Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ : ΕΛΛΑΔΟΣ- ΙΝΔΙΑΣ...Μέρος Πρώτο

Αν ένας λαός έχει πολλά κοινά με τους Έλληνες, αυτός δεν είν΄ άλλος παρά οι Ινδοί. Όπως εμείς έχουμε τα έπη της Ιλιάδας και της Οδύσσειας έτσι και εκείνοι έχουν την Μαχαμπαράτα και την Ραμαγιάνα. Το πρώτο έπος εξιστορεί έναν μεγάλο πόλεμο όπου έλαβαν μέρος όλες οι πολεμικές φυλές της τότε εποχής, ενώ το δεύτερο έπος περιγράφει τις περιπέτειες του Ράμα (που στην πραγματικότητα είναι ενσάρκωση του Βίσνου) και της συζύγου του Σίτα. 

Για να προσεγγίσουμε την όλη φιλοσοφία των Ινδών ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα, θα πρέπει να δούμε το θρησκευτικό περιεχόμενο και το πάνθεο που απαρτίζει την δομή, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις που έχουν μέσα απο τα ιερά τους βιβλία που είναι κυρίως οι Βέδες, η Μαχαμπαράτα, και η Ραμαγιάνα. 

Ανάμεσα στην υπέρτατη ύπαρξη και στα ανθρώπινα όντα, σύμφωνα με τα ως άνω βιβλία τους, υπάρχει μια πληθώρα οντοτήτων που καταλαμβάνει τα ενδιάμεσα πεδία και παίζει ένα λειτουργικό ρόλο στην άνοδο και εξέλιξη του ανθρώπου. 

Το υπέρτατο ον οι Ινδοί το ονομάζουν Μπράχμαν- Brahman που έχει τρεις όψεις (τριαδικός θεός) ως : Σίβα, Βίσνου και Μπράχμα. Ο Σίβα είναι ο καταστροφέας, ο Βίσνου ο συντηρητής και επόπτης του δημιουργημένου κόσμου και ο Μπράχμα ο δημιουργός του κόσμου.

Ας δούμε τώρα τις αντιστοιχίες θεοτήτων Ελλάδος – Ινδίας.

Κοσμικό πυρ – Αγκνί ( Agni – αγνό ; ) = καθαρό πυρ
Έρως – Κάμα ( Kama ) = θεός του έρωτος
Θεοί – Ντέβα (Deva)= θεοί αρχάγγελοι
Ουρανός – Βάρουνα ( Varuna ) = κύριος των ουρανίων υδάτων
Γαία – Άντιτι (Aditya) = μητέρα του διαστήματος
Δίας – Ίντρα (Indra) =αρχηγός των θεών
Απόλλων – Σούρια (Surya- Σείριος ;)= θεός του ήλιου
Δαίμονες – Άσουρα ( Asura) = αρχέγονες δυνάμεις
Πλούτων – Κούμπερα ( kubera) = θεός των νεκρών
Άδης – Γιάμα ( Yama ) = θεός και κριτής του κάτω κόσμου
Τιτάνες – Ντάιτια ( Daitia) = τιτανικές δυνάμεις
Γίγαντες – Νταναβά ( Danava ) = γιοι της Γαίας
Κύκλωπες – Ρακσάσα ( Rakshasa ) = ανθρωποφάγα όντα
Αίολος – Βαγιού ( Vayu ) = κύριος των ανέμων
Κένταυροι – Κιννάρα ( Kinnara ) = υβρίδια ανθρώπου και αλόγου
Ήφαιστος – Τβάστρι ή Βισβακάρμαν ( Tvastri ) = αρχιτεχνίτης των θεών
Κορύβαντες & Σειληνοί – Γκανταρβά ( Gandarva ) = ουράνιοι τραγουδιστές που ξέρουν να δημιουργούν ψευδαισθήσεις
Συλφίδες & Νηρηίδες – Απσαρά (Αpsara ) = πνεύματα των στοιχείων
Αφροδίτη – Λακσμί (Laksmi )= θεά της ομορφιάς
Διόσκουροι – Ασβίν (Asvin ) = θεϊκοί δίδυμοι
Ασκληπιός – Ντανβαντάρι ( Danvandari )= θεός της ιατρικής
Ηώς – Ούσα ( Ousa ) = θεά της αυγής
Διόνυσος – Κρίσνα ( Krisna ) = θεός της λύτρωσης και της χαράς
Προμηθέας – Πραμάντου ( Pramandou ) = εφευρέτης της φωτιάς
Ερινύες – Σαρανιού ( Saraniou ) = εκδικητικά πνεύματα
Εχετλαίος – Μπαλαντέβα (Balandeva ) = αδελφός του Κρίσνα με όπλο ένα υνί
Αμβροσία – Αμρίτα (amrita) = δημιουργήθηκε απο την ανάδευση των υδάτων του ουράνιου Ωκεανού. 

Απο την ανάδευση αυτή πρώτα αναδήθηκε η Σελήνη και έπειτα η Λακσμί (η Αφροδίτη) ντυμένη στα λευκά, ύστερα το Λευκό άλογο και τέλος το ουράνιο κόσμημα που έχει στο στήθος του ο Βίσνου. 

Τελευταίος αναδύθηκε ο Ντνβαντάρι (Ασκληπιός) κρατώντας στο χέρι του το δοχείο με την αμβροσία. 

Επειδή οι Άσουρα (σκοτεινές δυνάμεις) ήθελαν την αμβροσία δική τους, ήρθαν σε σύγκρουση με τους θεούς. Οι θεοί με την βοήθεια του Βίσνου και του φλεγόμενου περιστρεφόμενου δίσκου του, νίκησαν τους Άσουρα και έτσι εκείνοι χώθηκαν βαθειά στη γη.
Οι Ινδοί έχουν και αυτοί νέκταρ και το λένε σόμα ( soma ).

Οι Ινδοί τους Έλληνες τους αποκαλούν Γιαβάνας, λέξη που προέρχεται απο τους Ίωνες και τους αναφέρουν και στα δυο έπη τους. Μάλιστα λένε ότι οι Γιαβάνας ήταν εκείνοι που ήξεραν να κατασκευάζουν τα διαστημοσκάφη βιμάνας και είχαν τεχνογνωσία δημιουργίας των και μηχανικής κατασκευής απο ειδικά κράματα μετάλλων. 

Μια πρώτη προσέγγιση μας δείχνει ταυτόσημους θεούς και μάλιστα μερικά ονόματα ομοιάζουν καταπληκτικά. Για τους Ινδούς ο κόσμος των θεών και των πνευμάτων δεν είναι απρόσιτος, ούτε χωριστός απο τον ανθρώπινο. Κάτι αντίστοιχο θεωρούσαν και οι αρχαίοι Έλληνες τους θεούς που πίστευαν. 

Οι ενορατικοί (Ρίσι ) με ασκήσεις γιόγκα και διαλογισμό μπορούσαν να εισέλθουν σε αυτόν τον αόρατο κόσμο, γινόμενοι μεσολαβητές ανάμεσα στους ανθρώπους και θεούς ως πνευματικοί προστάτες. Ας δούμε τώρα κάποιες άλλες ομοιότητες των εποχών των Ινδουιστών που αντιστοιχούν με αυτές του Ησίοδου.

Χρυσή εποχή – Σάτια γιουγκά -> 4.800 θεία έτη ή 1.728.000 ανθρώπινα έτη ( 1 θεϊκό έτος ισοδυναμεί με 360 ανθρώπινα ). Αν τώρα δούμε το ημερονύκτιο του Μπράχμα αυτό είναι 8.640.000.000 έτη ή 24.000.000 θεία έτη 

Αργυρή εποχή – Τρέτα γιουγκά -> 3.600 θεία έτη ή 1.296.000 ανθρώπινα

Χάλκινη εποχή – Ντβαπάρα γιουγκά -> 2.400 θεία έτη ή 864.000 ανθρώπινα

Σιδηρά εποχή – Κάλι γιουγκά -> 1.200 θεία έτη ή 432.000 ανθρώπινα

Οι Ινδοί κατατάσσουν όλα τα έθνη της γης σε δυο κατηγορίες. Τις ηλιακές φυλές και τις σεληνιακές. Οι σεληνιακές φυλές ήρθαν στη γη απο την σελήνη όταν έγινε ένας νεκρός πλανήτης. Αργότερα ήρθαν πιο εξελιγμένες ψυχές απο τον ήλιο, οι οποίες ενσαρκώθηκαν σε ανθρώπινα σώματα.

 Στο τέλος της εποχής Κάλι σύμφωνα με τους Ινδούς, η ανθρωπότητα θα είναι βυθισμένη στο σκοτάδι, οι ηθικές αξίες θα έχουν εξαφανιστεί και θα υπάρχει γενική σύγχυση και χάος. Τότε ο Βίσνου θα ενσαρκωθεί με την μορφή του Κάλκι λάμποντας σαν κομήτης στον ουρανό σώζοντας την ανθρωπότητα και αποκαθιστώντας τον Ντάρμα, τον νόμο της δικαιοσύνης.

 Τότε μια νέα εποχή αγνότητος και ειρήνης θα αρχίσει και ο Κάλκι θα ξαναγυρίσει στον ουρανό.
Η Μαχαμπαράτα εξιστορεί τον μεγάλο πόλεμο που έγινε στα τέλη της 4ης χιλιετίας λίγο πριν απο την εποχή του σιδήρου. Ο πόλεμος αυτός διεξήχθη ανάμεσα στους θεούς (Ντέβα) και τους Άσουρα (δαιμονικές δυνάμεις). Όταν οι Άσουρα νικήθηκαν, αποφάσισαν να ενσαρκωθούν στον κόσμο των ανθρώπων και να κυριαρχήσουν σε όλα τα έθνη. Σε αυτό βοηθήθηκαν απο τους Ρακσάσα – Κύκλωπες και είχαν στην αρχή επιτυχία. 

Τότε ο αρχηγός των θεών Δίας- Ίντρα, ζήτησε απο τους θεούς να ενσαρκωθούν και αυτοί σε σώματα ανθρώπων. Ο ίδιος ο Δίας ενσαρκώθηκε ως Άρτζουνα και έτσι ακολούθησαν και οι θεοί το παράδειγμά του. Έτσι ο ουράνιος πόλεμος μεταφέρθηκε στη γη και η μεγάλη σύγκρουση έγινε στην πεδιάδα Κουρουκσέτρα, περίπου 150 χιλιόμετρα βορείως του Δελχί. 

Πρόσφατες ανασκαφές στην εν λόγω περιοχή έδειξαν υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας που δείχνουν πως κάτι τρομερό συνέβη εκεί πριν χιλιάδες χρόνια. 

Και μια παρατήρηση : όπως στην Ιλιάδα οι Έλληνες κυρίευσαν την Τροία απο τα δυτικά, έτσι και στην μάχη της Κουρουκσέτρα οι Παντάβα στρατοπέδευσαν στη δυτική πλευρά της πεδιάδας με το πρόσωπο τους στραμμένο στην ανατολή, αντιπαρατάσσοντας τις δυνάμεις των εναντίον των Καουράβα. 


Σύμφωνα δε με την Μαχαμπαράτα, στην αρχή της δημιουργίας, υπήρχε απόλυτο σκοτάδι (συμφωνεί με τον Ησίοδο) και τότε εμφανίστηκε ένα πανίσχυρο αυγό (Ορφικό αυγό) που περιείχε το ανεξάντλητο σπέρμα όλων των δημιουργημένων πραγμάτων. 

Απο αυτό το αυγό βγήκε ο τριαδικός θεός Μπράχμα, ενώ κατόπιν εμφανίστηκαν οι 21 Πρατζαπάτι (βοηθοί αρχάγγελοι στη δημιουργία). Ο Μπράχμα δηλ. 3 μορφές εκπορεύει η κάθε μορφή 7 αρχαγγέλους δηλ. 3.7=21. 

Μετά τη δημιουργία των θεών εμφανίστηκε το Πνεύμα ή Παγκόσμιος Νους. Μέσα στον άνθρωπο είναι ο αληθινός ΕΑΥΤΟΣ, ο θείος σπινθήρας Ατμάν. 

Μετά την δημιουργία των πνευμάτων και οντοτήτων δημιουργήθηκαν τα ουράνια ύδατα το στερέωμα η γη, ο αέρας, η ημέρα και η νύχτα και όλα τα έμψυχα και άψυχα που υπάρχουν στο σύμπαν.
ΣΥΜΕΧΙΖΕΤΑΙ.....................
ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα