Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η αφθονία …. πως σχετίζετε με την ψυχολογία μας.





Χρειάστηκαν χρόνια ώστε οι επιστήμονες να  κατανοήσουν ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από τα διανοητικά κατασκευάσματα του ανθρώπινου νου και από αυτά που υπαγόρευε η κλασική φυσική.
Σύμφωνα με τον νέο τρόπο αντίληψης του κόσμου, σε υποατομικό επίπεδο η υλη δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι << υπάρχει>> με βεβαιότητα σε κάποιο καθορισμένο χώρο, αλλά μάλλον εμφανίζει την τάση να  υπάρξει .
Τα υποατομικά φαινόμενα δεν << συμβαίνουν >> σε χρόνους προσδιορισμένους και με τρόπους προσδιορισμένους, αλλά μάλλονεμφανίζουν την τάση να συμβούν . [θεωρεία των κβάντα, από το F.Capra, φυσικός και συγγραφέας]

Η αστρολογία μια διαφορετική επιστήμη, συμφωνεί ότι υπάρχει  η τάση να συμβεί ένα γεγονός.
 Υποστηρίζει επίσης  και την δυνατότητα να <<προβλέψει >> τον χρόνο που η τάση αυτή έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκφραστεί, όπως επίσης και τον χώρο περίπου  που το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να υλοποιηθεί.

Η σύγχρονη επιστημονική σκέψη λοιπόν  υποστηρίζει ότι η ενέργεια τελικά έχει την τάση να υλοποιείτε και να συμπυκνώνετε…….και να γίνετε…. Γεγονός .
 Όμως προκειμένου να γίνει  γεγονός και αντιληπτή στην ανθρώπινη πραγματικότητα,   χρειάζεται απαραίτητα  και  την ανθρώπινη δημιουργική παρέμβαση.
<<Την ανθρώπινη συμμετοχή>> …… και όχι απλά την.. παρατήρηση.
[τον όρο αυτόν πρότεινε ο φυσικός  John  Wheeler και συμφωνεί απόλυτα με τις εσωτεριστικές διδασκαλίες ]



  Πολύ ενδιαφέρον… δεν είναι ?


Αυτός ο σύγχρονος τρόπος σκέψης απέχει από την κατανόηση, όσο και αν φαίνεται περίεργο από πολλούς <<νεωτεριστές>>, και δήθεν υποστηρικτές μιας  νέας αντίληψης που μάλλον θεωρούν την θεωρεία των  κβάντα απλά πολύ της <<μόδας >> και  ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση .
Όταν το θέμα τοποθετείτε στην καθημερινότητα, σε πρακτικό  και ψυχολογικό επίπεδο <<κλοτσάνε>>,  χαρακτηρίζοντας την πρακτική εφαρμογή  αυτού του νέου τρόπου αντίληψης  σαν <<παραμύθι>> [?]


Για μελετητές όμως   οι οποίοι πραγματικά τους ενδιαφέρει η αλλαγή και  ένας νέος τρόπος αντίληψης και κατανόησης της ζωής γενικά , αλλά και ειδικότερα στο θέμα της ψυχολογικής ανάπτυξης   προκύπτουν  πραγματικά ενδιαφέροντα  ερωτήματα  όπως………………

Α]……. Αν η ενέργεια αποκρυσταλλώνετε και υλοποιείτε σταδιακά …
 Και εφόσον η ενέργεια τελικά είναι όλα!  και είναι  παντού,  περνάει από παντού , άφθονη και ασταμάτητα…
.και αφού την αντιλαμβανόμαστε  ή την αισθανόμαστε με κάποιους τρόπους   [ πχ… με την μορφή ονείρων,  συναισθημάτων, ή σκέψεων, ή φαντασιώσεων  ] …πολύ πριν ακόμα εκδηλωθεί η ενέργεια σαν φαινόμενο, και  πριν την αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας ……
Τότε τι πρέπει να κάνουμε , ώστε ……να επιτρέψουμε την έκφραση της ενέργειας έτσι όπως πραγματικά είναι……. [ αγνή και ανόθευτη]……?

Σε αυτό το πρώτο  ερώτημα η απάντηση  είναι η χαλάρωση και η επίγνωση.
 Είναι γνωστό ότι όταν κάνουμε πρακτικές χαλάρωσης , όταν το σώμα μας είναι χαλαρό και στη συνέχεια χαλαρώνουμε το συγκινησιακό και διανοητικό μας  σώμα.
Τότε υπάρχει εκεί μια βαθιά ευχάριστη αίσθηση,  μια εσωτερική χαρά και ευχάριστη διάθεση.
Αυτό συμβαίνει διότι πραγματικά είμαστε στην φυσική μας κατάσταση, οι ενάργειες ρέουν ελεύθερα αγνές και ανόθευτες ,  χωρίς σύγκρουση από συναισθηματικές ή νοητικές παρεμβάσεις ..   [ διαβάστε ΕΔΩ ]
Επίσης στην κατάσταση της χαλάρωσης έχουμε φυσική  επίγνωση του εαυτού μας.


Β]…….   Αν τώρα  θέλουμε να κάνουμε <<χρήση>> αυτής της δημιουργικής ενέργειας,  πως πρέπει να συμπεριφερθούμε  ώστε να την εκφράσουμε  δημιουργικά ?......ώστε να μας εξυπηρετήσει, σε ζητήματα αφθονίας, που φυσικά δεν είναι μόνο τα χρήματα όπως λανθασμένα έχει εκτιμηθεί , αλλά και η υγεία, οι σχέσεις, οι δημιουργικές ιδέες κλπ.

Η << λογική >> λέει λοιπόν,  ότι εφόσον η ενέργεια που πριν  ακόμα εκδηλωθεί σαν φαινόμενο γίνετε αντιληπτή σε εμάς, πρώτα σαν σκέψη ή  σαν συναίσθημα......... τότε θα πρέπει να <<διαμορφώσουμε  την ψυχολογία μας >>  ακριβώς ΕΚΕΙ,…..
Στο συγκινησιακό και στο διανοητικό κέντρο,
ώστε  να επιτρέψουν  στην ενέργεια την ελεύθερη ροή της .
Όπως όταν καθαρίζουμε τον κήπο μας από πέτρες και άλλα εμπόδια και φτιάχνουμε αυλάκια για να περνάει ελεύθερα το νερό. 

Δίνοντας εμείς συνειδητά και την <<κατεύθυνση>>, και την <<μορφή>> που επιθυμούμε.
Από εκεί και πέρα όμως δεν χρειαζόμαστε την λογική, αλλά μια διαφορετική αντίληψη, την συνειδητή δράση και συμμετοχή .
 Επειδή όμως προφανώς δεν υπάρχει πολύ συνειδητότητα …συνήθως ακριβώς σε αυτό το σημείο παρεμβαίνουν οιεπίδοξοι σωτήρες, είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε τραπεζίτες, είτε γκουρού ή  άλλοι  συνάνθρωποι μας ακόμα καισυγγενής  που για τους δικούς τους λόγους ο κάθε ένας,   προσπαθούν να εκμεταλλευτούν [ συνειδητά ή ασυνείδητα ] τις ενέργειες μας και την δυναμική μας προς όφελος τους, και να  κατευθύνουν την ενέργεια μας εκεί που αυτοί  θέλουν και νομίζουν ότι είναι καλύτερα .
[ φυσικά το καλύτερο εργαλείο για να κατευθύνει τις μάζες  είναι η τηλεόραση ]…..


Ως αναφορά το δεύτερο λοιπόν ερώτημα για  την δημιουργική χρήση αυτής της ενέργειας …..
Έχουμε ακούσει όλοι τη γνωστή  φράση, των ειδικών οικονομολόγων ότι η <<οικονομία είναι ψυχολογία>>…
 Αυτό θα το ακούσουμε επίσης από αθλητικούς παράγοντες, εκπαιδευτικούς, εμπόρους   και πολλούς άλλους  << πρέπει να έχουμε καλοί ψυχολογία στον αγώνα , στις εξετάσεις κλπ>>.
Όλοι μιλούν για ψυχολογία και έχουν απόλυτο δίκιο, διότι υπάρχει μια επιστήμη πίσω από αυτή την φράση …που όμως κανένας απλά διανοητικός, και κανένας που   συζητά αυτά τα θέματα απλά  για να συζητά,  δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να κατανοήσει σε βάθος .

Η αστρολογία μια πολύ αρχαία επιστήμη πολύ πριν ακόμα χωριστεί από την αδελφή της την αστρονομία …τοποθετούσε μαζί,  στον 2ο  οίκο του ζωδιακού κύκλου…τα θέματα τα οικονομικά , και τα θέματα τασυναισθηματικά.
Από μια πρώτη ματιά αυτά τα δυο θέματα  φαίνονται να μην σχετίζονται μεταξύ τους.
Και όμως….. η συναισθηματική ενέργεια του ατόμου   σαν έκφραση και αποκρυστάλλωση σχετίζετε με την αφθονία , και πιο συγκεκριμένα ίσως με τα  οικονομικά [ χρήματα που βγαίνουν από το ίδιο το άτομο].
Επίσης απέναντι από τον 2ο οίκο, ο  8ος  ο οποίος δείχνει την αλληλεπίδραση  που έχουμε με τους << άλλους >>  πάνω στα ίδια θέματα .

Τα χρήματα είναι  μια μορφή αποκρυσταλλωμένης ενέργειας που σχετίζετε με την αφθονία,   μας δίνουν  την δυνατότητα να κάνουμε και να προωθήσουμε πράγματα , να αποκτήσουμε , να μετακινούμαστε  και να απολαμβάνουμε τη ζωή κλπ .
Το χρήμα μετατρέπετε σε οτιδήποτε  θελήσουμε όπως και κάθε μορφή ενεργείας κάνη το ίδιο.
Και έχει το πλεονέκτημα να  είναι πιο εύκολα διαχειρίσημο ,  έτσι ο άνθρωπος σε αυτό το αντικείμενο έχει δώσει υπεραξία,   έχει στρέψει  όλο το ενδιαφέρον του σχεδόν προς τα εκεί,  με αποτέλεσμα να υπάρχει, ανισσοροποία , πολύ  παραπληροφόρηση και εκμετάλλευση  από άνθρωπο σε άνθρωπο .



Η αφθονία δεν έχει φίλους, και προτιμήσεις, δεν  συμπαθεί  τους πλουσίους όπως λανθασμένα έχει ειπωθεί και έχει περάσει στο κόσμο σαν δεδομένο.
 Ο κάθε ένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν.
Η αφθονία συμβολίζετε με μια κοπέλα που κρατάει ένα κέρας  [Της Αμάλθειας ] από το οποίο βγαίνουν ασταμάτητα  τα πάντα [ χρυσός, χρήματα, τρόφιμα, ιδέες, τα πάντα  ….] και  για όλο τον κόσμο.

 Ότι επιθυμήσουμε μπορούμε να το αποκτήσουμε. αρκεί όμως να έχουμε την κατάλληλη συναισθηματική,  και  την κατάλληλη << οπτική >> … δηλαδή την κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση..

 <<Το συναίσθημα είναι αυτό που ενεργοποιεί τη διαδικασία της υλοποίησης!>>  Ραλφ Γουόλντο Έμερσον (Αμερικανός φιλόσοφος) 


Όμως όσο προκλητικό και αν ακούγεται πρέπει να πούμε ότι οι  περισσότεροι  άνθρωποι δεν έχουν την διάθεση να αλλάξουν την ψυχολογία τους .
Προτιμούν να αλλάξουν …..οι άλλοι .
Κάποιοι βολεύονται σε μια <<επανάσταση>> που υποτίθεται θα γίνει κάποτε  και θα τα αλλάξει όλα.  προς όφελος τους, παρόλο που  θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί από την  ιστορία  ότι δεν αλλάζει τίποτα, αν ο άνθρωπος δεν αλλάξει πρώτα  μέσα του ψυχολογικά .
Πολύς κόσμος βολεύετε στη μιζέρια του διότι από εκεί είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορεί άλλους για την κατάσταση του.
Πολύς κόσμος βολεύετε στην αδυναμία του και στην άγνοια του,  άλλοι βολεύονται στα λεφτά τους , ή στη περιουσία τους , ή στο επάγγελμα τους, ή στην ιδεολογία τους..
Άλλοι βολεύονται από άλλους,  και το πιο βολικό από όλα….  όταν κάτι δεν πάει καλά να φταίνε πάντα οι άλλοι, και να περιμένουν πάντοτε έναν ηγέτη να τους  ξελασπώσει.


Η συναισθηματική δόνηση του ατόμου [ ατόμων ] έχει το πιο σημαντικό ρόλο ως αναφορά την αποκρυστάλλωση  και κατεύθυνση της ενέργειας της αφθονίας σε μορφή χρήματος, ή υγείας, σχέσεων κλπ..
Αυτό είναι που και ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί, ή δυσκολεύετε ή δεν θέλει να κατανοήσει .

Α π ό  τ η ν  σ τ ι γ μ ή  π ο υ  δ ί ν ο υ μ ε  χ ώ ρ ο  κ α ι  υ π ό σ τ α σ η  σ τ η ν   π τ υ χ ή  της  α μ φ ι β ο λ ί α ς,  ή του φ ό β ο υ   και της
α π ο τ υ χ ί α ς,   η ενέργεια της αφθονίας διαβάλετε,  και  ακολουθεί αυτά τα διανοητικά και  συναισθηματικά κανάλια που έχουμε ανοικτά και  στη συνέχεια παίρνει τις <<μορφές >> που εμείς είμαστε και αντιλαμβανόμαστε, σύμφωνα  με την ψυχολογική μας κατάσταση.
Ο νόμος της έλξης λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο …
Η σκέψη είναι μαγνητική, η δύναμη της μητέρας θεάς που εδρεύει στην καρδιά είναι ηλεκτρονική .


<< Η υγεία δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί όταν μελετάτε και σκέπτεστε την αρρώστια , η δικαιοσύνη δεν προωθείτε όταν μελετάτε και σκέπτεστε την αμαρτία [την εγκληματικότητα ] . κανείς ποτέ δεν πλούτισε μελετώντας την φτώχεια. >>.[W.D.Wattles]

Είναι όπως το νερό το οποίο παίρνει ακριβώς  το σχήμα του ποταμού, του  μπουκαλιού, ή του ποτηριού,  που μέσα θα το τοποθετήσουμε .


 Η ενέργεια της αφθονίας  είναι ανεξάντλητη, και δεν επιλέγει το που θα πάει.
Είναι ίση προς όλους ανεξαιρέτως………… όπως ο αέρας που αναπνέουμε .

 Εμείς φράζουμε,  αλλάζουμε ή μπλοκάρουμε  τη ροή  της αφθονίας  και πριν εκδηλωθεί, παίρνει την μορφή ή το σχήμα  [ της σκέψη μας ],
και την κατεύθυνση ή το χρώμα [του συναισθήματος μας ] ……που κυριαρχεί στο ψυχισμό μας.
Την διαβάλουμε με τις ψυχολογικές μας ανισορροπίες [ αρνητικές δονήσεις ].
 Και η ενέργεια απλά παίρνει την μορφή που εμείς …..είμαστε .

Γνωρίζουμε ότι οι μύθοι και τα παραμύθια  έχουν κωδικοποιημένες μεγάλες συμπαντικές αλήθειες
Στον ελληνικό  μύθο   το κέρας της αμάλθειας το οποίον κρατά πάντα  η αφθονία , έχει  την μαγική ιδιότητα να προσφέρει όλα τα αγαθά του κόσμου σε οποιοδήποτε τα ζητούσε.

Ο  Gregg  Braden αναφέρει   ..... <<Στο πεδίον πρέπει να  μιλήσουμε   με την γλώσσα που αυτό  αναγνωρίζει ….
Όχι  με την φωνή μας, αλλά με  την γλώσσα της καρδιάς μας,  χωρίς να κρίνουμε ,
χωρίς εγωισμό .......>>.
Το <<πεδίον>> σύμφωνα με την μοντέρνα φυσική είναι παντού και πάντα , και είναι η βάση όπου λαμβάνουν χώρα οι συμπυκνώσεις και  υλοποιήσεις  και οι εξαφανίσεις που έχουν να κάνουν με όλα τα φαινόμενα.

Είναι γνωστή η φράση <<συναισθηματική επένδυση >>, όπως επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι όπου στρέφετε το ενδιαφέρον μας [ η ενέργεια μας ] από πίσω σχεδόν πάντα ακολουθούν τα …..χρήματα .

Έτσι απλά λοιπόν  ας παρατηρήσουμε  στη ζωή μας, που στρέφουμε,  και καταναλώνουμε την ενέργεια μας,   και πως εισπράττουμε  και μεταφράζουμε  νοητικά και συναισθηματικά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας ……
και αν θέλουμε  μετά…..  επανεκτιμούμε  την <<στάση >> μας  .

<<Η αφθονία είναι περισσότερη πρόθυμη να προσφέρει  σε εμάς ,
παρά εμείς  πρόθυμοι να λάβουμε από αυτήν .>> [W.D.Wattles]

Σύμφωνα με την θεωρεία τον κβάντα  Η ύπαρξη του παρατηρούμενου αντικειμένου  εξαρτάτε άμεσα  από τον παρατηρητή ο οποίος ουσιαστικά δεν είναι μόνο  παρατηρητής αλλά και συμμέτοχος όπως είπαμε .
Στην καθημερινότητα μας αυτό μεταφράζετε  ότι……..  το παρατηρούμενο γεγονός ή φαινόμενο εξαρτάτε από την ψυχολογική ερμηνεία , ή ψυχολογική  συμμετοχή του ανθρώπου που το παρατηρεί.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ένα φαινόμενο που το παρατηρούν 10 άτομα, θα έχουμε αντίστοιχα και 10 διαφορετικές ερμηνείες .



 Το συμπέρασμα είναι ότι , περισσότερη σημασία έχει η ψυχολογική στάση [ συμμετοχή] που έχουμε μπροστά σε ένα γεγονός, παρά το ίδιο το γεγονός.
Η θεωρεία τον κβάντα  πάει ακόμα πιο πέρα λέγοντας ότι η στάση του παρατηρητή μπορεί ναεπηρεάζει  ανάλογα  και το παρατηρούμενο γεγονός [ πχ το σωματίδιο να  μετατρέπετε σε κύμα ή και το αντίθετο ].

.<< Το συναίσθημα μεταβάλει το D N A To D N A μεταβάλει την ύλη του κόσμου μας,
Άρα το συναίσθημα μεταβάλει την ύλη...>> [Gregg  Braden ]

Αυτό θα πρέπει να το δούμε  στην πράξη να το βιώσουμε,  και όχι απλά να φλυαρούμε και μέσα στο βαθύ μας ύπνο να το βλέπουμε σαν ένα ακόμα παραμύθι …

Η φλυαρία, οι φωνές, και τα πολλά λόγια , ούτε πλούτησαν,  ούτε ελευθέρωσαν , ούτε θεράπευσαν, και ούτε  ξύπνησαν  ποτέ κανένα.


Η συμπαντική ενέργεια καθώς εισέρχεται στον ψυχισμό μας και διαπερνά τα τσάκρας, καθώς γεμίζει με ενέργεια τους εγκεφάλους μας [διανοητικό, συγκινησιακό , κινητικό ] διαμορφώνετε και κατευθύνετε  ανάλογα με  την ψυχολογική κατάσταση  που είμαστε   την κάθε στιγμή  και εκφράζετε επίσης ανάλογα .
Ότι είναι πάνω είναι και κάτω [ κυμβάλειον ]

Η ενέργεια παίρνει το σχήμα που …<<είμαστε >>…

Αν είμαστε γεμάτοι με αρνητικές εντυπώσεις , σκέψεις και συναισθήματα  για οποιοδήποτε λόγω …τότε θα εκφράσουμε την ενέργεια  επίσης με αυτό τον τρόπο και αυτό επίσης  θα εισπράξουμε.

Εφόσον αποφασίσουμε να  συμμετέχομε  συνειδητά  στην ψυχολογία μας και να  μην είμαστε σαν ένα ξέφραγο αμπέλι .
Τότε μπορούμε να παρέμβουμε  επίσης συνειδητά,  και να διαμορφώσουμε ψυχολογία.
 Και κατά επέκταση και γεγονότα ,
[ που αφορούν  όμως αποκλειστικά εμάς ].

Υπάρχουν  πάντοτε και γεγονότα τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν,  διότι αφορούν και αλλά πρόσωπα ή πράγματα με τα οποία αλληλοεπηρεαζόμαστε , διότι μην ξεχνάμε ότι είμαστε κομμάτια  υλοποιήσεις ενός ενιαίου πεδίου .
Όμως και σε αυτή την περίπτωση το γεγονός δεν επιδρά στην ψυχολογία μας   όπως άλλες φορές,  για τον λόγω ότι η αντίληψη μας  έχει αλλάξει σε σχέση με το γεγονός .
<< Η συνειδητότητα αλλάζει την φυσική >>.
Ο Stefano ellio Da Anna…[συγγραφέας και οικονομολόγος ]…. γράφει σχετικά το εξής …<< κάθε  προσπάθεια που θα κάνεις για να νικήσεις την ωδή του πόνου που έχεις μέσα σου, θα μεταφραστεί σε οικονομική
δύναμη .>>

Όπως επίσης…..<< αυτό που είναι αληθινό είναι το όραμα ενός ανθρώπου, είναι οι ιδέες του ………
οι πόροι και το χρήμα είναι απλώς το φυσικό επακόλουθο…..
ευθυγραμμίζονται και αποκτούν τις αναλογίες του ονείρου του….>>

Ο Γερμανός πυρηνικός φυσικός Werner Heisenberg  …….<< αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η φύση αυτή καθαυτή αλλά η όψη της φύσης που παρουσιάζεται προσαρμοσμένη στον τρόπο που της θέτουμε τα <ερωτήματα >
Είναι ο παρατηρητής που αποφασίζει τον τρόπο της πραγματοποίησης της< μέτρησης > και η διάταξη αυτή θα προσδιορίσει ως ένα σημείο τις ιδιότητες του παρατηρούμενου αντικειμένου .
Εάν η διάταξη της παρατήρησης αλλάξει, τότε θα μεταβληθούν με τη σειρά τους και οι ιδιότητες του παρατηρούμενου αντικειμένου.>>


Ο άνθρωπος συμμετέχει ενεργά  στα κοινά όσο και αν αυτό δεν είναι <<ορατό >>  με τη ψυχολογική του  στάση και συμπεριφορά   και επηρεάζει  άμεσα την οικογένεια του, την πόλη του, τη χώρα του, τον πλανήτη.

Όμως το περιβάλλον του [παιδεία , οικογένεια, φίλοι,  έθιμα, ΜΜΕ ] προσπαθούν να τον πείσουν  ότι  πρέπει να εξαρτάτε απόλυτα από αυτούς που τον κυβερνούν,  από κάποιον αρχηγό, ή συμβουλάτορα .
Και ότι  δεν έχει την δύναμη ο ίδιος να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του.

Η ΙΔΕΑ 
 Η τέταρτη ιερή αρχή του κυμβάλειου [ Ερμής τρισμέγιστος ]…αναφέρετε στο ότι τα πάντα  έχουν δυο πόλους.
Όλα δηλαδή  έχουν το αντίθετο τους  .
Ο άνθρωπος με τον <<κοινό νου>>  αυτό που κάνει είναι να διαχωρίζει όλα τα πράγματα  σε δυο αντίθετα μέρη.
  Αυτή η νοητική κίνηση είναι και η αιτία της σύγκρουσης σε όλα τα επίπεδα .
Είναι όμως τα ίδια .
Αυτό που τα κάνει να φαίνονται διαφορετικά είναι  η εντύπωση  η οποία   προέρχεται από την διαφορά συχνότητας τους  στα δυο άκρα .
Ο πλούσιος και ο φτωχός, ή ο υγιείς και ο άρρωστος, δεν είναι παρά διαφορετικές συχνότητες και δονήσεις.
Φανταστείτε μια σκάλα ,,,,,
όπου στο κατώτερο μέρος της  είναι η φτώχεια , η αρρώστια , κλπ και στο ανώτερο μέρος της σκάλας είναι ο πλούτος η υγεία ….
Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι στο ανώτερο μέρος της σκάλας ως αναφορά την υγεία , άλλοι στο κατώτερο ως αναφορά τον πλούτο κλπ.
Οι άνθρωποι ανεβοκατεβαίνουν  ασυνείδητα τα επίπεδα αυτής της σκάλας [της  πολικότητας ] συνεχώς.

 Δείτε για παράδειγμα τον ήλιο που μας διδάσκει αιώνια την δόνηση του φωτός …..
Πως σταδιακά από την απουσία του που είναι η νύκτα, αρχίζει με την παρουσία του  να ξημερώνει και συνεχώς να φωτίζει σταδιακά όλο και περισσότερο.
Το φως είναι αρχικά λιγοστό και αρχίζει σιγά σιγά να αυξάνετε  μέχρι που κορυφώνετε το μεσημέρι .
Αυτή είναι περίπου η κλίμακα του ηλιακού φωτός  που αντιλαμβανόμαστε .
Κατά τον ίδιο τρόπο υπάρχει και η κλίμακα  σε όλα τα πράγματα, σε όλα τα φαινόμενα,  και  σε όλες τις καταστάσεις .
Ο κάθε άνθρωπος έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι φτωχός όσο και πλούσιος  ή οτιδήποτε ενδιάμεσο.
 ….Ο φτωχός που είναι η μια άκρη, δηλώνει την έλλειψη ή την απουσία του πλούτου, όπως και η αρρώστια δηλώνει την απουσία της υγείας αυτό όμως δεν αποκλείει την ύπαρξη τους.
αντιθέτως αποδεικνύει τις ίδιες πιθανότητες εκδήλωσης τους.


Κάθε άνθρωπος επάνω στον πλανήτη βρίσκετε σε διάφορα επίπεδα στην κλίμακα ως αναφορά την υγεία, τον πλούτο, την ηθική, της ψυχολογική κατάσταση επίσης κλπ .  
Αυτοί που γνωρίζουν ….αλλάζουν τις δονήσεις τους , και αλλάζουν επίπεδο στην κλίμακα …θεληματικά.

  Αυτό που πραγματικά <<μετράει>>  περισσότερο στη ζωή  είναι το υπαρξιακό επίπεδο, η ψυχολογική μας κατάσταση την κάθε στιγμή .
Τότε έχοντας ένα υπαρξιακό επίπεδο υψηλό  μπορεί κάποιος να αλλάξει της δονήσεις του επίσης θεληματικά,  και να περάσει από μια δυσάρεστη κατάσταση σε μια καλύτερη.
Η δημιουργικότητα στην φύση προέρχεται από την εναρμόνιση [ σύνθεση κατά τον Hegel] των αντιθέτων πολικοτήτων που υπάρχουν στο σύμπαν


Πως γίνετε...
Όταν συμβαίνει ένα γεγονός όταν βλέπουμε ή ακούμε κάτι,  αυτό που συμβαίνει  είναι να  χαρακτηρίζουμε το συμβάν μηχανικά .
 Το αναγνωρίζουμε σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εμπειρίες που έχουμε σωρεύσει από προηγούμενα παρόμοια γεγονότα .
Με αποτέλεσμα ποτέ να μην βλέπουμε το γεγονός που συμβαίνει στην τώρα στιγμή μας , αλλά πάντα να βλέπουμε το ……παρελθόν.
 Επίσης να βλέπομε αυτό που μας έχουν πει οι άλλοι ή που έχουμε διαβάσει.
Αυτό όμως δεν είναι η δική μας εμπειρία του τώρα μας .

Όταν έχουμε μια εντύπωση  από το περιβάλλον μας πάντα αναβλύζει ένα συναίσθημα , είναι κατάλληλο να  μην ταυτιζόμαστε με αυτό το συναίσθημα .
 Και να μην βάζουμε ταμπέλες του τύπου καλό, κακό , αρνητικό, ευχάριστο, …..είναι πολύ σημαντικό  να μην κρίνουμε το γεγονός που μας εντυπώνετε.

Όταν  για παράδειγμα ένα συναίσθημα το χαρακτηρίσουμε δυσάρεστο, αρνητικό , κακό κλπ
Αυτομάτως τοποθετούμε τον εαυτό μας στο κατώτερο μέρος της σκάλας [ πολικότητας ] και αναπόφευκτα ξεκινάει η  ψυχολογική σύγκρουση .

Να αφήνουμε την ενέργεια , την συναισθηματική ή την σκέψη να κινείτε ΕΛΕΥΘΕΡΗ στην ψυχολογία μας …χωρίς κρίση …..χωρίς ταύτιση 
Να παρατηρούμε και να αισθανόμαστε μόνο την ενέργεια [ εννοούμε σαν ενέργεια όλα αυτά που αναβλύζουν σαν αντίδραση μέσα στο ψυχισμό μας κυρίως συναισθήματα  αλλά και σκέψεις και φαντασιώσεις]
Θα δούμε ότι αυτή η ενέργεια σιγά σιγά θα εξαφανίζετε , και θα βρίσκει το δρόμο της να γειώνετε φυσιολογικά .  
Έτσι μπορούμε και διατηρούμε  στο βαθμό που το συνειδητοποιούμε, ανεπηρέαστο τον ψυχισμό μας από κάθε λογής <<επιθετικές >> εντυπώσεις του περιβάλλοντος μας.
Και όλες οι συμπαντικές  ενέργειες … να ρέουν ελεύθερα.

Αν τώρα επιθυμούμε κάτι,  οτιδήποτε …εκεί μέσα στην ελεύθερη  ροή υπάρχει σίγουρα …αρκεί να το πάρουμε και να το εκφράσουμε .
 << Η πίστη ….είναι ο κώδικας που χρησιμοποιεί το πεδίο ενέργειας, και μετασχηματίζει τις δυνατότητες στην πραγματικότητα του κόσμου μας...>> [Gregg  Braden ΕΔΩ ]
Όταν  εμείς δεν <<χαρακτηρίσουμε  >> ένα  γεγονός………σημαίνει ότι δεν ταυτιστήκαμε με το συναίσθημα  που αναβλύζει σαν αντίδραση στο γεγονός ……………….
Τότε όπως λέει ο JKrisnamurti…  << η εμπειρία είναι σαν καινούρια >>.
Το γεγονός είναι καινούριο.

 Και δεν είναι δυνατή η εκμετάλλευση την ενέργειας από της πτυχές μας που στηρίζονται στο παρελθόν, στον χαρακτηρισμό  και στη σύγκριση.
Ούτε και η εκμετάλλευση την ενέργειας από συνανθρώπους μας.
Τότε δεν υπάρχει σύγκρουση , και κρίση, και καμιά  πτυχή δεν μπορεί να διαβάλει την ενέργεια .
Κατά την διάρκεια αυτής της συνειδητής δράσης <<βλέπουμε>>  και την πτυχή που απεγνωσμένα προσπαθεί να παρέμβει , να χαρακτηρίσει,   και να  κλέψει την ενέργεια.
Είμαστε όμως κυρίαρχοι .

Η ενέργεια διαβάλετε και πολώνετε  όταν ….. η σκέψη  και το συναίσθημα …
χαρακτηρίζετε και γίνετε <<κακή ή καλή …. σκέψη>> η <<δυσάρεστο ή ευχάριστο…. συναίσθημα>>.
 Διαφορετικά  … είναι μια  εμπειρία …συνειδητή ψυχολογική εμπειρία.
Που την ανιχνεύουμε  την βιώνουμε, και ζούμε μαζί της.

Αυτή η συνειδητή εμπειρία όταν αποκρυσταλλώνεται και γειώνετε  με οποιοδήποτε τρόπο  είναι αγνή και ανόθευτη, και σίγουρα δύσκολη στην κατανόηση της από άλλους  που δεν βιώνουν την ίδια εμπειρία .
 Ίσως για τους περισσοτέρους ενοχλητική , πραγματικά επαναστατική, και φαίνεται ότι δεν συμβαδίζει πολλές φορές και  με την << κοινή γνώμη >>.
Η κοινή γνώμη πολώνετε και κατευθύνετε πανεύκολα στο ένα ή στο άλλο πόλο .

Η αλήθεια  είναι ότι απλά δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί  και πολύ εύκολα παρερμηνεύετε ……………..

Όταν βιώνουμε μια εμπειρία την οποία χαρακτηρίζουμε… πρόβλημα …ή φτώχια …ή αρρώστια κλπ .
Παίρνουμε θέση απέναντι στην εμπειρία  πολωνόμαστε αρνητικά και αρχίζει η σύγκρουση.
Ο νόμος της έλξης,[ΕΔΩ] έλκει  ακριβώς αυτό στο οποίο εστιάζουμε .


Το πεδίον της ψυχολογικής εργασίας μας δεν είναι η εξωτερική μας εμπειρία .
Αλλά η δόνηση μας  ,   η ψυχολογική μας κατάσταση εκείνη την στιγμή.

είχε δίκιο όταν είπε JKrisnamurti ότι  <<Η προσέγγιση στο πρόβλημα έχει μεγαλύτερη σημασία , από το ίδιο το πρόβλημα>>


Όταν δεν πολωθούμε ούτε αρνητικά ούτε θετικά,  τότε δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση ......
τότε είμαστε εμείς…..και αυτό που …είναι !



 Η  ενέργεια παίρνει το σχήμα που …<<είμαστε>>...............................
atheatos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα