Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Καρδιά, σχήμα σώματος και δίαιτα


Το σχήμα του σώματος, δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον κίνδυνο που διατρέχουμε για καρδιακές παθήσεις. Οι άνθρωποι με σχήμα σώματος που μοιάζει με μήλο, έχουν πιο πολλές πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιοπάθειες από ότι οι άνθρωποι που έχουν σχήμα σώματος που μοιάζει με αχλάδι.
Στους ανθρώπους με σχήμα σώματος μήλου, το πάχος μαζεύεται γύρω από τη μέση. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σπλαγχνικό λίπος στους ανθρώπους αυτούς, παράγει ουσίες με επιβλαβείς επιπτώσεις στα στεφανιαία αγγεία της καρδίας και στο υπόλοιπο καρδιαγγειακό σύστημα. 

Αντίθετα στους ανθρώπους με σχήμα σώματος αχλαδιού, το περιττό πάχος μαζεύεται στην περιοχή των γοφών. Το λίπος αυτό έχει λιγότερες αρνητικές συνέπειες στην υγεία, τουλάχιστον όσον αφορά την καρδία και τα αγγεία. Υπάρχει λοιπόν ένας πολύ απλός τρόπος που επιτρέπει στον καθένα να αντιληφθεί τον δικό του κίνδυνο να προσβληθεί από πάθηση της καρδίας.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εάν το σώμα μας έχει σχήμα που μοιάζει περισσότερο με μήλο ή με αχλάδι. Η πρόληψη εναντίον των καρδιοπαθειών θα μπορούσε να γίνεται πιο έγκαιρα, πιο καλά με την πληροφορία αυτή που είναι εύκολο να έχουμε. Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή πάθηση είναι: Κάπνισμα,  ψηλή πίεση και κακή χοληστερόλη LDL, διαβήτης, αύξηση ηλικίας, παχυσαρκία, απουσία σωματικής άσκησης.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η καλή υγεία δεν είναι κάτι που είναι εκεί, δεδομένη. Χρειάζονται προσπάθειες για να μην προσβαλλόμαστε από ασθένειες και ιδιαίτερα από παθήσεις της καρδίας. Πρέπει να καταβάλλουμε αυτές τις προσπάθειες και το χρόνο που απαιτείται παρά εκ των υστέρων να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες.
Για την πρόληψη των καρδιοπαθειών, πρέπει να συνεργαζόμαστε στενά με τους γιατρούς μας. Οι προσπάθειες είναι αναγκαίο να περιλαμβάνουν: Παρακολούθηση της πίεσης, αποφυγή καπνίσματος, οι θερμίδες που παίρνουμε κάθε μέρα δεν πρέπει να ξεπερνούν τις ανάγκες μας για να αποφεύγουμε την παχυσαρκία.
Χρειάζεται προσοχή και προσπάθεια για απώλεια βάρους στις περιπτώσεις που το σώμα λαμβάνει σχήμα μήλου, με περιττά κιλά να συσσωρεύονται στην κοιλιακή περιοχή και να μην αμελούμε να κάνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης, 3 έως 4 ημέρες κάθε εβδομάδα ή καλύτερα κάθε μέρα. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα