Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο νους είναι ο μεγαλύτερος κατεργάρης που υπάρχει μέσα στο σύμπαν.




Όσο η συνείδηση παραμένει ταυτισμένη με τον νου ζώντας σε άγνοια της παρουσία της , η πραγματικότητα θα παραμένει ένα ακόμα ευφυολόγημα του νου. 

Κατά αυτό ..ακόμα και η ατβαιτα, η μη δυαδικότητα είναι δυνατόν να είναι ακόμα μια διαφορετική λογική.


Είναι πολύ εύκολο για τον νου να δεχτεί ένα σύστημα..όλα τα πράγματα είναι όπως ένα όνειρο.. αυτό το όνειρο είναι η εμπειρία του χωριστού ατόμου. 


Το χωριστό άτομο όμως είναι μια ψευδαίσθηση που ανήκει στο όνειρο όπου το όνειρο ανήκει στο ξεχωριστό άτομο… έτσι το όνειρο και το ξεχωριστό άτομο δεν είναι παρά το ίδιο..όταν χαθεί το ξεχωριστό , θα χαθεί και το όνειρο. 


Αν ο νους συλλάβει αυτό..τότε είναι πολύ εύκολο να μιλά με έννοιες που προσδιορίζουν κάτι το απροσδιόριστο!! Όπως ..δεν υπάρχει πάνω και κάτω μέσα και έξω παρόν παρελθών και μέλλον..δεν υπάρχει κανένας που να είναι κάποιος, ούτε κάνεις για να απελευθερωθεί ούτε και χρειάζεται να γίνει κάτι επειδή αυτό Είναι ..οπότε τι υπάρχει για να γίνει; Ποτέ δεν έκανε κάνεις κάτι..

Όλα αυτά παραμένουν έννοιες..κάποιου είδους λογικής..τώρα ο νους έχει ξανά κάτι να ασχολείται και να σκέπτεται, και μέσα μας να φουντώνει μια αίσθηση μεγαλείου. 


Η παγίδα βρίσκεται στο νου..και βεβαία σε αυτόν που νομίζει ότι ξέρει..τι ξέρει;; ξέρει ότι όλα είναι ένα όνειρο και ότι δεν υπάρχει κάποιος που να ονειρεύεται πραγματικά… αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρει..αγνοεί. Αγνοεί την παρουσία..αυτό το όποιο Είναι. 

Η συνείδηση δεν έπαυσε να είναι ταυτισμένη με κάτι..απλά άλλαξε είδος ταύτισης..αυτός είναι και ο βασικός λόγος που κάνεις δεν απελευθερώνεται… 

Διαβάζουμε τα λόγια ανθρώπων που μέσα στο όνειρο μας λένε..ότι κοιμόμαστε και εμείς απλά μεταβάλουμε το όνειρο μας σε μια καινούρια θέση συνεχίζοντας να ονειρευόμαστε και να επαναλαμβάνουμε αυτά τα όποια ακούσαμε!!

Dimitris Okintanoh

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα