Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 5 Σεπτέμβρη 2013, στις 2.35μ.μ. (θερινή ώρα) στη 13ο της Παρθένου και χωρίς σκληρές εμπλοκές. Αντιθέτως, έχει άριστη όψη εξαγώνου με τον Δία (που είναι στις 14ο Καρκίνου), με τον Πλούτωνα (που είναι στις 9ο Αιγόκερω) έχει όψη τριγώνου και τρίγωνο - εξάγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, που είναι στην 9ο Σκορπιού - Ταύρου.




Μόνες «δύσκολες» όψεις της Πανσελήνου είναι μια σκληρή αντίθεση με το Χείρωνα (11ο Ιχθύων) και μια χιαστί όψη με τον Ουρανό (11ο Κριού).



Άλλες δύσκολες όψεις της ημέρας της πανσελήνου είναι οι εξής:

Άρης (5ο Λέοντα) σε τετράγωνο με τον Κρόνο (7ο Σκορπιού).
Κρόνος σύνοδο με Β. Δεσμό.
Άρης τετράγωνα με Δεσμούς της Σελήνης.
Η Αφροδίτη της Πανσελήνου στις 23ο Ζυγού (πάνω στον άριστο απλανή Spica, χωρίς ιδιαίτερες όψεις αλλά ακριβώς πάνω στο μεσοδιάστημα Άρη/ Πλούτωνα (βία).
Ο Ερμής, πανίσχυρος κι αυτός μιας και είναι στο ζώδιό του, όπως στο ζώδιό της είναι και η Αφροδίτη, στις 23ο Παρθένου σε σκληρές όμως όψεις 45ο και 135ο με τους Δεσμούς της Σελήνης.
Ο Ποσειδώνας, πάντα στους Ιχθύς (3ο) σε χιαστή όψη 150ο με τον Άρη.
Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης στις 14ο Τοξότη, σε τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη και ακριβώς στον Άρη της Ελλάδας, με τον οποίο η Νέα Σελήνη έχει τετράγωνο, κάτι το οποίο δίνει μία ένταση σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη.
Το M/C της Νέας Σελήνης στις 2ο Ζυγού, χωρίς ιδιαίτερες εμπλοκές.

Αξίζει να παρατηρήσουμε πως ο άξονας Άρη - Ουρανού (επεμβάσεις) και Κρόνου - Πλούτωνα (περιορισμός, αυταρχισμός, κατάλυση εξουσίας) εμπλέκεται με την Αφροδίτη της Νέας Σελήνης με σκληρές όψεις 45ο και 135ο (θυμίζουμε πως μόνον οι σκληρές όψεις ενεργοποιούν τους άξονες, δηλαδή τα μεσοδιαστήματα των πλανητών), ο άξονας Άρης/ Κρόνου (αποδόμηση) είναι σε εμπλοκή με τη Σελήνη της Ελλάδας και ο άριστος άξονας Ήλιου - Δία (φυσική και υλική αφθονία) εμπλέκεται με Ήλιο και Κρόνο της Νέας Σελήνης.

Υπόψη πως οι Δεσμοί της Σελήνης είναι σε τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας και ο Δίας της Νέας Σελήνης είναι στην απόλυτη έξαρσή του, κάτι που είναι γενικά και όχι μόνο για τη χώρα «θετικός οιωνός».




Ας προσπαθήσουμε όμως τώρα να αποκωδικοποιήσουμε τη δυναμική αυτής της Ν. Σελήνης:

 Νέα Σελήνη στην Παρθένο συνδέεται με θέματα εργασίας, γραφειοκρατίας, «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις κάθε μορφής. συνδέεται επίσης και με θέματα παιδείας, μιας και η Παρθένος κυβερνάται από τον κατεξοχήν πλανήτη των σπουδών, τον Ερμή, πολύ περισσότερο που αυτή η Νέα Σελήνη γίνεται στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο σπουδών και στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν βρίσκεται στον 9ο οίκο, οίκο εκπαίδευσης, ο δε ωροσκόπος της Νέας Σελήνης είναι στον Τοξότη, ζώδιο που έχει να κάνει κι αυτό με εκπαίδευση, κυρίως ανωτάτη. Λέτε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να αρχίζει και να εφαρμόζεται το νέο σχέδιο «Αθηνά» για την εκπαίδευση και να προκαλέσει αντιδράσεις στο χώρο των σπουδών;

Πάντως το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον Άρη της Ελλάδας μας προετοιμάζει για εντάσεις, πολύ περισσότερο που και ο Χείρωνας κάνει ακριβή σχεδόν αντίθεση με τη Νέα Σελήνη από οίκο πάλι σπουδών (3ο).

Πάντως η Νέα αυτή Σελήνη ευνοεί, όπως και πιο πάνω γράψαμε, «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις τύπου «Ξένιος Δίας», μιας και η Παρθένος είναι κατεξοχήν ζώδιο κάθαρσης και σαφώς συνδέεται με κάθε «αντιμεταναστευτική» (για να μην πούμε «ρατσιστική») δυναμική κίνηση.

Η Νέα Σελήνη στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν δείχνει πως θέματα που συνδέονται με εξωτερικό, θέματα διπλωματίας, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διάρκειά της.
Άρης σε τετράγωνο με Κρόνο συνηγορεί για γεγονότα βίας, είναι ένδειξη για κάποια απώλεια, δείχνει πιθανά ατυχήματα βίαιες πράξεις, σαφέστατα δύσκολη ένδειξη για χρηματοοικονομικά θέματα μιας και ο Άρης βρίσκεται στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης (οίκος οικονομικών) και ο Κρόνος σε ζώδιο που συνδέεται με χρήμα (Σκορπιός) αλλά είναι και στον 11ο οίκο, που είναι τα οικονομικά του Κράτους (ο 2ος του 10ου). Πάντως το τετράγωνο αυτό δείχνει «μπλοκαρισμένη ενέργεια» και σίγουρα δίνει έναν ασφυκτικό - καταθλιπτικό τόνο στην - κατά τα άλλα - σχετικά ήρεμη Νέα Σελήνη. Είναι επίσης δύσκολη ένδειξη για το λαό, μιας και Άρης, Κρόνος κάνουν σκληρές όψεις 45ο και 135ο με τη Σελήνη της Ελλάδας και μπορεί να δηλώνει επίσης αυτή η σκληρή όψη και περίεργα γεωφυσικά φαινόμενα, όχι απαραίτητα σε στενά εθνικό επίπεδο.
Η σύνοδος Κρόνου/ Β. Δεσμού είναι ένδειξη μοναξιάς, λύπης, χωρισμού και μπορεί να δηλώνει ακόμα και κάποιον θάνατο, κυριολεκτικό ή μεταφορικό, πολύ περισσότερο που οι Δεσμοί της Σελήνης εμπλέκονται με το M/C της Ελλάδας, κάτι που εκτός από λύπη και μοναξιά μπορεί να δείχνει και σημαντικά δρώμενα που να συνδέονται με την «κορυφή» του Κράτους (όταν παλιότερα είχαμε παρεμφερείς εμπλοκές είχαμε την αποδοκιμασία του Προέδρου στην εθνική εορτή της 28ης  Οκτώβρη).
Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης πάνω στον Άρη της Ελλάδας είναι ένδειξη για φιλονικίες, καυγάδες, διαμάχες, ακόμα και τραυματισμούς.
Αφροδίτη με τις εμπλοκές που αναφέραμε – αν και είναι μία άριστη από ζώδιο και μοίρα του ζωδιακού Αφροδίτη – δείχνει:
o Υπερβολικό εκνευρισμό, υπερβολική νευρική ερεθιστικότητα (λόγω εμπλοκής με τον άξονα της βίας, Άρη/ Πλούτωνα).
o Μοναξιά, απομόνωση, ασκητισμό, λιτότητα (λόγω εμπλοκής με Κρόνο/ Πλούτωνα, άξονα περιορισμού).
o Παράφορη ευερεθιστικότητα (λόγω εμπλοκής με Άρη/ Ουρανό, άξονα εξέγερσης).
Η Αφροδίτη αυτή είναι πιστεύουμε από τους βασικούς παράγοντες που θα καθορίσουν τη δυναμική αυτής της Νέας Σελήνης, πολύ περισσότερο που είναι σε γωνιακό οίκο (10ο) και στο ωροσκόπιο της Ν. Σελήνης κυβερνά το  M/C, μιας και αυτό είναι στο Ζυγό. Κυβερνά επίσης και τον οίκο της εκπαίδευσης (5ο) και της εργασίας (6ο).
Ο Ερμής σε σκληρή εμπλοκή με Κρόνο/ Β. Δεσμό δείχνει δυσκολία στην επικοινωνία, δυσάρεστες ειδήσεις, σκέψεις για χωρισμό ή και απόφαση για διακοπή σχέσεων.
Ευτυχώς που Ήλιος / Δίας (υλική και φυσική αφθονία) της Νέας Σελήνης εμπλέκεται με ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας αλλά και η ίδια η Νέα Σελήνη έχει άριστη ακριβή όψη εξαγώνου με το Δία, τον πανίσχυρο Δία του Καρκίνου, που είναι μάλιστα και στην απόλυτη έξαρσή του. Αυτά όλα είναι τα πιο ισχυρά «αμορτισέρ», που μπορούν να περιορίσουν αισθητά τους σκληρούς κραδασμούς από τις άλλες δύσκολες όψεις που αναφέραμε παραπάνω.
Η χιαστή όψη Άρη – Ποσειδώνα δείχνει διλήμματα σε πλαίσιο σύγχυσης.

Αυτά για τη Νέα Σελήνη που, συνολικά αποτιμούμενη, έχει και θετικές και δύσκολες δυναμικές, κάτι που σημαίνει πως οτιδήποτε δύσκολο εμφανιστεί στη διάρκειά της θα έχει αισθητά περιορισμένη δυναμική και θα αντιμετωπιστεί με τον –σχετικά – πιο εύκολο τρόπο..



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα