Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Φασκόμηλο, το σωτήριο φυτό της Αθανασίας

salvia_health_tea
Salvia Officinalis είναι το επιστημονικό όνομα γι’ αυτό το χνουδάτο, αρωματικό φυτό, το «ελληνικό τσάι» όπως είναι γνωστό παγκοσμίως που έχει κλέψει την καρδιά Κινέζων και Γάλλων.
Το φασκόμηλο δρα σε τόσο πολλά επίπεδα του σώματος, του εγκεφάλου και του συναισθήματος που φτιάχνει μακρά λίστα ευεργεσιών. Το λατινικό, βοτανολογικό όνομά του, Salvia, εκ του ρήματος salvare, θεραπεύω δείχνει από πίσω την εκτεταμένη ίαση σώματος και ψυχής του αντισηπτικού, αντιοξειδωτικού, στυπτικού και νευροδιεγερτικού φυτού.
Πανέμορφος θάμνος των θερμών περιοχών με το καλύτερο άρωμά του να αναδύεται από την ελληνική γη, ανθίζει Απρίλη-Μάη και διατηρείται όλο το χρόνο σε στεγνό, ξηρό μέρος.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι χάριζε τη ζωή του ανθρώπου και τους ημών προγόνους ήταν το φυτό της αθανασίας, τέτοια επίδραση θεωρούσαν ότι έχει στους ανθρώπους.

Φασκόμηλο και Καθαρμοί
Οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στις τελετές. Ακόμα και σήμερα η ιερή του διάσταση παραμένει ζωντανή αφού είναι ένα από τα πρώτα φυτά που συστήνονται στους ενεργειακούς, θετικούς καθαρμούς. Το να καπνίζεις, να καις φασκόμηλο στον χώρο –τα φύλλα του ανάβουν εύκολα και θυμιατίζουν τον αέρα πολύ ώρα μετά το άναμμά τους και παρότι παίρνουν γρήγορα φωτιά – πιστεύεται ότι είναι νούμερο ένα αγωγή για το καθάρισμα του σπιτιού από την κακή ενέργεια και την βεβαρυμένη ατμόσφαιρα που έχει συσσωρευτεί στο σπίτι.
Αν κάποια στιγμή αισθανθείτε τον προσωπικό σας χώρο σκοτεινό και φορτισμένο είτε γιατί κακόβουλα άτομα εισήλθαν και άφησαν το αποτύπωμά τους είτε γιατί μια κακή περίοδος πόνου ή κακοτυχίας έπεσε σαν σκιά σε τοίχους και δωμάτια, ανάψτε φασκόμηλο, αφήστε τον καπνό του να πάει σε κάθε γωνιά του κλειστού σπιτιού και μετά ανοίξτε πόρτες και παράθυρα. Ο αέρας –και ακόμα πιο σημαντικό, ο ενεργειακός «αιθέρας» που καθορίζει την αύρα του κτιρίου- θα έχει καθαρίσει.
Κάποιοι λένε ότι ακόμα και το βράσιμο του βοτάνου διαχέει τις καθαρτικές του ιδιότητες στην ατμόσφαιρα ενώ μια άλλη καλή πρόταση είναι να περνάει κανείς μετά το καθάρισμα του σπιτιού την εξώπορτά του με τσάι φασκόμηλου για να μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες, επίβουλες ενέργειες να εισέλθουν. Και για την ενίσχυση του ανθρώπινου σώματος συστήνεται να ρίχνει κανείς τσάι φασκόμηλου μετά το τελευταίο νερό του μπάνιου και να αφήνει τα πολύτιμα έτσι κι αλλιώς στοιχεία του βοτάνου στην επιδερμίδα του.
salvia_health_tea
Το πολυφάρμακο της φύσης
Έχουμε και μετράμε τα σπουδαία του οφέλη: Αντιμικροβιακό, απολυμαίνει το στόμα, καταπραϋνει την ουλίτιδα, την φαρυγγίτιδα, τις άφτρες και χαρίζει δροσερή αναπνοή.
Τονωτικό, ενισχύει την καρδιά. Αποδεδειγμένα έχει ισχυρή θεραπευτική δράση στον διαβήτη και επίσης με πρόσφατα ιατρικά πορίσματα το βότανο δείχνει σπουδαία δράση στον εγκέφαλο, ενισχύοντας τη μνήμη και βελτιώνοντας θεαματικά τις επιδόσεις σε ασθενείς με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Φυσικό αντιβιοτικό καταπολεμά βακτήρια και προλαμβάνει μολύνσεις. Η τριβή του πάνω από τσιμπήματα εντόμων μειώνει τον πόνο και τις πιθανές επιπλοκές.
Με ισχυρή οιστρογονική δράση κάνει ηπιότερη την εμμηνόπαυση, κινητοποιεί την παραγωγή ορμονών και λειτουργεί ρυθμιστικά στην περίοδο. Ως σπασμολυτικό βοηθά το σώμα να ξεπεράσει κράμπες και πιασίματα.
Δυνατό στην τριχόπτωση, μειώνει τον αριθμό των πεσμένων τριχών και προλαμβάνει τα λευκά μαλλιά –σε κάποιες περιπτώσεις λέγεται ότι επαναφέρει το χρώμα τους.
Πολύτιμο και έντονα μυρωδάτο μεταφέρει ανάσες βουνού, τη ζωτικότητα της γης, τη δύναμη των αιθέριων ελαίων του και μας φτιάχνει τη διάθεση, στην διατροφή, στην καλλυντική φροντίδα του σώματος, στην ιατρική.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα