Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

η ιατρική επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του καρκίνου

Η Ιατρική επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του καρκίνου


Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ (National Cancer Institute), συνέστησε αλλαγή του ορισμού του καρκίνου και την εξάλειψη της λέξης, καρκίνος, από κάποιες κοινές διαγνώσεις.
Η έκθεση διευκρινίζει ότι:
«Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, με την ευαισθητοποίηση του κοινού στις προληπτικές εξετάσεις έχει δοθεί έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Οι στόχοι αυτών των προσπαθειών ήταν η μείωση του ποσοστού περιστατικών τελικού σταδίου και η μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο.
Παρόλα αυτά οι κλινικές μελέτες υποδεικνύουν ότι αυτοί οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί. Εθνικά στοιχεία καταγράφουν σημαντική αύξηση των διαγνώσεων σε πρώιμο στάδιο χωρίς όμως αντίστοιχη πτώση των περιστατικών τελικού σταδίου…”

“…Η λέξη “καρκίνος” είναι συχνά συνυφασμένη με τον εφιάλτη μιας αδυσώπητα θανατηφόρου διαδικασίας. Ωστόσο, οι καρκίνοι είναι ετερογενείς, μπορούν να ακολουθήσουν πολλαπλά μονοπάτια και δεν καταλήγουν στο σύνολο τους σε μεταστάσεις και στο θάνατο. Περιλαμβάνουν και μορφές της νόσου με βραδεία εξέλιξη που δεν προκαλούν καμία βλάβη κατά τη διάρκεια της ζωής του ασθενούς. “
Περισσότερες διαγνώσεις δεν σημαίνουν καλύτερη πορεία
Ο Dr. Otis W. Brawley, ιατρικός δ/ντης της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (American Cancer Society) δήλωσε ότι χρειαζόμαστε ένα ορισμό του καρκίνου του 21ου αιώνα, αντί του 19ου που χρησιμοποιούμε σήμερα.
Οι διαγνωστικές μέθοδοι έχουν εξελιχθεί σε τόσο υψηλά τεχνολογικά επίπεδα, που μπορούμε να ανιχνεύσουμε κάποιες μορφές πρώιμου καρκίνου ή πράγματα που μοιάζουν με καρκίνο, που τώρα όμως γνωρίζουμε ότι αν αφεθούν χωρίς θεραπεία δεν πρόκειται να αυξηθούν ή να εξαπλωθούν και να βλάψουν τον ασθενή.
Τα στοιχεία αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον καρκίνο
Στον καρκίνο του προστάτη το 60% των ανδρών πρέπει μόνο να παρακολουθηθεί αντί να λάβει θεραπεία.
Το 1/3 των καρκίνων του μαστού αφορά σε τοπικές βλάβες (in situ) που δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν μετάσταση.
Οι καρκίνοι του θυρεοειδούς στο 20-30% των περιπτώσεων πρέπει να παρακολουθούνται χωρίς να υποστούν θεραπεία.
Η μαστογραφία και οι προληπτικές εξετάσεις (PSA) για τον προστάτη φαίνεται ότι ανιχνεύουν περισσότερους καρκίνους που είναι κλινικά μη σημαντικοί.
Ο Dr. Esserman, καθηγητής χειρουργικής και ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, αναφέρει ότι “Το Πορογενές καρκίνωμα in situ δεν είναι καρκίνος, οπότε γιατί να το αποκαλούμε καρκίνο;”
Εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες υποβάλλονται κάθε χρόνο σε περιττές, παραμορφωτικές και επιβλαβείς θεραπείες για προκαρκινικές και καρκινικές βλάβες οι οποίες έχουν τόσο αργή ανάπτυξη που είναι απίθανο να προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη.
Η αλλαγή της ορολογίας θα αλλάξει τον τρόπο που οι γιατροί μιλούν γι’ αυτό
Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι δεν είναι εύκολο να αλλαχτούν τόσα χρόνια βιβλιογραφίας. Οι υποστηρικτές όμως του επαναπροσδιορισμού του ορισμού του καρκίνου, λένε ότι υπάρχει προηγούμενο για κάτι τέτοιο.
Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι το 1998, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε αλλάξει το όνομα ενός καρκίνου πρώιμου σταδίου του ουροποιητικού συστήματος, αφαιρώντας τη λέξη “καρκίνωμα” και αποκαλώντας το “θηλώδη νεοπλασία ουροθηλίου, χαμηλού κακοήθους δυναμικού.”
Όταν ένα κοινό εύρημα στο τεστ Παπανικολάου που ονομάζεται “τραχηλική ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία” επαναπροσδιορίστηκε ως χαμηλού βαθμού βλάβη αντί για κακοήθεια, οι γυναίκες ήταν πιο πρόθυμες να το παρακολουθήσουν αντί να απαιτούν θεραπεία.
Η προσπάθεια γίνεται ώστε να αποφευχθούν περιττές θεραπείες και να μειωθεί το στρες που συνοδεύει την παραπάνω διάγνωση. Γνωρίζουμε επίσης ότι και η ίδια η διάγνωση του καρκίνου είναι ένα τεράστιο στρες που μπορεί να σκοτώσει από μόνο του τον ασθενή. Πολλοί άνθρωποι ζητάνε επίμονα περιττές θεραπείες ενώ ένας μεγάλος αριθμός γιατρών δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι επιθετικοί όλοι οι τύποι καρκίνου.
Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που χρειάζονται έγκαιρη και επιθετική θεραπεία και δεν την λαμβάνουν και υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που δεν χρειάζονται να υποστούν εκτενείς θεραπείες αλλά λαμβάνουν πολύ περισσότερη θεραπεία απ’ όση χρειάζονται.
Θα πρέπει η κοινωνία μας να σταματήσει να αντιλαμβάνεται αλλά και να προβάλει τον καρκίνο ως έναν ανίκητο εφιάλτη. Όσο η κατανόηση μας αυξάνει γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ο καρκίνος είναι κάτι που εμείς προκαλούμε ή όχι, μέσα από τις ενέργειες και τις παραλείψεις μας.
Καρκίνος Ένα Δημιούργημα του Σύγχρονου Ανθρώπου
Ο καρκίνος είναι το σύμπτωμα ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής. Έρευνες σε αρχαίους πολιτισμούς δείχνουν ότι ο καρκίνος δεν αφορά μια φυσική και αναπόφευκτη διαδικασία. Ήταν σπάνιος στην αρχαιότητα και δεν υπάρχει τίποτα στη φύση που να προκαλεί καρκίνο. Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι πρόκειται για δημιούργημα του ανθρώπου και του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Επιπλέον μελέτες συνδέουν το καρκίνο ως μια εξαλλαγή των κυττάρων μας που προκύπτει όταν αυτά δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν στον οργανισμό που τα φιλοξενεί, το σώμα μας.
  • Χαμηλά επίπεδα οξυγόνου
  • Τοξίνες
  • Υψηλή βιομηχανική επεξεργασία των τροφών
  • Η κατανάλωση ζάχαρης
  • Η αυξημένη οξέωση
  • Το στρες
  • Η αλλοίωση των φυσικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων
  • Η ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά
  • Η αφυδάτωση που αφορά στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού


Δημιουργούν ένα εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον μη συμβατό με την επιβίωση των φυσιολογικών κυττάρων. Αρχέγονοι μηχανισμοί, καταγεγραμμένοι στο DNA μας, ενεργοποιούνται στη προσπάθεια να διατηρηθούν τα κύτταρα μας στη ζωή. Ο καρκίνος είναι το σύμπτωμα και η απάντηση του οργανισμού σε έναν πλήρως ανθυγιεινό τρόπο ζωής.
Η πρόληψη μέσα από την αλλαγή του τρόπου ζωής έχει αποδειχθεί ως η καλύτερη θεραπεία και στη περίπτωση του καρκίνου.
Φυσικές ουσίες όπως η βιταμίνη D και το τουρμέρικ μπορούν να μειώσουν την επίπτωση του καρκίνου κατά 50% η κάθε μια ξεχωριστά. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής που περιλαμβάνει άσκηση μπορεί να μειώσει την επίπτωση του κατά 40% περίπου. Η αποφυγή ζάχαρης, επεξεργασμένων τροφών, η λήψη μιας πολυβιταμίνης, η πρόσληψη αντιοξειδωτικών και η κατανάλωση άφθονου νερού μπορούν να συμβάλουν επιπλέον. Και όλα αυτά δρουν συνεργικά ενισχύοντας το ένα το άλλο σε μια κατεύθυνση περισσότερης υγείας.
Η υγεία και η νόσος δεν είναι θέμα τυχαίων γεγονότων. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να επιφέρουμε νόσο και πολλά που μπορούν να επιφέρουν υγεία, είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε.
Στην Υγειά Σας!
Βιβλιογραφικές Αναφορές

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Iατρείο Χρονίων Νοσήματων και Μεταβολικών Διαταραχών
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita’ degli Studi di Napoli, Federico II
Μετεκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ
President of The European Institute of Nutritional Medicine E.I.Nu.M


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα