Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Οι ΛΑΟδιάρροιοι και το πριόνισμα της καρέκλας Σαμαρά



Η εύθραυστη κυβερνητική συμμαχία Σαμαρά δεν κινδυνεύει τόσο από το κατακερματισμένο υπόλοιπο πασόκ Βενιζέλου, που προσπαθεί να ροκανίσει πολύτιμο χρόνο μήπως και ανακάμψει δημοσκοπικά, αλλά από τα αποσπασμένα στελέχη του Λάος τα λεγόμενα και ΛΑΟδιάρροια.


Η τροικανή λύση Σαμαρά έχει τελματώσει και θα πρέπει να βρεθεί η επόμενη λύση των νέων προθύμων. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ βαίνει προς χρονική αναστολή και στην χρήσιμη εφεδρεία, όταν και όποτε τα πράγματα θα απαιτήσουν μία ελεγχόμενη και συμβιβασμένη αριστερή λύση.




Δείτε το παραπάνω video και θα καταλάβετε πολλά περισσότερα από μία πιο εκτεταμένη πολιτική ανάλυση και πιο εμπεριστατωμένη αναφορά. 
Εμείς σας δίνουμε απλά κάποια επιπρόσθετα στοιχεία:

1. Η Ανασύνταξη  και η δεξαμενοποίηση της ακροδεξιάς, σε ένα ευάλωτο ποινικά κόμμα της Χρυσής Αυγής,  έχει να παίξει το ρόλο, εάν και όταν κατορθώσουν τα παραπάνω πρωτοπαλίκαρα να την αλλοιώσουν για να την αλώσουν πολιτικά.  Εδώ βέβαια η Χ.Α. είναι μία ειδική περίπτωση πολυκομματικού μαντρώματος αγανακτισμένων και  οργισμένων ψηφοφόρων που δεν τους συνδέει ιδεολογικά η ακροδεξιά (κατ΄ανάγκη) αντίληψη και πρακτική αλλά το δήθεν δυναμικό τιμωρητικό μέσον για να εκδικηθούν τους κυβερνητικούς πολιτικούς  και να αποδυναμώσουν το υπάρχων οικονομοπολιτικοδικαστικό σύστημα των διαπλεκόμενων και βολεψιάκηδων του κρατικοδίαιτου κατεστημένου.

 2. Η τακτική, με την στρατηγική της χρήσιμης πολιτικής διείσδυσης των πρώην μελών του Λάος, στην κύρια παράταξη της Ν.Δ. έχει επιτελεσθεί κατά το πρώτο στάδιο. Αν και δεν φαίνεται προς το παρόν αλλά ας  περιμένουμε και την ασμένως πομπώδη εισχώρηση και του κωλοτούμπα αρχηγού των προαναφερθέντων "χρήσιμων ηλίθιων",  που μόνο "ηλίθιοι" δεν είναι, αλλά πολλά χρήσιμοι στα γρανάζια του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου της ντόπιας και ξένης επικυριαρχίας.
3. Με την εικονική (φαινομενική) υποταγή στον Σα(χλα)μαρά ο οποίος νομίζει ότι τάχα τους ελέγχει φτιάχνουν το δημόσιο προφίλ του με τα μέσα και τις διασυνδέσεις του κομματικού συστήματος. Ο ένας υπουργός, ο άλλος σύμβουλός του και ο έτερος αποκρυπτόμενος με το "τσεκούρι του πολέμου" για να ξεχαστεί η περιβόητη σκηνή (βλέπε σχετικά)

Δεν ήταν ακόμη ο κατάλληλος καιρός να επικαιροποιηθούν τα παραπάνω στοιχεία, αλλά μία είδηση από  Newsroom Enet με θέμα: "Γεωργιάδης: Αν ζητήσουν οριζόντια μέτρα, πάμε σε εκλογές", μας εξανάγκασε να επισπεύσουμε την δημοσιοποίησή τους (υπενθύμιση για τους περισσότερους υποψιασμένους αναγνώστες μας).

Αλλά ας πάμε να δούμε συγκεκριμένα το δημοσίευμα:  
"Στην περίπτωση που οι εταίροι και δανειστές ζητήσουν την εφαρμογή νέων οριζόντιων μέτρων, δηλαδή περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τότε οι εκλογές δεν μπορούν να αποφευχθούν, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στον Σκάι, ο ίδιος καταλόγισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι υπόσχεται στον ελληνικό λαό πράγματα τα οποία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει."

Από τα παραπάνω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι η ομάδα των  ΛΑΟδιάρροιων φαίνεται να  οδηγεί (ή έστω έτσι να νομίζουν οι ίδιοι) την κούρσα των πολιτικών  εξελίξεων, σε ηγετικό επίπεδο και να δημιουργούν τετελεσμένα ως κυρίαρχοι του περιβάλλοντος Σα(χλα)μάρα και του ακολουθούντος τα τεκταινόμενα η παραπαίουσα ομάδα Βενιζέλου και συνεργατών του.

Νάσος 


ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα