Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Μεγαλύτερες Τράπεζες Έχουν Κεφαλαιακό Έλλειμμα Της Τάξης Των 155 Δισεκατομμύριων Δολλαρίων, Οι Περισσότερες Από Αυτές Στην Ευρώπη!

Μια γυναίκα χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα ανάληψης μετρητών σε τράπεζα HSBC στην πόλη του Λονδίνου 28 Φεβ. 2011.  REUTERS / Andrew Κερδίζοντας
(Reuters) - Οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο θα πρέπει να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους κατά 115 δισ. ευρώ (155 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια) για να συμμορφωθούν με αυστηρότερους κανόνες και πάνω από 60 τοις εκατό του εν λόγω ελλείμματος είναι στην Ευρώπη, όπου οι δανειστές έχουν πιο αργή ανάπτυξη.

Το κεφαλαιακό έλλειμμα μειώθηκε κατά € 83 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, καθώς οι τράπεζες διατήρησαν περισσότερα από τα κέρδη τους και τα αντληθέντα κεφάλαια, αν και ο ρυθμός της βελτίωσης δεν ήταν τόσο γρήγορος στην Ευρώπη και αλλού.
Η Επιτροπή της Βασιλείας των παγκόσμιων ρυθμιστικών αρχών δήλωσε την Τετάρτη ότι το έλλειμμα  κορυφαίων διεθνών τραπεζών βασίστηκε στο στόχο να διατηρηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο βασικών κεφαλαίων του 7 τοις εκατό, πλέον προσαυξήσεων κεφαλαίου που απαιτούνται για τις μεγαλύτερες τράπεζες. Το εύρημα τους βασίστηκε στους ισολογισμούς τους στο τέλος του περασμένου έτους.
Περίπου 70 δισ. ευρώ το έλλειμμα ήταν σε τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιπροσωπεύει το 61 τοις εκατό του παγκόσμιου ελλείμματος. Το έλλειμμα σε τράπεζες της ΕΕ μειώθηκε κατά 29 δισ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ).
Οι αγορές και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ασκήσει πίεση στις τράπεζες να κινηθούν γρήγορα για να συμμορφωθούν, σταδιακά, με την παγκόσμια συμφωνία της Βασιλείας ΙΙΙ, ώστε να διαλύσουν κάθε αμφιβολία για την ικανότητά τους να αναπτύσσονται και να ενθαρρύνουν τους επενδυτές να αγοράσουν τα ομόλογα και τις μετοχές τους.
Η Βασιλεία περίπου τριπλασιάζει το ποσό των κεφάλαιων που οι τράπεζες πρέπει να κατέχουν σε σύγκριση με την προ  οικονομικής κρίσης περίοδο, όταν πολλοί υπό κεφαλαιοποίηση δανειστές έπρεπε να διασωθούν από τους φορολογούμενους.
 Απαιτεί από τις τράπεζες να έχουν ένα βασικό ρυθμιστικό κεφάλαιο ισοδύναμο με τουλάχιστον 7 τοις εκατό των στοιχείων του ενεργητικού τους σε μία σταθμισμένη  βάση έως τον Ιανουάριο του 2019.
Επιπρόσθετες κεφαλαιακές
Σύμφωνα με αυστηρότερους κανόνες που έρχονται , οι τράπεζες πρέπει επίσης να έχουν χωριστά ρυθμιστικά των μετρητών και του δημόσιου χρέους, που είναι γνωστός ως δείκτης κάλυψης ρευστότητας, για να επιβιώσουν από κλυδωνισμούς της αγοράς μέχρι και ένα μήνα χωρίς βοήθεια.
Οι κανόνες ισχύουν για όλες τις τράπεζες, αλλά υπάρχει ένα επιπλέον κεφάλαιο για τις μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες που κρίνονται συστημικά σημαντικές, όπως η HSBC, JP Morgan, Citigroup και Deutsche Bank.
Η EBA είπε ότι οι κορυφαίες 42 τράπεζες της ΕΕ πραγματοποίησαν ήδη μεγαλύτερη ρευστότητα από ό, τι απαιτείται έως το 2019. Στη Βρετανία, οι μεγαλύτερες τράπεζες ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν μέρος της πλεονάζουσας ρευστότητας τους στον δανεισμό και στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης.
Υπήρχε, ωστόσο, ένα έλλειμμα ρευστότητας των € 225 δισεκατομμυρίων μεταξύ των υπόλοιπων 128 μικρότερων, πιο εστιασμένων στην εγχώρια αγορά τραπεζών σε ένα μεγαλύτερο δείγμα των δανειστών που μελετήθηκαν από την ΕΑΤ.
Ένα τρίτο στοιχείο της Βασιλείας είναι ο δείκτης μόχλευσης που υποχρεώνει τις τράπεζες να κατέχουν κεφάλαιο που ισοδυναμεί με τουλάχιστον 3 τοις εκατό του συνόλου των μη σταθμισμένων περιουσιακών τους στοιχείων.
Έχει ως στόχο να χρησιμεύσει ως μια απλή δικλείδα στην περίπτωση που οι τράπεζες έχουν εσφαλμένα προσθέσει συντελεστές κινδύνου για τον υπολογισμό των βασικών ρυθμιστικών .Οι ρυθμιστικές αρχές στη Βρετανία πιέζουν σκληρά τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασίλειου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός το συντομότερο δυνατόν.
Η EBA είπε ότι ο μέσος δείκτης μόχλευσης για 40 μεγάλες τράπεζες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν 2,9 τοις εκατό, και 17 από αυτές δεν είχαν φτάσει στο ελάχιστο επίπεδο του 3 τοις εκατό . Το κεφαλαιακό έλλειμμα των τραπεζών εκείνων που δεν πληρούν τον στόχο μόχλευσης ήταν € 107 δισεκατομμύρια.

Η ΕΑΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβούν σε έλεγχο της υγείας των τραπεζών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του τρέχοντος έτους, ο οποίος αναμένεται να δείξει ελλείψεις στο κεφάλαιο που αυτές θα πρέπει να συνδεθούν. ($ 1 = € 0,7412)
Από reuters
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα