν στο σώμα τους, στους άλλους, στη μελλοντική τους εξέλιξη και στις αναμενόμενες επιτεύξεις σε πολλούς τομείς. Προσπαθώ να τους βοηθήσω να δημιουργήσουν ένα προοδευτικό στόχο, ένα όραμα και να τους ενθαρρύνω ν’ αγωνιστούν γι’ αυτό. Προσπαθώ να τους κάνω να αντιληφθούν ότι δε δρουν με τη δική τους ελεύθερη βούληση, αλλά υπόκεινται σε πολλές εξωτερικές ή εντυπωμένες επιρροές, που τους δημιουργούν τυφλές ορμές και βίαιες ωθήσεις.
Τους υποδεικνύω να γράφουν διάφορα άρθρα και να τα βελτιώνουν ανά καιρούς. Δεν τους συμβουλεύω να γράφουν ποιήματα, γιατί έχουν την εντύπωση ότι τα καταφέρνουν πολύ καλά μόλις γράψουν μερικές άσχετες προτάσεις, όπως μερικοί ναρκομανείς που νομίζουν ότι ζωγραφίζουν, ενώ απλώς πετάνε χρώματα πάνω στον καμβά και το ονομάζουν μοντέρνα τέχνη. Τους αναθέτω κοπιαστική εργασία, η οποία περιλαμβάνει σκαρφάλωμα σε βουνά, σκάψιμο, καθάρισμα κήπων, τρέξιμο και κολύμπι. Το κολύμπι είναι πολύ ευεργετικό. Όπως επίσης, καλός είναι και ο ομαδικός χορός. Όλες αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να εκτελούνται συνέχεια μέχρι εξαντλήσεως.
Το κύριο πράγμα που προσπαθώ να πετύχω, είναι να αφυπνίσω τη δύναμη της θέλησής τους και να την ενισχύω συνεχώς μέσω φυσικής, συγκινησιακής και νοητικής πειθαρχίας και άσκησης.
Όλη η βοήθειά μας θα είναι επιφανειακή, αν δεν τους αναπτύξουμε τη θέληση να ελέγχουν και να καθοδηγούν τους μηχανισμούς τους, σύμφωνα με τον ανώτερο σκοπό που έχουν βάλει στον εαυτό τους και να χρησιμοποιούν αυτή τη θέληση σε ένα τομέα υπηρεσίας που θα απαιτήσει την αφύπνιση του καλύτερου στοιχείου μέσα τους.
Υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τρόποι, αλλά θα αναφέρω μόνο έναν. Προσπαθώ να τους κάνω να αντιληφθούν ότι τους αγαπάω πραγματικά και ότι αγωνίζομαι μαζί τους να πετύχω μια κατάσταση ελευθερίας, στην οποία όλες οι ικανότητές τους θα αναδειχθούν και θα ανθίσουν.
*«Έτσι μπορεί κανείς να αποφύγει τον κυριότερο εχθρό του ανθρώπινου γένους – τα ναρκωτικά».
*Agni Yoga – Καρδιά, παρ.123.
©Τορκόμ Σαραϊνταριάν
«Το πύρινο άρμα και τα ναρκωτικά»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα