Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Το ιαπωνικό τηλεσκόπιο Subaru συλλαμβάνει την εικόνα ενός εξωηλιακoύ πλανήτη που είναι πέρα ​​από τον Πλούτωνα. Είναι ο Πλανήτης X;

Το ιαπωνικό τηλεσκόπιο Subaru συλλαμβάνει την εικόνα ενός εξωηλιακός πλανήτης που είναι πέρα ​​από τον Πλούτωνα.  Είναι Planet X;

Το ιαπωνικό τηλεσκόπιο Subaru συνέλαβε την εικόνα ενός εξωηλιακού πλανήτη που ονομάζεται Gliese 504 Β, επίσης γνωστό ως GJ 504B, έναν από τους μικρότερους πλανήτες που έχει χαμηλή θερμοκρασία και φωτογραφήθηκε γύρω από ένα αστέρι παρόμοιο με τον Ήλιο. Η εικόνα δείχνει έναν γίγαντα αερίου σε τροχιά σε μεγάλη απόσταση από το άστρο του, με τη μάζα του να είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από του Δία, αλλά οι διαστάσεις του είναι παρόμοιες με εκείνες που η NASA έχει κάνει γνωστές για τον περίφημο Planet X (Nibiru).
Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται πλανήτης να κινείται γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο (που ονομάζεται GJ 504)  και βρίσκεται περίπου 59 έτη φωτός από τη Γη. Σύμφωνα με τους αστρονόμους, η θερμοκρασία είναι περίπου 460 βαθμοί Φαρενάιτ (237 βαθμοί Κελσίου). Ο GJ 504B βρίσκεται μακριά από το αστέρι του σε τροχιά τουλάχιστον 44 φορές την απόσταση από τη Γη μέχρι τον Ήλιο. Συγκρίνοντας τις αποστάσεις αυτές με εκείνες του ηλιακού μας συστήματος, θα πρέπει να βρίσκονται πέρα ​​από την τροχιά του Πλούτωνα.  
« Αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στον γίγαντα πλανήτη, θα βλέπαμε έναν κόσμο λαμπερό από τη θερμότητα του σχηματισμού και το χρώμα ενός άνθους κερασιού που έχει  σκούρο πορφυρό χρώμα , », δήλωσε ο Michael McElwain, μέλος της ομάδας ανακάλυψης της NASA του Goddard Space Flight Center στο Μέριλαντ. " Η υπέρυθρη κάμερα μας αποκαλύπτει ότι το χρώμα του είναι πολύ πιο γαλανό από άλλους πλανήτες, που σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα του έχει λιγότερα σύννεφα », δήλωσε ο Mc Elwain.
Σύμφωνα με τον Markus Janson, ένα άλλο μέλος της ομάδας,  είναι δύσκολο να δωθεί εξήγηση για τον σχηματισμό του συγκεκριμένου πλανήτη. " Για μας ήταν μια έκπληξη και αυτή η ανακάλυψη σημαίνει ότι πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά τις εναλλακτικές θεωρίες της εκπαίδευσης ή ίσως θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε ορισμένες από τις βασικές παραδοχές της θεωρίας της προσαύξησης του πυρήνα » , δήλωσε ο Janson. « Η μελέτη των συστημάτων αυτών είναι λίγο «σαν να ψάχνουμε το πλανητικό μας σύστημα στα νιάτα του , "είπε ο McElwain. 
Εξωπλανήτες ή εξωηλιακοί πλανήτες είναι εκείνοι που η τροχιά τους είναι γύρω από ένα άλλο άστρο εκτός του Ήλιου, αλλά βρίσκονται επίσης έξω από το ηλιακό σύστημα. Οι περισσότεροι από τους γνωστούς εξωηλιακούς πλανήτες είναι γίγαντες αερίου, είναι ίσοι ή έχουν μεγαλύτερη μάζα από τον Δία και η τροχιά τους είναι πολύ κοντά στο αστέρι τους. Η κίνηση και η βαρυτική έλξη αυτών των εξωπλανήτων, όταν είναι πολύ κοντά μας, θα μπορούσε να ωθήσει κομήτες και αστεροειδείς  στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος και να δημιουργήσει διαστημικές ανωμαλίες που επηρεάζουν επίσης τον Ήλιο μας, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί με τον περίφημο και μυστηριώδες Πλανήτη X. Η ομάδα αστροφυσικών από τη NASA παρακολουθεί προσεκτικά τον πλανήτη και ο μόνος τρόπος να τον δει κανείς, δεν αποτελεί έκπληξη, είναι ένα υπέρυθρο τηλεσκόπιο.

Από segnidalcielo
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα