Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πέθανε ο «Μαύρος Ηρακλής»Ο άνθρωπος που εσπασε το σαγονι του Μοχάμεντ Αλι



Γνωστός και ως «The Jaw Breaker» αφού στις 31/3/1973 έσπασε το σαγόνι του Μοχάμεντ Άλι, ο Κεν Νόρτον, ένας πραγματικός τζέντλεμαν της πυγμαχίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών

Ο Νόρτον πριν από περίπου ένα χρόνο είχε υποστεί εγκεφαλικό από το οποίο ουσιαστικά δεν επανήλθε ποτέ και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή εξ αιτίας καρδιακής ανεπάρκειας. 

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1943 στο Τζάκσονσβιλ, ο Νόρτον είχε εκπληκτικά αθλητικά προσόντα και θα μπορούσε εύκολα να κάνει καριέρα στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο ή το στίβο, αθλήματα με τα οποία ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο γυμνάσιο και αργότερα στο κολέγιο όπου βρέθηκε με υποτροφία


Τελικά τον κέρδισε η πυγμαχία, σπορ το οποίο γνώρισε και αγάπησε το διάστημα που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία ως πεζοναύτης. 

Έγινε επαγγελματίας το 1967 και πέρασε στην ιστορία λόγω του παγκόσμιου τίτλου που κατέκτησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και -κυρίως- εξ αιτίας εκείνης της θρυλικής ανοιξιάτικη βραδιάς που νίκησε τον αξεπέραστο Μοχάμεντ Άλι από τον οποίο πάντως ηττήθηκε τις επόμενες δύο φορές που συναντήθηκαν στο ρινγκ. 

Είχε ένα εντελώς ανορθόδοξο προσωπικό στυλ να αγωνίζεται, ενώ αυτό δεν ήταν το μόνο παράξενο πράγμα σχετικά με την πυγμαχική του συμπεριφορά. 

Αντίθετα με τους περισσότερους συναθλητές του, ο Νόρτον δεν κοίταζε ποτέ τον αντίπαλο στα μάτια, προτιμώντας να στρέφει το βλέμμα του στο καναβάτσο και αποφεύγοντας οποιαδήποτε «μάτσο» συμπεριφορά.



Με ρεκόρ 42-7-1 και τις περισσότερες κακές βραδιές προς το τέλος της καριέρας του, κατατάσσεται στην 22η θέση της λίστας με τους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών στη μεγάλη κατηγορία, ενώ επακόλουθα υπήρξε και μέλος στο «Hall Of Fame» του αθλήματος. 

Ο «Μαύρος Ηρακλής» τελικά έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του κι απολαμβάνοντας καθολική αναγνώριση κυρίως για το χαρακτήρα και το ήθος του. Θα μπορούσε ίσως να έχει κερδίσει περισσότερα εάν είχε ασχοληθεί νωρίτερα με την πυγμαχία και σίγουρα μεγαλύτερη προβολή εάν είχε αποδεχθεί την πρόταση να ενσαρκώσει τον Απόλο Κριντ στην ταινία Ρόκυ, ρόλος που τελικά δόθηκε στον Καρλ Γουέδερς.




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα