Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

70 ιδέες για την τακτοποίηση ΒΙΒΛΙΩΝ





Βιβλίαπεριοδικά, εφημερίδες. Όσο περισσότερα αγαπάτετο διάβασμα τόσο πιο συχνό το ερώτημα "μα που να τα βάλω;" 

Αν λοιπόν τα έπιπλα βιβλιοθήκες ή τα ράφια σας δεν επαρκούν,δημιουργήστε νέουςαποθηκευτικούς χώρους που θαχωρούν όσο γίνεται περισσότεραχωρίς να καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Πάντα υπάρχουν κρυφά και φανερά σημεία για νααξιοποιηθούν, ακόμη και στο πιομικρό δωμάτιο.

Κάντε έναν βασικό διαχωρισμό στα βιβλία που δεν ανατρέχετε συχνά και μπορούν να τοποθετηθούν και σε πιο "απρόσιτα" σημεία και για όλα τα άλλα εκμεταλλευθείτε κυρίως το ύψος  του σημείου που θα τα τοποθετήσετε. Με βιβλιοθήκες ή ράφια που επεκτείνονται σε ολόκληροτο ύψος του τοίχου, όπως και με την κάθετη διάταξη στα ράφια (το ένα βιβλίο πάνω και όχι δίπλα στο άλλο) είναι βέβαιο πως στον ίδιο χώρο θαχωρέσουν πολύ περισσότερα.




Για όσα περισσέψουν εκτός ραφιών όπως και για συλλογές απόπεριοδικά, χρησιμοποιείστε κουτιά,καλάθια κλπ. και αξιοποιείστε όλους τους χώρους ακόμη καικάτω από ορισμένα έπιπλα όπωςτραπεζάκιακαναπέδες κλπ. ή αν εκτιμάτε πως με αυτό θα λύσετεοριστικά το πρόβλημα, αποφασίστε να παραγγείλετε σ΄έναν ξυλουργό μια ειδική σύνθεση είτε βιβλιοθήκης είτε ραφιέρας, προσαρμοσμένηακριβώς στις ανάγκες σας.

Το βασικότερο πρόβλημα αν οόγκος των βιβλίων σας είναι μεγάλος και οικλειστοί αποθηκευτικοί χώροι σας λίγοι, είναι η καταπόνησή τους από την σκόνη. Κυρίως για παλιά και ακριβά βιβλία λοιπόν, με ιδιαίτερηείτε εμπορική είτεσυναισθηματική για εσάς αξία, προτιμήστε ακόμη και να τακρύψετε σε μια βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι ή οπουδήποτε αλλού θα προστατευθούν από την φθορά, αντί να τα ...επιδεικνύετε σε κάποια ανοιχτά ράφια όλο και πιοκιτρινισμένα. Τα βιβλία είναι γνώσηδεν είναι διακοσμητικόαντικείμενο, δεν τα διαλέγουμε για να ταιριάζει το εξώφυλλό τους με το ...ριχτάρι του καναπέ και σε όποια προσπάθεια και ιδέα για να τατακτοποιήσουμε, το κύριο είναι να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με το πέρασμα του χρόνου.















































































ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα