Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σχέση Με Παντρεμένο: Ανατομία Ενός Εγκλήματος


Αυτό τον καιρό στη ζωή σου κυριαρχεί ένας άντρας, με προσεγμένη εμφάνιση, γοητευτικά χαρακτηριστικά, φοβερή προσωπικότητα και μία ολόχρυση βέρα στο δεξί! Και ενώ το διαβολάκι μέσα σου σε έχει βάλει σε πειρασμό -είτε είσαι ήδη μπλεγμένη, είτε ετομάζεσαι να μπλέξεις σε μια παράλληλη σχέση-
Μάλιστα, όλα όσα λέμε ισχύουν εις διπλούν, αν είσαι
κι ίδια παντρεμένη και ψάχνεις να βρεις παρηγοριά και μια εύκολη διέξοδο απ΄ τον γάμο σου που έχει πάρει τον κατήφορο.

Γιατί σε κολάζει:
Είναι πάντα στα καλύτερά του: δεν θα τον δεις ποτέ αξύριστο, να σέρνεται Κυριακή πρωί με τις πιτζάμες. Κυριολεκτικά: όλα τα σ/κ είναι αφιερωμένα στην οικογένεια του.
Αποδεδειγμένα ξέρει πώς να φερθεί σε μια γυναίκα: χρόνια εμπειρίας του έχουν μάθει τι να περιμένει, πώς να πατάει τα κουμπιά σου και πώς να αποφεύγει τις κακοτοπιές.
Έχει αυτοπεποίθηση και είναι φυσικό: δεν έχει τίποτα να χάσει.
Είναι γενναιόδωρος: αυτό του έλειπε! Αν δεν σου έκανε κι ένα δωράκι πότε-πότε...
Έχει κατανόηση: και γιατί όχι; Τα προβλήματά σου ουσιαστικά δεν τον αφορούν.
Έχει περιορισμένες απαιτήσεις: ένα φαγάκι, κουβεντούλα και σεξ. Ούτε σάπισμα στον καναπέ με τις ώρες και το τηλεκοντρόλ στο χέρι, ούτε βαρετά βράδια με τους κολλητούς του, ούτε επισκέψεις στους γονείς του στις γιορτές.

Κλασικές ατάκες (μέχρι να σε ρίξει):
"Είσαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί". Ερμηνεία: μετρώντας μετά το προηγούμενο Σάββατο που χώρισε με την προκάτοχό σου.
"Τι κρίμα να μην σε έχω γνωρίσει πέντε χρόνια νωρίτερα". Ερμηνεία: τώρα είναι πολύ αργά. Μην σου περνάει απ΄ το μυαλό ότι μπορεί να έχουμε κάτι περισσότερο.
"Με τη γυναίκα μου η ζωή είναι σκέτη κόλαση". Ερμηνεία: η κόλαση πρέπει να είναι πολύ ευχάριστο μέρος για να μένεις σ΄ αυτή τόσο καιρό.
"Με τη γυναίκα μου δεν κάνουμε ποτέ σεξ". Ερμηνεία: το "ποτέ" δεν περιλαμβάνει τα σαββατοκύριακα, τις αργίες και τις διακοπές.
"Είναι η πρώτη φορά που νιώθω έτσι". Ερμηνεία: κάθε προηγούμενη σχέση του που σου αναφέρει πολλαπλασίασε την τουλάχιστον επί τρία, για να πάρεις μια εικόνα της πραγματικότητας.
"Δεν έχω ξαναμπεί ποτέ σε τέτοιο πειρασμό". Ερμηνεία: οι προηγούμενες ήταν για τα μπάζα.

Κλασικές ατάκες (όταν προχωρήσει η σχέση):
"Ραντεβού στο γνωστό μέρος, την ίδια ώρα".
"Περίμενα ότι εσύ θα με καταλάβαινες".
"Άκυρο γι΄ απόψε. Είναι η γιορτή του πεθερού μου".
"Αφού σου έχω πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χωρίσω τη γυναίκα μου".
"Κάνε λίγο υπομονή. Αυτή η εποχή είναι πολύ δύσκολη για μεγάλες αποφάσεις".
"Τι άλλο θέλεις; Μαζί περνάμε τις καλύτερες ώρες της μέρας".

Γιατί μπορεί να ενδώσεις:
Ψάχνεις κάτι στα γρήγορα. Ετοιμάζεσαι να φύγεις για διδακτορικό στο εξωτερικό ή να αλλάξεις σύντομα πόλη, χώρα ακόμα και ήπειρο.
Μόλις χώρισες. Μετά από ένα συναισθηματικό φιάσκο, είναι καλύτερο να μην επενδύσεις πολλά σε μια σημαντική σχέση. Ένα παιχνίδι με κάποιο δεσμευμένο σου δίνει την δυνατότητα της ευκαιριακής σχέσης χωρίς πολλά δεσίματα.
Δεν έχεις χρόνο. Η καριέρα σου έχει προτεραιότητα. Εφόσον ο χρόνος σου είναι λιγοστός, ο παντρεμένος θα σου λύσει πολλά προβλήματα. Δεν έχει πολλές απαιτήσεις, καλύπτει τις σεξουαλικές ανάγκες σου και έχει τον τρόπο να σε διασκεδάζει.
Είσαι εθισμένη στην αδρεναλίνη. Βαριέσαι εύκολα, αντιπαθείς τη ρουτίνα και σ΄ αρέσει να νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή. Όντως, η αδρεναλίνη που παράγεται από την ένταση της παρανομίας, κάνει τα συναισθήματα να μοιάζουν πιο έντονα. Άσε που σ΄ αυτή τη σχέση δεν χρειάζεται να τον πλένεις, να του μαγειρεύεις και να του σιδερώνεις τα τρία πουκάμισα που αλλάζει καθημερινά. Αυτά είναι προνόμια της νόμιμης γυναίκας του!
Γιατί να μην ενδώσεις:
Τον βλέπεις με το σταγονόμετρο: έχει τόσες υποχρεώσεις που είναι ζήτημα αν θα βρίσκει περισσότερα από τρια δίωρα την εβδομάδα ν΄ αφιερώσει σε σένα. Αν έχει και παιδιά, θα τρέχει από το μάθημα μπαλέτου, στο φροντιστήριο αγγλικών και πίσω. Υποχρεώσεις τέτοιου είδους δεν θα μπορεί να τις αποφύγει. Πάντα θα είναι προτεραιότητά του και εσύ απλώς θα προσαρμόζεσαι.
Περνάς μόνη σου όλες τις γιορτές: και όχι μόνο τις γιορτές, αλλά και τις αργίες, όπως και όλα τα σ/κ. Θα ζεις πάντα στη σκιά της επίσημης ζωής του. Οι συναντήσεις σας θα γίνονται πάντα τετ-α-τετ και στα κρυφά.
Κινδυνεύεις να περιθωριοποιηθείς: σε περίπτωση που ο δεσμός σου αποκαλυφθεί, θα σε κατακρίνουν όλοι, ότι εσύ τον ξελόγιασες. Ακόμη και το οικείο περιβάλλον σου μπορεί να κάνει πίσω.
Ρισκάρεις το μέλλον σου: μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά υπάρχουν γυναίκες που δεν έφτιαξαν ποτέ την προσωπική τους ζωή, επειδή ήλπιζαν κάποτε πως ο παντρεμένος τους, θα χώριζε για πάρτη τους.
Χάνεις τον χρόνο σου: στις περισσότερες περιπτώσεις, εκείνος κάποια στιγμή θα γυρίσει στη γυναίκα και τα παιδιά του, ενώ εσύ θα μείνεις να μαζεύεις τα κομμάτια σου.
Γίνεσαι η "κακιά": μπες στη θέση της άλλης γυναίκας. Θα σου άρεσε να ήσουν εσύ η απατημένη σύζυγος;
Είσαι παντρεμένη: ο άντρας σου σε παραμελεί και ψάχνεις επιβεβαίωση σε μια αγκαλιά που σε καταλαβαίνει. Νομίζεις ότι έχεις βρει την ιδανική ισορροπία, ίσως και να πιστεύεις ότι θα κάνεις μια εύκολη μετάβαση απ΄ τη μια σχέση στην άλλη, μέχρι που συνειδητοποιείς ότι ρισκάρεις κι αυτά τα λίγα που έχεις.
Τσαλαπατάς τον εγωισμό σου: ίσως η ανάγκη για έρωτα ή μια σχέση να σε οδηγούν στον λάθος άνθρωπο. Μπορεί ακόμα και να πιστεύεις πως δεν αξίζεις κάτι καλύτερο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει πρώτα να τα βρεις με τον εαυτό σου και την χαμένη σου αυτοπεποίθηση και κατόπιν με οποιονδήποτε άντρα.

Πώς θα ξεμπλέξεις
Αν ήδη έπεσες στην παγίδα, υπάρχουν τρόποι να ελευθερωθείς, αρκεί να το πιστέψεις.
Κόψε του τον βήχα: πριν φτάσεις να μπλέξεις πραγματικά, τότε ακόμη που επιμένει πως είστε απλώς δύο καλοί φίλοι και θέλει να γνωριστείτε καλύτερα, υποψιάζεσαι ότι άλλα έχει στο μυαλό του. Κόψε του τον αέρα από την αρχή και θέσε τα όρια στη σχέση σας, επαγγελματική ή άλλη.
Μην παραμυθιάζεσαι: σου λέει ότι σε λατρεύει αλλά σε εκβιάζει συναισθηματικά λέγοντας σου ότι όλες οι σχέσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν κάποια στιγμή. Αυτό σε κάνει να θες να του αποδείξεις ότι κάνει λάθος. Μην μασήσεις. Όντως κάποιες σχέσεις είναι καταδικασμένες, ειδικά όταν ο ένας απ΄ τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να ξεβολευτεί σε τίποτα. Αλλά δεν φταις εσύ γι΄ αυτό.
Βρες τα με τον εαυτό σου: προσπάθησε να καταλάβεις τους λόγους που σε έριξαν στα δίχτυα του. Πολλές γυναίκες προτιμούν έναν παντρεμένο από το τίποτα, γιατί μπορεί να πιστεύουν ότι κανένας δεν θα αφοσιωθεί πραγματικά σε εκείνες. Οι γυναίκες που μεγάλωσαν χωρίς το πατρικό πρότυπο, αλλά και οι γυναίκες που φοβούνται μήπως πληγωθούν από μια ολοκληρωμένη σχέση είναι τα πιο εύκολα θύματα των δεσμευμένων αντρών.
Πάρε την πρωτοβουλία του χωρισμού: αμέσως! Όσο περισσότερο μένεις μαζί του, τόσο περισσότερο επενδύεις στην παράνομη σχέση και τόσο δυσκολότερο γίνεται να δεχτείς ότι παίζεις σ΄ ένα παιχνίδι χωρίς χαρτιά. Μην ξεχνάς ότι εκείνος είναι βολεμένος μια χαρά και δεν θα βρει κανένα λόγο για να σου ζητήσει να χωρίσετε.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου: δεν είσαι θύμα των καταστάσεων. Αν σου συμβαίνει να πέφτεις συνεχώς πάνω σε παντρεμένους ή δεσμευμένους άντρες δεν είναι τυχαίο. Μπορεί να είναι ασυνείδητο, αλλά οφείλεται στο ότι σ΄ αυτούς τους άντρες δείχνεις σήματα διαθεσιμότητας. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Είμαστε οι επιλογές μας, συνειδητές ή ασυνείδητες. Δεν έχεις κάποιο μαγνήτη που τραβάει λάθος ανθρώπους. Αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει, μόνο αν πάρεις απόφαση να το αλλάξεις.
Βγες μόνο με διαθέσιμους άντρες: κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα βρεις με την πρώτη τον πρίγκηπα πάνω στο άσπρο άλογο. Μπορεί να χρειαστεί να φιλήσεις πολλούς βατράχους μέχρι τότε. Αλλά, ακόμη και στην περίπτωση που αποτύχεις, θα μπορείς να πεις στον εαυτό σου ότι προσπάθησες και τουλάχιστον κινήθηκες στη σωστή κατεύθυνση.

Λίγη αριθμητική:
Η μέση διάρκεια μιας παράλληλης σχέσης είναι γύρω στα δύο με τρία χρόνια.
Το 70% των δεύτερων γάμων καταλήγουν στο διαζύγιο.
Αν εκείνος σου πει ότι θα χωρίσει και δεν το κάνει τους πρώτους έξι μήνες, δεν θα το κάνει ποτέ. Πόσο μάλλον όταν δεν σου έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο.

Και η πικρή αλήθεια:
Μπορεί να μην σου αρέσει καθόλου, αλλά είναι καλό να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι το δεκανίκι για τον γάμο του και πρακτικά η καλύτερη σύμμαχος της συζύγου του. Αν εκείνος ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει αποκλειστικά και μόνο μαζί της, είναι πολύ πιθανότερο να χώριζε, αν υποθέσουμε ότι περνάει τόσο άσχημα. Έτσι δεν θα κορόιδευε ούτε εσένα, ούτε κι εκείνη. Όμως τώρα η παρουσία σου του κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη.
Άλλωστε όπως λένε και οι φίλοι μας οι Βρετανοί: "αν μπορείς να έχεις το γάλα τσάμπα, γιατί ν΄ αγοράσεις ολόκληρη την αγελάδα;".
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα