Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Πως θα μειώσεις τη χοληστερίνη ή χοληστερόλη χωρίς φάρμακα, με φυσικούς τρόπους

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος όλων των ζώων. Μικρότερες ποσότητες χοληστερίνης απαντώνται και στις μεμβράνες των φυτών.
Στον σύγχρονο κόσμο είναι δύσκολο να επιτευχθεί υγιεινή διαβίωση για πολλούς ανθρώπους. Ένα από τα θέματα που αφορούν την υγεία και την υγιεινή διαβίωση είναι η χοληστερόλη. Πολλοί εμπειρογνώμονες υγείας μελετούν φυσικούς τρόπους ώστε αυτή να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων.
Η χοληστερόλη είναι μια ουσία που υπάρχει μέσα στο ανθρώπινο σώμα και παράγεται έπειτα από την πέψη και την απορρόφηση των τροφών.

Η χοληστερόλη είναι απαραίτητη στο σώμα, αλλά σε μικρές ποσότητες. Όταν τα επίπεδά της υπερβούν τα απαραίτητα από το σώμα όρια, μπορεί να προκληθούν παρενέργειες. Τα επίπεδα υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσουν την υψηλή συγκέντρωσή της μέσα στις αρτηρίες, με αποτέλεσμα να προκληθούν καρδιακά επεισόδια.
Οι τροφές ζωικής προέλευσης αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και έτσι οι άνθρωποι που τις καταναλώνουν θα πρέπει να μειώσουν την πρόσληψή τους. Σ’ αυτές τις τροφές περιλαμβάνονται το κρέας, το βούτυρο, το τυρί, το γάλα και τα πουλερικά. Οι θερμίδες ζωικής προέλευσης πρέπει να περιορίζονται σε ποσοστό 25-30% του συνόλου κάθε γεύματος. Επιπλέον, θα πρέπει να μειώνεται η κατανάλωση των κορεσμένων λιπών, αφού η κατανάλωσή τους κάνει το σώμα να παράγει περισσότερη χοληστερόλη.
Ένας άλλος τρόπος μείωσης της χοληστερόλης είναι η λήψη φυτικών ινών μέσω τροφών όπως το σιτάρι ολόκληρο, τα λαχανικά, τα όσπρια και βεβαίως τα φρούτα. Όλα αυτά τα τρόφιμα βοηθούν το σώμα ώστε να μειώσει την απορρόφηση της χοληστερόλης μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Για τους ενήλικες ημερησίως απαιτείται η κατανάλωση 25-30 γραμμαρίων τέτοιου είδους τροφών.
Επίσης, η αύξηση στην κατανάλωση πολυακόρεστων λιπών δρα ώστε να μειωθεί η χοληστερόλη. Το ελαιόλαδο που δεν έχει τηγανιστεί είναι η καλύτερη πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.
Εκτός από τη βελτίωση της διατροφής, η καθημερινή άσκηση λειτουργεί δραστικά ώστε να μειωθεί η χοληστερόλη. Περίπου εξήντα λεπτά άσκησης εβδομαδιαίως βοηθούν ώστε να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης που απορροφάται με την κυκλοφορία του αίματος.
Τέλος, ένας άλλος λαμπρός τρόπος για μείωση της χοληστερόλης χωρίς τη χρήση φαρμάκων, είναι η κατανάλωση καρυκευμάτων όπως πιπεριάς και σκόρδου. Πρέπει όμως να καταναλώνονται με μέτρο, για να αποτραπούν πιθανές ενοχλήσεις του στομάχου.
Ακολουθώντας τις πιο πάνω απλές οδηγίες είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποφύγετε για πάντα τη λήψη φαρμάκων για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.
ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα