Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τι είναι το Μυαλό;


Τι είναι το Μυαλό; Ποτέ αυτός ο όρος δεν ήταν τόσο κακομεταχειρισμένος, τόσο λίγο κατανοητός. Πληροφορούμαστε έγκυρα ότι το Μυαλό είναι η ικανότητα της σκέψης, η πνευματική αρχή ή η συνείδηση στον άνθρωπο: πρόθεση, σκοπός, κλίση, επιθυμία, σκέψη, γνώμη, μνήμη, μνημονικό, διάθεση. Είναι επίσης κάτι άλλο πολύ με πολύ μεγαλύτερη σημασία.
Το μυαλό είναι η συνείδησή σας. Είναι εσείς.

Αμέσως μόλις συλλάβετε την ιδέα, θα αντιληφθείτε ότι είναι η ακαταμάχητη και απλή αλήθεια - γιατί μόνο ο πολύ πρωτόγονος άνθρωπος φαντάζεται ότι το σώμα του είναι αυτός ο ίδιος. Ακόμη και στα πρώτα παιδικά χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συναίσθηση ότι κατοικούμε στα σώματά μας και ότι αυτά είναι τα όργανα της θέλησης και των επιθυμιών μας.
Το μυαλό είναι η συνείδησή σας. Το μυαλό είστε εσείς. Αλλά εσείς είστε μέρος της Παγκόσμιας Συνείδησης, του Παγκόσμιου Μυαλού με το οποίο και στο οποίο ζούμε. Ο διακεκριμένος Γάλλος Επιστήμονας, Μ. Γκουπίλ, γράφοντας σε ένα όχι λιγότερο περίφημο αστρονόμο, το έθεσε πολύ καθαρά.
«Πάρε μια χούφτα από τον ωκεανό και θα έχεις νερό.
Πάρε μια χούφτα από την ατμόσφαιρα και θα έχεις αέρα.
Μ' αυτό τον τρόπο το ερμηνεύω. Να γιατί το Μυαλό είναι πάντα παρόν, έτοιμο να ανταποκριθεί όταν βρίσκει οπουδήποτε ένα κίνητρο που το παρακινεί και ένα οργανισμό που του επιτρέπει να εκδηλώνεται».
Πώς μπορείτε να αναπτύξετε το Μυαλό σας - πώς μπορείτε να μάθετε να χρησιμοποιείτε τη δύναμη που υποβόσκει σε κάθε φυσιολογική ανθρώπινη ύπαρξη;
Βασιστείτε στον εαυτό σας και μάθετε να χρησιμοποιείτε την κρίση σας σε κάθε λεπτομέρεια της καθημερινής ζωής σας. Έχετε ελεύθερη βούληση και ελευθερία εκλογής, και αν δεν τις εξασκείτε, η ευθύνη είναι δική σας - και δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Συνειδητοποιείστε τη δύναμη του Μυαλού σας, όσο μικρή και αν είναι, και αρχίστε να τη χρησιμοποιείτε συνειδητά και σταθερά, δίχως να χρονοτριβείτε. Η δύναμη του Μυαλού σας είναι μια αληθινή και πραγματική δύναμη, όπως η δύναμη του χεριού σας. Αυτό που απεικονίζει το μυαλό σας καθαρά, και που απαιτεί η θέλησή σας δυνατά και ακούραστα, μπορείτε να το φέρετε κοντά σας και να το κάνετε δικό σας, αργά ή γρήγορα. Κανένα επιχείρημα δεν χρειάζεται για να σας πείσει για την ακρίβεια αυτού του ισχυρισμού, γιατί μπορείτε να τον δείτε να λειτουργεί συνεχώς και ακριβώς γύρω σας, σε όλη τη ζωή σας.
Καθετί που έχει κάνει ο άνθρωπος για τη χρήση του, την ευκολία του ή την ευχαρίστησή του, υπήρξε σε σκέψη πριν γίνει πραγματικότητα! Κάποιος έκανε μια νοερή εικόνα του μεταφορικού μέσου με το οποίο ταξιδεύετε, του σπιτιού όπου ζείτε, της πένας με την οποία γράφετε, ακόμη και των ίδιων των ρούχων που φοράτε, πριν αυτά γίνουν πραγματικότητες. Η δύναμη της θέλησης κάποιου μεταφέρθηκε για να στηρίξει εκείνες τις σκέψεις-εικόνες, και αυτές αναπτύχθηκαν σε πραγματικότητες.
Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, αν είστε αποφασισμένος και επίμονος.
Υπήρξε ποτέ δυνατότερη ή πιο ακατάπαυστη απαίτηση από εκείνη που είχε η ανθρωπότητα για να βρει τη δύναμη να πετάξει; Υπήρξε ποτέ επιθυμία που χλευάστηκε και εμπαίχτηκε πιο αλύπητα από αυτή; Κι όμως, αυτή η απαίτηση βρήκε ανταπόκριση, και ένας τύπος που πειραματίζεται κάνοντας περιστροφές στον αέρα, ή οδηγώντας με ξέπνοη ταχύτητα ανάμεσα στα σύννεφα το ηλιοβασίλεμα, δεν τραβά περισσότερο την προσοχή από εκείνον που παίζει ανέμελα με τα κύματα της θάλασσας, όπως είχαν κάνει οι πρόγονοι του πριν απ' αυτόν, αιώνες και αιώνες.
Ο άνθρωπος είναι ένα πολύ πιο θαυμάσιο και πολύπλοκο δημιούργημα απ' όσο φανταζόταν ότι ήταν πριν από λίγα χρόνια. Είστε πολύ πιο αξιοθαύμαστος από όσο ίσως φαντάζεστε ότι είστε τώρα. Μπορείτε να καταλάβετε και να αντιληφθείτε τις πέντε αισθήσεις σας. Προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε τη δύναμη του Μυαλού σας.
Εκείνος ο μεγάλος ερευνητής των ψυχικών φαινομένων, ο Myers, γράφει στην Ανθρώπινη Προσωπικότητα: «Η ιατρική παρατήρηση (Felida, Alma), αποδείχνει ότι υπάρχει μέσα μας μια βασική υπερφυσική ικανότητα, κάτι που πιθανόν μας είναι άχρηστο, αλλά που δείχνει την ύπαρξη κάτω από το επίπεδο της συνείδησης μας, ενός αποθέματος άδηλων ανυποψίαστων δυνάμεων του Μυαλού.
Ένα απόθεμα άδηλων ανυποψίαστων ικανοτήτων - ένα απόθεμα από άδηλες δυνάμεις του Μυαλού.
«Το σύμπαν είναι ένας μεγάλος οργανισμός που ελέγχεται από ένα δυναμισμό της ψυχικής τάξης. Το μυαλό λάμπει μέσα από κάθε του άτομο. Το περιβάλλον της ατμόσφαιρας είναι ψυχικό. Υπάρχει Μυαλό σε όλα,-όχι μόνο στην ανθρώπινη και στην έμβια ζωή, αλλά στα φυτά, στα ορυκτά, στο διάστημα». -Μυστηριώδεις Ψυχικές Δυνάμεις: Camille Flammarion.
Καθετί που χρειάζεται ο άνθρωπος για την ευτυχία του και την ευημερία του είναι μέσα στα όριά του, και οι «άδηλες ανυποψίαστες ικανότητές» του, όταν αναπτυχθούν και χρησιμοποιηθούν μόνιμα, θα τον κάνουν πιο συνειδητά κύριο της μοίρας του απ' όσο είναι τώρα.
Καταλάβετε το Μυαλό σας - αντιληφθείτε τη συνείδηση σας. Μετά, επιλέξτε σοφά, συγκεντρώστε το Μυαλό σας σταθερά και δυνατά πάνω σ' αυτό που έχετε επιλέξει, ώσπου να το έχετε κάνει δικό σας.
Το να συγκεντρωθείτε σημαίνει απλά να σταθεροποιήσετε το Μυαλό σας για ωφέλιμη χρήση ακριβώς όπως ένας έμπειρος εργάτης θα σταθεροποιούσε το χέρι του για κάποια εργασία.
Εφόσον τα πλούτη είναι το μέσο για να αγοράζουμε σχεδόν καθετί για τη διευκόλυνση του κορμιού και την ευχαρίστηση των αισθήσεων, ο περισσότερος κόσμος τα καθιστά την πρώτη ζήτηση. Είναι αλήθεια ότι τα «πλούτη δεν φέρνουν πάντα ευτυχία». Αυτοί που συγκεντρώνονται στην ιδέα του πλούτου αποκλείοντας καθετί άλλο, συνήθως τα αποκτούν - και αποδεικνύουν την αλήθεια του ρητού. Θα μπορούσα να αναφέρω παραδείγματα πολλών χωρικών για τους οποίους εκατό ή διακόσιες λίρες αντιπροσώπευαν τα πλούτη, και που, καθορίζοντας αυτό το ποσόν ως ένα όριο, το εξασφάλιζαν με απίστευτες προσπάθειες και στερήσεις - χάνοντας ανεκτίμητη υγεία και οικογενειακή ευτυχία στην πορεία. Και επιτυχημένους επιχειρηματίες, έρημους ανάμεσα στα πλούτη τους, στο τέλος μιας εντατικής σταδιοδρομίας - επειδή όλα είχαν πετάξει μακριά τους εκτός από τα πλούτη που δεν μπορούν να αγοράσουν τα νιάτα ή την υγεία ή την αγάπη - ή τη γαλήνη.
Επομένως, χρησιμοποιείστε την κρίση σας και διαλέξτε σοφά, όταν βάζετε τη δύναμη του Μυαλού σας σε ενέργεια. Να είστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτό που επιθυμείτε θα είναι για το καλό σας - επειδή αν είστε ειλικρινείς και δυνατοί και επίμονοι στη χρήση αυτής της μεγάλης φυσικής δύναμής σας, πιθανότατα θα αποκτήσετε εκείνα που έχετε ονειρευτεί και που έχετε αποφασίσει να αποκτήσετε.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα