Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο Δεκάλογος του επαναστάτη του καναπέ

από Λεωνίδας
Που πήγαν οι επαναστάτες του καναπέ;
1. Κάθε επαναστάτης του καναπέ που σέβεται τον εαυτό του αλλά και την κοινωνία για την 


οποία αγωνίζεται, οφείλει να έχει όλες τις...


αγωνιστικές ιστοσελίδες που παρακολουθεί συστηματικά (και όχι συστημικά) σε ξεχωριστό φάκελο στα Bookmarks με τον εξτρεμιστικό τίτλο «Επανάσταση».

2. Κάθε επαναστάτης του καναπέ γνωρίζει ότι μπορεί να αργήσει η ξαστεριά, οπότε φροντίζει να ελέγχει και τις προσφορές σε είδη που μπορεί να του φανούν άμεσα χρήσιμα, όπως ένας πιο άνετος καναπές. Επειδή κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από φαγητό, ρίχνει και μια ματιά σε προσφορές Super Market ή καταστημάτων εστίασης της γειτονιάς. Κάτι τέτοιο βέβαια, ειδικά σε παλαιότερης τεχνολογίας υπολογιστές, μπορεί να περιορίζει αισθητά τις επαναστατικές σελίδες προς ανάγνωση, αλλά επειδή κάθε επαναστάτης γνωρίζει ότι χωρίς επαναστάτες δεν γίνεται επανάσταση, οφείλει να φροντίζει για το ζην. Για το ευ ζην, ως γνωστόν, φροντίζουν οι επαναστατικές ιστοσελίδες και η τηλεόραση.



3. Ο σωστός επαναστάτης του καναπέ πιστεύει ακράδαντα ότι η επανάσταση είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Πιστεύει επίσης ότι οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες και συνεπώς, υποστηρίζοντας εκ του ασφαλούς τις ιδέες μιας επανάστασης, επιτελεί το κοινωνικό του έργο απέναντι στο συνάνθρωπο και συμπολίτη. Μάλιστα, στηλιτεύει όλους εκείνους που αδιαφορούν και δεν αντιδρούν σε όλα τα παράλογα που συμβαίνουν στη χώρα. Αναρτά σχόλια χωρίς νόημα για όλα τα παραπάνω, μόνο και μόνο για να υπάρξει αντίδραση, καθώς θεωρεί ότι μέσα από την τριβή θα επέλθει αφύπνιση. Άλλωστε πρέπει πίσω από τα ασυνάρτητα και άσχετα σχόλια να αποκρύψει από τις σκοτεινές δυνάμεις το επαναστατικό του καθήκον. Κινείται στο διαδίκτυο με άκρα μυστικότητα και εξαφανίζει τα ίχνη του.

4. Κάθε επαναστάτης του καναπέ έχει ιερή υποχρέωση απέναντι στην επανάσταση να συμμετέχει σε ηλεκτρονικές διαδηλώσεις και δημοψηφίσματα, υπογράφοντας σε κάθε κίνηση που θεωρεί ότι θα βοηθήσει το σκοπό. Ιστοσελίδες όπως η ipetitions.com πρέπει να περιλαμβάνονται στα αγαπημένα.

5. Εννοείται πως μέσα στις επαναστατικές ενέργειες του επαναστάτη του καναπέ, είναι και η προώθηση επαναστατικών e-mail που λαμβάνει καθημερινά και προωθεί στις επαφές του, με κρυφή κοινοποίηση φυσικά. Μάλιστα, επειδή επανάσταση δεν γίνεται αν δεν ευαισθητοποιηθούμε και δεν ευαισθητοποιήσουμε και τους φίλους και συνεργάτες μας, αυτόματα προωθούμε όποιο e-mail περιέχει πληροφορίες για κάποιο παιδάκι που χρειάζεται αίμα ή αιμοπετάλια, για κάποιο κοριτσάκι που εξαφανίστηκε, για τα καημένα ζωάκια που υποφέρουν στους δρόμους κλπ, ευελπιστώντας ότι κάποιος άλλος θα δραστηριοποιηθεί αντί εμού. Έχοντας προωθήσει σε 100 και πλέον επαφές, αισθάνομαι ότι έχω εκπληρώσει το καθήκον μου. Εγώ προσωπικά δεν δικαιούμαι να αφήσω την επανάσταση για να πάω να δώσω αίμα.

6. Ο επαναστάτης του καναπέ εννοείται πως διαθέτει λογαριασμό Facebook και Tweeter, e-mail σε 3 διαφορετικές εταιρείες, LinkedIn κλπ. Βεβαίως, για να μην γίνεται εύκολα αντιληπτός από το σύστημα, χρησιμοποιεί ψεύτικα στοιχεία για κάθε λογαριασμό. Έτσι, διασφαλίζει την επανάσταση και καταφέρνει καίριο πλήγμα στο σύστημα, αφού το μπερδεύει αποκλείοντάς του την δυνατότητα να φτάσει σε αυτόν και το παραπλανά να αναζητά ψύλλους στα άχυρα.

7. Κάθε μήνα, κάθε επαναστάτης ξεχωριστά ή και ανά ομάδες, πρέπει να βλέπει υποχρεωτικά 4 με 5 ταινίες επαναστατικού χαρακτήρα, ή ακόμα και σειρές, όπως το V for Vendetta. Φυσικά, επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, η επανάληψη των ταινιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχει διαπιστωθεί ότι τονώνει το επαναστατικό συναίσθημα και βοηθά τον επαναστάτη να διατηρήσει επαφή με το σκοπό.

8. Κάθε επαναστάτης του καναπέ, θα πρέπει καθημερινά να κατεβάζει τουλάχιστον μια επαναστατική ιδέα και να την προτείνει μέσω των επαναστατικών ιστοσελίδων, με προοπτική να υλοποιηθεί από κάποιους συναδέλφους επαναστάτες. Επειδή ο ίδιος σκέφτηκε την ιδέα (που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του κόπου), δεν υποχρεούται να συμμετέχει στην υλοποίηση αυτής.

9. Κάθε ευσυνείδητος επαναστάτης του καναπέ, οφείλει κάθε ημέρα να βάζει στόχους. Στο τέλος δε κάθε ημέρας να κάνει έναν απολογισμό της ημέρας που πέρασε και να ελέγξει πόσα σχόλια δημοσίευσε. Το πλήθος των απαντήσεων και like στα σχόλιά του επιβεβαιώνει ότι επιτέλεσε το χρέος του απέναντι στην κοινωνία και την επανάσταση, και του επιτρέπει και σήμερα να κοιμηθεί ήσυχος και αναπαυμένος, ονειρευόμενος νέα μεγαλεία για την επομένη. Αν πάλι δεν έχει πιάσει το στόχο, οφείλει να μείνει στον καναπέ μέχρι τελικής πτώσεως.

10. Απαραίτητα αξεσουάρ που βοηθούν τον επαναστάτη του καναπέ στο έργο του είναι: ο καφές σκέτος για να μένει ξάγρυπνος και σε εγρήγορση, το έξυπνο τηλέφωνο με ασύρματο ίντερνετ για να παίρνει παντού μαζί του την επανάσταση, υπολογιστής πάνοπλος και φυσικά μεγάλη τηλεόραση για να μπορεί να βλέπει και τις λεπτομέρειες στα παρασκήνια του κάθε ρεπορτάζ.

ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα