Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ανδρικές εμμονές στο σεξ


Αν η ψυχή μιας γυναίκας είναι άβυσσος τότε το μυαλό ενός άνδρα στο σεξ δεν είναι η... Ανάβυσσος, αλλά μια σειρά «εντυπώσεων» που τον βοηθούν να λειτουργήσει και να αποδώσει καλύτερα, στο ερωτικό παιχνίδι και την επαφή. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πιο κοινά «σημεία- κλειδιά» που διεγείρουν τους άνδρες στις προσωπικές στιγμές τους με το ωραίο φύλο... 
Η εξωτερική εμφάνιση
Περισσότεροι από τους 3 στους 5 άνδρες θεωρούν το παρουσιαστικό ως το σημαντικότερο γνώρισμα της σεξουαλικής γυναίκας. Και ο λόγος δεν είναι ότι οι απόγονοι του Αδάμ προτιμούν λόγο επιπολαιότητας την «εύκολη» λύση του τύπου «ότι μου γυαλίζει το θέλω». Χωρίς να παραγνωρίζουν την προσωπικότητα της κάθε μιας από εμάς -που παίζει σημαντικό ρόλο στο ερωτικό κάλεσμα - οι άνδρες λόγο φύλου χρησιμοποιούν το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους, με αποτέλεσμα να είναι κυρίως «οπτικοί τύποι».
Αυτό σημαίνει ότι διεγείρονται από μια παρουσία που εκτός από τα φυσικά χαρακτηριστικά της είναι περιποιημένη, καλοντυμένη και ξέρει να αναδεικνύει τα εξωτερικά προσόντα της. Η διαπίστωση αυτή δεν αφορά μόνο το φλερτ στις εξόδους ή τα ραντεβού, αλλά και στην καθημερινή «τριβή» μέσα στο σπίτι. Στα πλαίσια λοιπόν της οπτικής πρόκλησης εντάσσονται και οι προτιμήσεις των ανδρών στα sexy εσώρουχα που φορά μια γυναίκα ή ακόμα και στον τρόπο που κινείται ή περπατάει.
Το γυναικείο στήθος
Δεν είναι τυχαίο που οι γυναίκες αναδεικνύοντας ένα «προκλητικό»μπούστο εκφράζουν τη θηλυκότητα τους και κατά κάποιο τρόπο «απαιτούν» την προσοχή και τον θαυμασμό των ανδρών (που όπως εμπεδώσαμε στο προηγούμενο εδάφιο το μάτι τους αχόρταγο γαρ). Και το ότι οι αισθητικές επεμβάσεις στήθους -αυξητικές ή μειωτικές- έρχονται πρώτες σε προτίμηση (μαζί με τις ρινοπλαστικές) συνηγορεί στο ότι προφανώς η «αδυναμία» των ανδρών στο γυναικείο ντεκολτέ αποτελεί σημαντικό παράγοντα ερωτικής έλξης.
Από έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου προκύπτει ότι το στήθος είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της σεξουαλικά ελκυστικής γυναίκας αφού συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό προτίμησης (55 %). Ακολουθούν με διαφορά σημεία για τα οποία αδίκως οι γυναίκες άγχονται αφού δεν επενδύουν τόσο σε αυτά οι άνδρες όπως το πρόσωπο ,το βάρος ,η κατανομή του σώματος ή τα πόδια. Η αμέσως επόμενη «εναλλακτική» μετά το γυναικείο στήθος που προκαλεί σεξουαλική έξαψη στους άρρενες είναι οι γοφοί (οπίσθια) με ποσοστό 35%, κάτι για το οποίο δεν μένουμε και άναυδες.
Το «ζουμερό» κορμί
Μπορεί παντού να παρελαύνουν - από σελίδες περιοδικών ως οθόνες τηλεοράσεων και διαφημίσεις- καλλίγραμμες όσο και αδύνατες υπάρξεις, σφραγίζοντας με τον τρόπο τους τα πρότυπα γυναικείας ομορφιάς όμως η σεξουαλική πραγματικότητα των ανδρών έχει άλλες ορέξεις... Και έτσι εξηγείται το ότι όταν μια γυναίκα συζητά για το αν είναι ωραία μια άλλη γυναίκα, συνήθως οι άνδρες δεν συμφωνούν.
Φαίνεται ότι ένα αδύνατο κορμί όσο αποδεκτά sexy και να είναι, στη πράξη ακυρώνεται αφού η αρσενική «εμμονή» περιστρέφεται σε γυναικεία σώματα που χαρακτηρίζονται από πλούσιες καμπύλες και «πιασιματάκια». Η επέλαση χυμώδη γυναικών ως σεξουαλικότερες των «ανορεξικών», προκύπτει και από πρόσφατη έρευνα στην Αμερική όπου διαπιστώνεται ότι είναι πολύ πιο ελκυστικές στους άνδρες και κατά συνέπεια απολαμβάνουν πολύ πιο έντονη σεξουαλική ζωή. (Εγώ ως αδύνατη ας πέσω σε μαρασμό ,οι υπόλοιπες απολαύστε αυτή την υπέροχη εκδίκηση αν μη τι άλλο έναντι της ζυγαριάς.)
Το σεξ με αναμμένο φως
Μπορεί να μας ενοχλεί, να μας αποσυντονίζει, ακόμα και να μας θυμώνει. Όμως τα αναμμένα φώτα κατά το ερωτικό παιχνίδι ή την σεξουαλική πράξη είναι ένα «εγκεφαλικό» φετίχ των ανδρών, αφού συνήθως αρέσκονται να «βλέπουν» τι κάνουν και που...
Ο λόγος είναι ότι διεγείρονται ευκολότερα και διατηρούν καλύτερα τη στύση τους έχοντας σε πλήρη θέα την σύντροφο τους κατά την ερωτική συνεύρεση Από την άλλη οι γυναίκες με το φως δυσκολεύονται να χαλαρώσουν και να συγκεντρωθούν στις αισθήσεις τους όπως την αφή, ακοή και τη μυρωδιά για αυτό και κλείνουν τα μάτια ή προτιμούν αν όχι το απόλυτο σκοτάδι κατά την επαφή, τουλάχιστον το ημίφως.
Το στοματικό σεξ
Και ενώ 3 στους 4 άνδρες προτιμούν την κολπική διείσδυση στο σεξ, ως επόμενη ευχάριστη προοπτική οι μισοί προτιμούν στοματικό σεξ (πεολειχία). Προφανώς είναι μια λιγότερο «κουραστική» απόλαυση που δεν υποβάλει τον άνδρα στο άγχος των επιδόσεων και της σεξουαλικής ικανοποίησης της συντρόφου του. Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη είναι το ότι τα χάδια και τα φιλιά ενδιαφέρουν περισσότερο τους άνδρες στο σεξ από τη πρωκτική επαφή -σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου- γεγονός που σχετίζεται με μια γενικότερη αναζήτηση χαλάρωσης του άνδρα και επιμήκυνσης του χρόνου της ερωτικής απόλαυσης το ίδιου και της συντρόφου του.
Να παραμένει ο «κυνηγός»
Ειδικά στις πρώτες επαφές οι άνδρες ενδιαφέρονται να επιβεβαιωθούν σεξουαλικά οπότε δεν θέλουν η γυναίκα να τους «κλέψει» τον ρόλο του «διεκδικητή-κατακτητή». Αν η παρτενέρ τους με το «χαίρεται» πάρει προχωρημένες για την ερωτική γνωριμία πρωτοβουλίες, αυτό τους φοβίζει.
Στις μετέπειτα ερωτικές επαφές μπορεί και εκείνη να αρχίσει να τον «εκπλήσσει» με το ταμπεραμέντο της και τότε αισθάνονται όχι μόνο ασφαλείς για να απογειωθούν αλλά ενθουσιάζονται και το αποζητούν
Επομένως οι άνδρες θέλουν από μια γυναίκα να μπορεί να τους απαλλάξει από το άγχος της επιβεβαίωσης, επιδιώκοντας περισσότερα προκαταρκτικά. Αυτό τους ανακουφίζει και τους χαμηλώνει τον πήχη της επίδοσης με αποτέλεσμα να λειτουργούν και να εκφράζονται σεξουαλικά καλύτερα.
Η επιβεβαίωση
Έχει να κάνει τόσο με το status τους (επαγγελματικό - κοινωνικό) όσο και με την σεξουαλική επιτυχία. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που σχετίζεται με την αυτοπεποίθηση του άνδρα στο σεξ και την εικόνα που προβάλει προκειμένου η γυναίκα να τον αντιμετωπίσει ως «ξεχωριστό» και άκρως ενδιαφέροντα.
Έτσι -κυρίως στην αρχή-οι άρρενες αποζητούν ως «αφροδισιακό» τον θαυμασμό ...επιβεβαίωση από τη σύντροφό τους, ώστε να μην νοιώθουν ότι «απειλούνται» στην ερωτική πράξη ,από τις «συγκρίσεις» με τους πρώην αλλά και από μια σύντροφο που τους «ελέγχει» διαρκώς σαν να τους αμφισβητεί. Αν τους περάσουμε το μήνυμα ότι «αξίζουν» τόσο στο σεξουαλικό κομμάτι όσο και ως προσωπικότητες -χωρίς υπερβολές τύπου να τους κάνουμε ...ανδριάντα- τότε η δική τους «χαρά» ε, θα γίνει και δική μας.
Το «μιλητό» σεξ
Οι άνδρες «ενοχλούνται» από τη σιωπή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και αρέσκονται στο να ακούνε την σύντροφό τους να εκδηλώνει την ευχαρίστηση της είτε με αναστεναγμούς είτε με λόγια.
Και αυτό πέρα από επιβεβαίωση έχει και μια άλλη σημασία.
Η απουσία «ηχητικής» επικοινωνίας, κατευθύνει τον άνδρα στην αυτοπαρατήρηση αφαιρώντας του μεγάλο κομμάτι από την σεξουαλική απόλαυση ή κάποιες φορές ωθεί το μυαλό του σε σκέψεις για άσχετα θέματα (π.χ. τη δουλεία στο γραφείο ή κάποιο φαγητό!) γεγονός αρνητικό για τις επιδόσεις του.
Όταν όμως κάτι ακούμε ή μας λένε δεν μπορούμε να κάνουμε με την ίδια ένταση δυο πράγματα, όπότε χαλαρώνει η αυτοπαρατήρηση και έτσι το ερωτικό παιχνίδι γίνεται πιο λειτουργικό και ενδιαφέρον.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα