Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ..ΕΚΑΝΕ ΚΟΛΠΟ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ...ΚΑΡΓΑ ΣΤΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕ


Δεν θα πεις ότι ο Πέρσης δεν είχε πολιτισμό. Πως δεν είχε. Αυτοκρατορία ήταν. Κι αφού ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του καιρού της είχε λεφτά. Πιο απλά δεν μπορείς να τα πεις.
Με τα λεφτά κάνεις πολιτισμό. Αν πεινάς δεν σκέπτεσαι τίποτα άλλο παρά μόνο τι θα φας. Πώς θα τη βγάλεις.
Η Περσία, λοιπόν, είχε πλούτο σαν πλανητάρχισσα, και γι’ αυτό έκτιζε παλάτια, ναούς, μεγάλα κτίρια, ο καλός ο κόσμος ντυνόταν, έτρωγε πολιτισμένα και παντα το μάτι γαρίδα στη Δύση. ΣτηνΕλλάδα.
Ο ασιατικός πολιτισμός, όμως, δεν ήταν, ούτε και ποτέ θα εξελισσόταν όπως αυτός της Δύσεως, της Ευρώπης. Και τον πολιτισμό ακόμα και σήμερα τον διακονεί, όσο και αν μας κακοφαίνεται, η Ευρώπη, όχι η Αμερική.
Καμμία σχέση ο παληός ο κόσμος, η γηραιά Ευρώπη, που προήλθε από τον αρχαίο κόσμο, τηνΕλλάδα και τη Ρώμη, με την Αμερική, τον νέο κόσμο. Άσε, μην κάνουμε κουβέντα για τον τρίτο κόσμο, την Αφρική.
Η Ευρώπη με οπλοστάσιο πνευματικό τον ελληνικό πολιτισμό, συν την τεχνολογία που έβαλε, άνοιξε την πόρτα της Ιστορίας. Η Ελλάδα έμεινε πίσω, την τσάκισε ένας άλλος Ασιάτης, οΟθωμανός. Είχε αποκρούσει τον εραστή του ελληνικού πολιτισμού, τον Πέρση, και μεταλλάχθηκε από τα 400 χρόνια από τον μεμέτη, τον εχθρό σ’ ό,τι νοείται ως Δύση.   
Γι’ αυτό σήμερα η Ελλάδα είναι η ντροπή της Ιστορίας της. Η ξευτύλα της. Έπρεπε να φθάσει το 1964 για να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων. Και μετά από 42 χρόνια, το 2006 να απαλλοτριωθεί, διότι λειτουργούσε σα σκουπιδότοπος. Και λίγα μέτρα πιο πέρα ένα μηχανουργείο, ένα ιδιωτικό εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων, με την άδεια τουΟΛΠ, του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Νομαρχίας Πειραιά.
Όπως ο Ευρωπαίος πάει στην Ακρόπολη, έτσι το ξευτυλισμένο ελληνικό κράτος της ξευτυλισμένης ελληνικής κοινωνίας θα έπρεπε να οδηγεί τον τουρίστα στον τόπο προσκύνησης, στην Κυνόσουρα της Σαλαμίνας.

ΕΚΑΝΕ ΚΟΛΠΟ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ


Στη ναυμαχία της Σαλαμίνας τυπικά αρχηγός ήταν ο Σπαρτιάτης ναύαρχος Ευρυβιάδης, ένας ξεροκέφαλος, εγωιστής και με στόκο στο μυαλό. Στην πραγματικότητα, όμως, το κουμάντο το έκανε ο Αθηναίος στρατηγός Θεμιστοκλής, γιος πουτάνας, όπως λένε.
Μη μπλέξουμε στα προσωπικά, δεν είμαστε γκοσιπ. Όλα αυτά που χρεώνουν στον Θεμιστοκλή, ότι ήταν φαύλος, φιλοχρήματος, μικροπρεπής. Πιθανόν.
Έβλεπε μπάλλα ο άνθρωπος. Σατανικός τύπος, σκοτεινός και κάργα παρασκηνιακός. Έκανε το κόλπο του, την κομπίνα του και του έκατσε.
Όλοι του έλεγαν «Ποια Σαλαμίνα, έχεις σαλτάρει, ρε Θεμιστοκλή; Να πάμε να περιμένουμε τους Πέρσες στον Ισθμό της Κορίνθου». Και στο φινάλε, του λέει ο φλωράκος ο ΚορίνθιοςΑδείμαντας, εσύ, Θέμι, δεν έχεις δικαίωμα να ομιλείς, διότι πλέον δεν έχεις πατρίδα.
Πράγματι, η Αθήνα είχε ήδη καταληφθεί από τους Πέρσες. Ο Θέμις, όμως, απάντησε στην τιτίκα «Εστίν ημίν πατρίς αι διακόσιαι νήες». Πατρίδα μου, κύριε μαλάκα, είναι τα 200 καράβια μας.
Δούλεψε τον Ξέρξη ο Θεμιστοκλής. Του έστειλε «προδότη» που συνέστησε στους Πέρσες να μπουκάρουν στα στενά, για να τσακίσουν τον ελληνικό στόλο. Αυτό ήθελε ο γνώστης των ανέμων και ναυτικά ιδιοφυής Θεμιστοκλής.
Στον περιορισμένο χώρο και με την τακτική του εμβολισμού τα μικρότερα και πιο ευκίνητα πολεμικά σκάφη, οι τριήρεις των Ελλήνων, κατενίκησαν τους αντιπάλους τους. Ειδικά τααθηναϊκά πλοία έδωσαν τη νίκη επειδή διέλυσαν τους πιο αξιόμαχους στο νερό Φοίνικες, που βρισκόντουσαν στα αριστερά των Περσών.
Να είμαστε δίκαιοι. Η ναυμαχία πιστώνεται στον Παναθηναϊκό.

ΚΑΡΓΑ ΣΤΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕ



Λες μαλακίες, αποπαίρνει τον Θεμιστοκλή ο αρχηγός του στόλου των Σπαρτιατών. Φοβερά πράγματα. Επειδή ήταν αρχαιότερος και είχε ένα βαθμό περισσότερο κουνιότανε ο Ευριβιάδης. Αν είναι δυνατόν, Σπαρτιάτης να κάνει τον καμπόσο σε Αθηναίο, για δουλειές θαλασσινές. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Δεν παιζόντουσαν στη θάλασσα οι Αθηναίοι. Είχαν φθάσει όπου γης ήταν γνωστοί τόποι. Και είχαν γίνει αυτοκρατορία λόγω της υπεροχής τους στο ναυτικό, εμπορικό και πολεμικό.

Όπως συνηθίζεται οι Έλληνες πήγαν στην κυρία πρεζού, την Πυθία, στο Μαντείο των Δελφών, και την ρώτησαν. Τι χαμπάρια. Τι κάνουμε. Οι Πέρσες πέρασαν τις Θερμοπύλες.

Και η κυρία, κάργα στη μαστούρα, μέσα στους καπνούς, τους δίνει το χρησμό. Θα σας σώσουν τα ξύλινα τείχη. Ο Θεμιστοκλής δίνει την ερμηνεία του χρησμού. Τα καράβια! Αυτό είναι, λέει στους άλλους αρχηγούς. Όταν η ιέρεια λέει ξύλινα τείχη, δίνει το μήνυμα να στήσουμε τείχος με τις τριήρεις.

Λες μαλακίες, λέει στον Θεμιστοκλή ο Ευριβιάδης και ορμάει να του δώσει μία με μία ράβδο. Και τότε, ο Αθηναίος, είπε την μεγάλη κουβέντα που έγραψε: Πάταξον μεν, άκουσον δε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα