Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η Υγιεινή της Σκέψης



Μπορούν οι καλές σκέψεις να μας προστατέψουν;
Ναι, μπορούν Από εκεί ξεκινούν όλα. Η υγιεινή της σκέψης είναι ένα σοβαρότατο θέμα. Τι ωφελεί έναν άνθρωπο, ο οποίος ασχολείται με το τι σκέπτονται γι' αυτόν οι άλλοι. Γενικώς, ο άνθρωπος σκέφτεται περισσότερο από ό,τι πρέπει. Τα περισσότερα είναι απορρίμματα. Όταν κάνετε σκέψεις για ασήμαντα πράγματα,απασχολείται το πνεύμα σας,το κουράζεται χωρίς λόγο.
Η υγιεινή της σκέψης είναι για τον άνθρωπο απαραίτητη. Πρέπει ο άνθρωπος να προσδιορίζεται στα κύρια θέματα και πράγματα της γήινης ζωής. Πρέπει να σκέπτεστε αρμονικά και ότι είναι άχρηστο παραδώστετο στον πνευματικό κόσμο με την παράκληση να το μετατρέψει σε θετική ενέργεια.

Αυτό που λες, ακούγεται τρέλα.
Η λέξη (τρέλα) είναι μία κακή έκφραση διότι περιέχει αρνητική ενέργεια. Άρα είναι σκουπίδι σκέψης.


Συγγνώμη.
Κάθε αρνητική σκέψη, κάθε αρνητικό συναίσθημα, αίσθημα, ανοίγει πόρτες στον αρνητικό πνευματικό κόσμο κι αν δεν προσέχετε και ξεχνάτε να κλείνετε αυτές τις πόρτες, έρχονται αρνητικές εμπνεύσεις, δυναμωμένα αρνητικά αισθήματα, μέχρι που να φτάσουν στο μίσος. Μπορεί δηλαδή, με το να μη προσέχει κανείς όλα αυτά, να βρεθεί σε μια κατάσταση αλλοπρόσαλλη.

Πώς φαίνεται σε εσάς, όταν μια ψυχή επιστρέφει στον πνευματικό κόσμο;
Στις περισσότερες περιπτώσεις ο άνθρωπος, όταν έρχεται σε εμάς, είναι γεμάτος με λανθασμένα συναισθήματα. Σε αυτά μέσα έχουν μαζευτεί, θα έλεγα, προηγουμένως σκουπίδια, άχρηστα πράγματα, που δεν είναι δυνατό να στα περιγράψω. Κατώτερα συναισθήματα, πρόστυχα, πρόστυχες εκφράσεις πορνογραφικές εικόνες, προστυχιές, που τόλμησε ποτέ να ξεστομίσει και να τις έχει μέσα του, διάφορα έργα κινηματογραφικά, πορνογραφήματα, μίσος, κοροϊδία προς τους άλλους, ζήλιες, φρικτές λέξεις και άλλα πολλά. Όλα αυτά είναι πλέον τώρα φανερά, διότι ο άνθρωπος δεν έχει μυαλό, που να του χρησιμεύει σαν κρυψώνα ή φρένο. Για να φθάσεις, για να περάσεις σε μια ανώτερη σφαίρα, πρέπει να έχεις μάθει να μιλάς όμορφα, γιατί πνεύματα, που βρίσκονται στη σφαίρα αυτή, θα σε αποφεύγουν.

Σκεφτόμαστε πολύ χωρίς λόγο;
Είναι πολύ σοβαρό να προσέχει κανείς τις σκέψεις του, όχι μόνο όσον αφορά την υγιεινή των σκέψεων, που τα περιέχει βέβαια όλα, αλλά και το να σκέπτεται που στέλνω άχρηστη ενέργεια., γιατί χρειάζεται γι' αυτό το θέμα ή το άλλο να σκεφτώ. Πχ. Το συναίσθημα ότι δεν με προσέχουν οι άλλοι, κι αρχίζω λοιπόν να σκέφτομαι αυτό. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί συχνά το πνεύμα του για να αφαιρεί ενέργεια από το περιβάλλον του. Οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν περισσότερες κακές σκέψεις παρά καλές. Η άσκηση είναι να βάλεις όλες αυτές τις σκέψεις στη σειρά, να τις προσέξεις μια προς μια, να τις ελέγξεις και να βάλεις μια τάξη στον εαυτό σου, όλες αυτές οι σκέψεις που θα ανακαλύψεις ότι δε σου κάνουν καλό να τις διώξεις και να ακολουθείτε τα συναισθήματά σας. Μην ξεχνάτε, ότι περισσότερο από τις μισές σκέψεις σας, δεν προέρχονται από εσάς, αλλά από τον αρνητικό πνευματικό κόσμο.


Το συναίσθημα λοιπόν είναι κάτι το σοβαρό.
Μην υποβαθμίζετε την αξία του συναισθήματος. Μερικές φορές χρειάζεται να αφήνετε το συναίσθημά σας να εργάζεται και να παίρνετε αποφάσεις με το συναίσθημα, όπως επίσης και για ένα χρονικό διάστημα, να αφήνετε το συναίσθημα αυτό να ξεκουραστεί, διότι το συναίσθημα αυτό είναι τις περισσότερες φορές οι ψυχή σας. Είναι το πνεύμα, το οποίο βρίσκεται πάντα σε συνδιάλεξη, σε επικοινωνία, επαφή με άλλους ανθρώπους, με τις ελεύθερες σκέψεις και το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο να του επιτεθεί κανείς, παρά όταν το συναίσθημα είναι ξεκούραστο και υπάρχει εμπιστοσύνη και διπλοεμπιστοσύνη σας προς αυτό.

Τι είναι γενικώς η σκέψη;
Η σκέψη είναι η μεγαλύτερη και πιο θαυμαστή ιδιότητα του ανθρώπου. Δια της ικανότητος αυτής είναι ο άνθρωπος, όχι μόνο επί της Γης, αλλά και γενικώς σε άμεση επαφή με το υπερπέραν. Η δύναμη των σκέψεων στους ανθρώπους δεν παίρνει τη σοβαρότητα, την αξία και τη δύναμη που έχουν. Κι όμως είναι τόσο μεγάλη η δύναμή τους, που μπορούν να σκοτώσουν. Είναι όμως, και σε υπέρτατο βαθμό δημιουργικές. Πχ. η προσευχή δε θα είχε κανένα νόημα και καμία δύναμη, εάν η σκέψη δεν είχε θεϊκές ιδιότητες. Η μεγαλύτερη ιδιότητα του Θεού είναι η σκέψη,ο λόγος. Μόνο με τη σκέψη μπορεί η αγάπη να εκφραστεί και να μετατραπεί σε πράξη!Πόσο επιπόλαια και πόσο ασυλλόγιστα ζει ο άνθρωπος με αυτό το μεγάλο θησαυρό που του δόθηκε. Ο άνθρωπος έχει θετικές και αρνητικές σκέψεις. Κάθε φορά σκεπτόμενος δημιουργεί κίνηση στο σύμπαν. Η κάθε σκέψη αποτυπώνεται ως φως, χρώμα, σχήμα ή και κίνησης στο Σύμπαν, μέχρις ότου ο άνθρωπος φτάσει στο τέρμα της εξέλιξής του και η σκέψη αυτή μετατραπεί σε καθαρό φως.

Κάθε σκέψη λοιπόν έχει μια ενέργεια;
Ο λόγος βρίσκεται στο Θεό κι ο Θεός είναι ο λόγος. Ο λόγος χρησιμοποιείται για να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Είναι επίσης έκφραση σκέψεων. Δεν υπάρχει κανένα ον σε όλο το Σύμπαν, που να είναι ανώτερο στο σημείο αυτό του ανθρώπου. Η ικανότης της σκέψης που εκφράζεται στον ομιλούμενο λόγο είναι μια θεία ιδιότητα, δώρον του θεού προς τον άνθρωπο. Ένα Θείον Δώρον! Το δώρο αυτό ανυπέρβλητης αξίας ο άνθρωπος το μεταχειρίζεται με το χειρότερο τρόπο. Εκτός από τις πολλές και διάφορες βρισιές που μεταχειρίζεστε, που έχει δυστυχώς επιβληθεί ακόμη και στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις. Ένας και μοναδικός λόγος μπορεί να σημαίνει ζωή ή θάνατος για μια ολόκληρη ανθρωπότητα. Ένα όχι μπορεί να τρελάνει έναν άνθρωπο, ένα όχι μπορεί να κάνει πολλούς λαούς να πεινάσουν, μια και μόνο λέξη μπορεί να συντρίψει μια καρδιά ανθρώπου. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τα εκατομμύρια που υπάρχουν, σκεφθείτε πως μια και μόνο λέξη μπορεί να έχει τόσο μεγάλο βάρος, πόσο μάλλον ολόκληρες προτάσεις και μεγαλύτερη προσοχή, όταν αυτές οι προτάσεις γραφτούν ή τυπωθούν, που μένουν για πάντα. Οι λέξεις, που δεν επιτρέπονταν να ειπωθούν, μπορούν να σας βλάψουν αφάνταστα μετά από το θάνατό σας. Στον άλλο κόσμο υπάρχουν συγγραφείς, που δεν μπορούν να βρουν την ειρήνη της ψυχής τους, γιατί γι' αυτά που έγραψαν, κρατιούνται σε ένα επίπεδο, που με μια λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί: ΚΟΛΑΣΗ. Μεγάλη λαμπερή έννοια έχει μόνο μια μικρή κι απλή λέξη: ΑΓΑΠΗ.

Έχεις δίκιο, τα βιβλία επιζούν περισσότερο από εμάς.
Ακριβώς, θα σας δώσω ακόμα ένα παράδειγμα για να σας δείξω πόσο σοβαρό είναι μια λέξη, που θα ειπωθεί ή που δε θα ειπωθεί. Ένας άνθρωπος, που έπραξε άδικο, το χρεώνεται βεβαίως και πρέπει το χρέος αυτό να ξεπληρωθεί για να φύγει από πάνω του. Γι' αυτό ο άνθρωπος έχει καθήκον να ζητήσει συγγνώμη από αυτόν που αδίκησε. Αλλά δυστυχώς, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τη συγγνώμη για να παραδεχτεί το άδικο που έκανε, αλλά την εκφράζει χωρίς να το νιώθει ή δεν την εκφράζει καθόλου και ζει με το άδικο και με την κακή συνείδηση. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συνέπειες έχει κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν, αυτό να δημιουργήσει πολέμους, όπως υπάρχουν σήμερα συνεχώς στη Γη, γιατί δε θέλει ο άνθρωπος να χάσει τον εγωισμό και την υπερηφάνειά του με το να πει συγγνώμη.
Όταν ο Θεός, ο μεγάλος σχεδιαστής, που δημιούργησε τα Σύμπαντα, είχε δίπλα του έναν ακούραστο και διανοούμενο συνεργάτη. Έναν από τους πλέον ισχυρούς αγγέλους. Εδώ συνέβη το άδικο. Ο άγγελος αυτός έγινε υπερήφανος κι εναντιώθηκε προς το μεγάλο σχέδιο. Αυτή ήταν η πρώτη σύγκρουση μεταξύ Θεού και Διαβόλου.
Ο άγγελος έπρεπε να δει ότι είχε άδικο, αλλά ήταν τόσο υπερήφανος, που δεν αναγνώρισε το άδικο, δε ζήτησε συγγνώμη, αλλά κήρυξε στο Θεό τον πόλεμο.
Επειδή ο Θεός δεν απάντησε, εντατικοποίησε ο άγγελος αυτός τις προσπάθειές του και η υπερηφάνεια κι ο αγώνας του εναντίον του Θεού μεταβλήθηκαν σε μίσος.
Βλέπετε, ότι από μια μοναδική λέξη, τη λέξη “συγγνώμη”, κρέμεται σήμερα το Σύμπαν. Δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι χωρίς αυτό και να εννοείται. Ο αγώνας αυτός ακόμα δεν τελείωσε. Απεναντίας, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με αυτό ήθελα απλώς να σας πω τι βαριές επιπτώσεις έχει η υπερηφάνεια και δεν επιτρέπει τη συγγνώμη. Όταν κάποιος δημιουργήσει άδικο με λέξεις ή με πράξεις, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, εάν αγαπάει την αρμονία και την ειρήνη. Όποιος δε ζητάει συγγνώμη, δημιουργεί έναν πόλεμο. Όμως, όποιος θέλει τον πόλεμο, ενδέχεται ότι θα δημιουργήσει και θα δημιουργεί συνεχώς καινούριο άδικο. Για το λόγο αυτό, ο Χριστός δίδασκε το “Αγαπάτε τους εχθρούς σας”. Δεν ήθελε με αυτό να μας πει, ότι πρέπει να αγαπάμε ειδικά τους εχθρούς., αλλά εννοούσε, ότι πρέπει , όταν πρέπει να δικαιώνει και τον εχθρό του. Όμως, όταν από υπερηφάνεια παραμένει στο άδικο κάνει εχθρούς ακόμη και τον ίδιο του εαυτό. Γνωρίζετε από πείρα, ότι αμέσως αποκαθίσταται η ειρήνη, γιατί κάποιος έχει το θάρρος ειλικρινά να ζητήσει συγγνώμη. Τότε ο προσβεβλημένος είναι έτοιμος να αποδεχθεί αυτή τη συγγνώμη, όταν βλέπει ότι αυτός, που του έκανε αδικία, είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη. Δεν είναι θάρρος αυτό που χρειάζεται, για να ζητήσει κανείς συγγνώμη. Πιο πολύ είναι λογική.



ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ

Πριν με πάρει ο ύπνος, έχω πολλές σκέψεις, που τριγυρίζουν στο κεφάλι μου. Τι μπορώ να κάνω γι' αυτό;
Λέγε: “Κλείνω το βιβλίο των σκέψεών μου. Το βιβλίο των σκέψεών μου είναι κλειστό. Εκτός αυτό, κλείσε τα τσάκρα σου, πριν πέσεις να κοιμηθείς, ώστε να μπορούμε κι εμείς να σε προστατεύουμε και τη νύχτα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα