Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κρισναμουρτι. Το μελλον ειναι τωρα. Οι τελευταιες φρασεις




Ο Κρισναμουρτι τέλειωσε την ομιλία στις 4 Ιανουαρίου του 1986
-η τελευταια που θα εκανε ποτε- με τις φράσεις:

"Η Δημιουργία είναι κάτι πάρα πολύ ιερό. Είναι το πιο ιερό πράγμα στη ζωή κι αν έχετε κάνει μαντάρα τη ζωή σας, αλλάξτε τη. Αλλάξτε τη σήμερα, όχι αύριο. Αν είστε αβέβαιοι, ανακαλύψτε γιατί, και γίνετε βέβαιοι. Αν η σκέψη σας δεν έχει ευθύτητα, σκεφτείτε με ευθύτητα, λογικά. Αν δεν προετοιμαστούν όλα αυτά, αν όλα δεν τακτοποιηθούν, δεν μπορείτε να μπείτε στον κόσμο της δημιουργίας. "
Τέλειωσε. (Αυτή η λέξη μόλις που ακούγεται, είναι μάλλον σαν μια εκπνοή παρά σαν λόγος. Μπορεί να την ακούσει κανείς μόνο στην κασέτα. Δε θα μπορούσε να είχε ακουστεί από το κοινό).
Έπειτα, ύστερα από μια μεγάλη παύση, πρόσθεσε:
«Αυτή είναι η τελευταία ομιλία. Θέλετε να καθίσουμε για λίγο μαζί σιωπηλοί; Εντάξει, κύριοι, καθίστε για λίγο σιωπηλοί».



Στις συναντήσεις του Ινδικού Ιδρύματος, που ακολούθησαν τις ομιλίες, ο Κ επέμεινε ότι τα σπίτια που έζησε δεν έπρεπε να γίνουν τόπος προσκυνή­ματος, ούτε ν' αναπτυχθεί καμιά αίρεση γύρω απ' αυτόν. Ζήτησε ακόμη να προστεθεί το ακόλουθο υπόμνημα στους κανόνες και τους κανονισμούς του Ιδρύματος:
Σε καμιά περίσταση το Ίδρυμα ή ό,τι άλλο ιδρυθεί κάτω από την αιγίδα του ή οποιοδήποτε από τα μέλη του, δεν θα κάνουν τους εαυτούς τους αυθεντία πάνω στις διδασκαλίες του Κρισναμούρτι. Αυτό είναι σύμφωνο με τη δήλωση του Κρισναμούρτι, ότι κανείς, οπουδήποτε, δεν μπορεί να κάνει τον εαυτό του αυθεντία πάνω σ' αυτόν ή τις διδασκαλίες του.

Στη συγκέντρωση του Μπρόκγουντ, μετά το Σάανεν, ο Κ ρωτήθηκε γιατί συνέχιζε να μιλάει στη ηλικία του.
Απάντησε:
«Πολύ συχνά το ρωτάνε αυτό: Γιατί συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ενέργεια σας ύστερα από πενήντα χρόνια, αφού κανένας δε φαίνεται ν' αλλάζει; Νομίζω ότι αν κάποιος δει κάτι αληθινό και όμορφο, θέλει να το πει και στους άλλους ανθρώπους, από στοργή, από συμπόνια, από αγάπη. Κι αν υπάρχουν κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται, δεν πειράζει. Θα ρωτούσατε ποτέ ένα λουλούδι γιατί μεγαλώνει, γιατί έχει άρωμα; Για τον ίδιο λόγο μιλάει και ο ομιλητής.»


Η διδασκαλία του Κρισναμούρτι έχει έρθει σε μια κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας. Όπως είπε κάποτε σ' έναν ρεπόρτερ στην Ουάσινγκτον:

"Αν ο άνθρωπος δεν αλ­λάξει ριζικά, αν δε φέρει θεμελιακά μια μεταλλαγή στον εαυτό του, θα καταστραφούμε. Μια ψυχολογική επανάσταση είναι δυνατή τώρα, όχι χίλια χρόνια αργότερα. Περάσαμε ήδη χιλιάδες χρόνια κι ακόμα είμαστε βάρβα­ροι. Έτσι, αν δεν αλλάξουμε τώρα, θα είμαστε ακόμα βάρβαροι και αύριο ή σε χιλιάδες αύριο. Αν δε σταματήσω τον πόλεμο σήμερα, θα πάω στον πόλεμο αύριο. Το μέλλον λοιπόν, πολύ απλά, είναι τώρα. "

Αν ρωτήσει τότε κανείς:
πώς μπορεί η μεταμόρφωση ενός ανθρώπου να επηρεάσει τον κόσμο, τότε μόνον η ίδια η απάντηση του Κ μπορεί να δοθεί:

«Αλλάξτε και θα δείτε τι θα συμβεί».


Ο Κ πέθανε στον ύπνο του, ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα, στις 17 Φεβρου­αρίου.
Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, μόνο λίγοι άνθρωποι τον είδαν μετά το θάνατο, και μόνο μια χούφτα φίλοι ήταν παρόντες στην αποτέφρωση, που έγινε στη Βεντούρα στις οκτώ το πρωί.




ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα