Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

"TA ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΕΙΑ"




Όταν φτάνουμε στην ηλικία των εφτά ετών οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αφήσει την πληρότητα της αθωότητας και παρακολουθούμε την γέννηση του εγώ που ταράζει την προηγούμενη αρμονία μας με τον κόσμο και αυτομάτως γεννά τις αντίθετες δυνάμεις της αποτέφρωσης.


Στα δεκατέσσερα χρόνια μας αρχίζουμε να ξεπερνάμε τις δυνάμεις του ενστίκτου και του υποσυνειδήτου με μια διάλυση του εαυτού η οποία μπορεί να είναι καταστροφική.


Στην ηλικία των είκοσι ενός έχουμε ήδη βιώσει τον αποχωρισμό στην ψυχή μας, που διατηρεί τον προηγούμενο χρυσό μας στις πληγές της καθημερινής μας ζωής.


 Γινόμαστε επιτυχημένοι και παρατάμε τις προσπάθειες να διατηρήσουμε την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, για να συγκεντρωθούμε στις κοσμικές υποθέσεις.

Για πολλούς από εμάς αυτή η εγωκεντρική φάση τελειώνει κάπου ανάμεσα στην ηλικία των είκοσι οχτώ και τριάντα πέντε ετών, όταν συναντάμε κάποια φιλοσοφία ή ένα πραγματικό άτομο το οποίο εκφράζει τα χαρακτηριστικά που έχουμε εγκαταλείψει για να χαθούμε στον εαυτό μας.

 Αυτή η δημιουργία ενός τέλειου όντος από τα αντίθετα μέσα μας είναι η σύζευξη, που δίνει στη ζωή μας καινούργιο νόημα και κέντρο. 

Πολλοί άνθρωποι όμως παραμένουν στο σημείο όπου βρίσκουν ισορροπία στη ζωή τους και νομίζουν ότι αυτό είναι το μόνο που αναζητούν. 

Χάνουν το πνευματικό κίνητρο, που μπορεί να τους οδηγήσει ξανά στο χείλος, στο επόμενο βήμα της μεταμόρφωσης τους. 

Πόσες ψυχές είναι παγιδευμένες σε συνεχόμενες μετενσαρκώσεις, είτε ενώ ζουν είτε μετά θάνατον, αναζητώντας αυτό το επόμενο βήμα;

Για να ξεφύγουμε από τον τροχό της επαναγέννησης, είτε στην κοινωνία είτε στον κόσμο, πρέπει να δεχτούμε την απόλυτη πραγματικότητα κάποιου πράγματος πέραν της δικής μας ύπαρξης και να δεσμευτούμε σε αυτό ενόσω ζούμε. 

Αυτό φαίνεται να πλήττει πολλούς ανθρώπους γύρω στην ηλικία των σαράντα ή και αργότερα. 

Ξαφνικά μας πλήττει η ανεπάρκεια της πνευματικής μας εκπαίδευσης και η ματαιότητα των υλικών επιδιώξεων και το μόνο που θέλουμε είναι να βρούμε πνευματική κατεύθυνση. 

Αυτή είναι μια επικίνδυνη περίοδος, στην οποία πολλοί άνθρωποι παρατούν την οικογένεια τους και τη δουλειά τους για να ακολουθήσουν τον επόμενο γκουρού που θα τύχει να συναντήσουν.

Λίγοι πετυχαίνουν την αληθινή ζύμωση, αλλά όταν αυτή συμβαίνει γνωρίζουμε αυτομάτως ότι είναι γνήσια και εντελώς πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε προηγουμένως. 

Παρ' όλο που για μερικούς από εμάς μπορεί να χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή για να την οδηγήσουμε σωστά στον ωριμαστικό εξαγνισμό που ονομάζεται απόσταξη, τουλάχιστον έχουν φυτευτεί στην ψυχή μας οι σπόροι, οι οποίοι κάποια μέρα θα ωριμάσουν και θα ανθίσουν στην δόξα της τελικής σύζευξης. 

Ας ελπίσουμε ότι η τελική σύζευξη θα συμβεί εγκαίρως για μας ώστε να γυρίσουμε πίσω στον κόσμο και να κάνουμε κάποιο καλό.

- Τhe Emerald Tablet, Dennis William Hauck.

metavatismos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα