Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

AΔΕΡΦΑΡΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ GAY


Όταν πιάνεις το στυλό να γράψεις για τον Όσκαρ Ουάιλντ, κορυφαίο όνομα του παγκόσμιου και διαχρονικού αδελφάτου, αν δεν αισθάνεσαι τον απαιτούμενο σεβασμό, τουλάχιστον οφείλεις να είσαι προσεκτικός σε κάθε σου φράση. Σε κάθε σου λέξη. Μιλάμε για έναν αρχιερέα, το απόλυτο σύμβολο των gay. Και το κάνουμε με αφορμή την επέτειο, σήμερα, της γέννησής του. 

Να μπούμε κατ’ευθείαν στο ψητό. Καταδικάστηκε και δύο χρόνια καταναγκαστικά έργα και φυλακίστηκε για σοδομία. Ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με νεαρούς άνδρες, με βάση νόμο τηςβικτωριανής Αγγλίας, το 1895. Φοβερά πράγματα. 


Λίγα χρόνια αργότερα, και αφού ο μέγας δραματουργός έχει πεθάνει, αμέσως μετά τον Α’παγκόσμιο πόλεμο στην αυστηρή και υπερσυντηρητική Αγγλία, διοργανώνονται τα πρώτα πάρτυ, όπου ερωτοτροπούσαν άνδρες με άνδρες. Η επανάσταση των ομοφυλοφίλων. Το ξεσάλωμά τους.

Ο Oscar Wilde, Ιρλανδός, γεννήθηκε σα σήμερα το 1854 και πέθανε μετά από 46 χρόνια στοΠαρίσι. Η παγκόσμια λογοτεχνία, η δραματουργία, ο κόσμος του πνεύματος τον αναγνωρίζει ως υψηλή κλάση.

Κίναιδος, ναι. Συκιά, που πλέον δεν κρατιόταν παρ’ότι ήταν παντρεμένος, με δύο γιούς, και διάσημος. Θα τον έλεγες αδέλφω, αδελφομάνα, αρχηγό της αδελφοσύνης, μία αγριοτσαπέλα. Όμως! Τεράστιος σα γραφιάς και πάρα πολύ αξιόλογος σα άνθρωπος. Έζησε το δράμα της προσωπικής του ερωτικής συμπεριφοράς με χιούμορ, με υπερηφάνεια και προκλητικότητα

Δεν γίνεται να μην επανέλθω.

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα