Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ




·       Χίλια χρόνια μετά από τώρα δε θα έχει σημασία πώς ήταν ο τραπεζικός μου λογαριασμός ,το μέγεθος του σπιτιού που έμενα , ή το είδος του αυτοκινήτου που οδηγούσα…αλλά ο κόσμος ίσως θα μου φαινόταν διαφορετικός επειδή υπήρξα σημαντικός στη ζωή ενός παιδιού.
                                          Kathy Davis

·        Ένας δάσκαλος επηρεάζει συνεχώς. Δεν μπορεί να πει που σταματά η επιρροή του.
                                Ηenry Brooks Adams


·       Οι δάσκαλοι , πιστεύω , είναι τα πιο υπεύθυνα και σημαντικά μέλη της κοινωνίας επειδή οι εκπαιδευτικές τους προσπάθειες επηρεάζουν τη μοίρα του πλανήτη.
Helen Caldicott , συγγραφέας και ακτιβίστρια για την ειρήνη

·       Το όνειρο ξεκινά , τις περισσότερες φορές με ένα καθηγητή που πιστεύει σε εσένα , που σε τραβά , σε σπρώχνει , σε οδηγεί στο επόμενο υψίπεδο , που μερικές φορές σε κεντρίζει με ένα κοφτερό ραβδί που ονομάζεται αλήθεια.
                                           Dan Rather

·       Οι δάσκαλοι διδάσκουν επειδή νοιάζονται. Το να διδάσκουν νέους ανθρώπους είναι ό,τι καλύτερο κάνουν. Χρειάζονται πολλές ώρες, υπομονή και φροντίδα.
                                         Horace Mann

·       Οι συμπονετικοί δάσκαλοι γεμίζουν ένα κενό που άφησαν οι εργαζόμενοι γονείς που δεν είναι ικανοί να αφιερώσουν αρκετή προσοχή στα παιδιά τους. Οι δάσκαλοι δε διδάσκουν μόνο. Μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας προσωπικότητες που βοηθούν νέους ανθρώπους να ωριμάσουν , να καταλάβουν τους εαυτούς τους. Η καλή εκπαίδευση συνίσταται σε πολύ περισσότερα πράγματα παρά σε χρήσιμα πράγματα και εμπορεύσιμες ικανότητες.
                                         Charles Platt


·       Το μέλλον του κόσμου είναι μέσα στην τάξη του σήμερα , ένα μέλλον με δυνητικότητα για το καλό ή  το κακό…Αρκετοί μελλοντικοί πρόεδροι μαθαίνουν από εμένα σήμερα. Με τον ίδιο τρόπο οι μεγάλοι συγγραφείς των επόμενων δεκαετιών , με τον ίδιο τρόπο όλοι οι επονομαζόμενοι κανονικοί άνθρωποι που θα πάρουν αποφάσεις ζώντας σε μια δημοκρατία .Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσω ότι αυτά τα ίδια παιδιά μπορούν να γίνουν κλέφτες και δολοφόνοι του μέλλοντος. Δόξα το Θεό που κλήθηκα να υπηρετήσω το σπουδαιότερο επάγγελμα απ’όλα .Πρέπει να είμαι προσεκτικός κάθε μέρα μην τυχόν και χάσω την εύθραυστη ευκαιρία να βελτιωθώ αύριο.
                                 Ivan Welton Fitzwater

·       Δεν υπάρχει λέξη που να σέβομαι περισσότερο από τη λέξη «δάσκαλος». Η καρδιά μου τραγουδά όταν ένα παιδί αναφέρεται σε εμένα ως δάσκαλο , και συχνά το έχει κάνει. ‘Εχω τιμήσει τον εαυτό μου και ολόκληρη την οικογένειά μου με το να γίνω δάσκαλος.
                      Pat Conroy ,Prince of Tides

·       Ο ασήμαντος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος αποδεικνύει. Ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει.
                               William Arthur Ward

·       Η τέχνη της διδασκαλίας είναι η τέχνη του να βοηθάς κάποιον να ανακαλύψει.
                                    Mark Van Doren

·       Εάν σχεδιάζεις για ένα χρόνο, φύτεψε σπόρους. Εάν σχεδιάζεις για δέκα χρόνια, φύτεψε δένδρο. Εάν σχεδιάζεις για χίλια χρόνια, δίδαξε ανθρώπους. Όταν διδάσκεις ανθρώπους θα δρέψεις χιλιάδες καρπούς.
                                         Kuan Chung

·       Υπάρχει μια παλιά άποψη ότι ο τομέας του πολιτισμού είναι ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στην καταστροφή και την εκπαίδευση. Σε μια δημοκρατία σαν τη δική μας, πρέπει να γίνουμε σίγουροι ότι η εκπαίδευση νικά στον αγώνα δρόμου.
                                      John F.Kennedy


·       Είναι καλύτερο από χίλιες μέρες επιμελούς μελέτης μια μέρα με ένα μεγάλο δάσκαλο.
                                  Γιαπωνέζικη παροιμία

·       Η όλη τέχνη του διδάσκειν είναι μόνο η τέχνη του να ξυπνάμε τη φυσική περιέργεια των νέων μυαλών με σκοπό να την ικανοποιήσουν αργότερα.
                                      Anatole France

·       Πληροφορία είναι η κυκλοφορία της δημοκρατίας.
                                         Ralph Nader

·       Μεταξύ όλων ελπίζω να προσεχθεί η εκπαίδευση των κανονικών ανθρώπων.( το λέω αυτό ) πεπεισμένος ότι  μπορούμε να βασιστούμε στην καλή τους κρίση με μεγάλη ασφάλεια για τη διατήρηση του δέοντος βαθμού ελευθερίας.
                                    Thomas Jefferson

·       Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γερασμένος, είτε είναι είκοσι είτε είναι ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει μένει πάντα νέος.
                                              Henry Ford

·       Ένας κοιτάζει πίσω με εκτίμηση για τους υπέροχους δασκάλους αλλά και με ευγνωμοσύνη σε εκείνους που άγγιξαν τα ανθρώπινα συναισθήματά μας. Η διδακτέα ύλη είναι πολύ περισσότερο απαραίτητη ακατέργαστη ύλη , αλλά η ζεστασιά είναι βασικό στοιχείο για το φυτό που αναπτύσσεται και για την ψυχή του παιδιού.
                                              Carl Jung

·       Η εκπαίδευση είναι φως , η στέρηση της είναι σκοτάδι.
                                     Ρωσική παροιμία

·       Όποιος κι αν έπλασε πρώτος τη φράση «είσαι ο άνεμος ανάμεσα στα φτερά μου» περισσότερο σίγουρα αντανακλούσε την ανυπέρβλητη επιρροή ενός ξεχωριστού δασκάλου.
                                         Frunk Trujillo

·       Σε μια απόλυτα λογική κοινωνία ,οι καλύτεροι από εμάς μπορούν να γίνουν δάσκαλοι και οι υπόλοιποι θα κανονίσουν κάτι λιγότερο.
                                           Lee Iacocca

·       Να είσαι αυτό που μπορείς να είσαι. Βρες το μέλλον σου-όπως ένα δάσκαλο.

                                 Madeline Fuchs Holzer


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα