Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

New York Times: Γιατί δεν λένε την αλήθεια στην Ελλάδα;

Επικριτικό κατά της πολιτικής που ακολουθείται για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, είναι το editorial των New York Times. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα είναι προφανές, εδώ και καιρό ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει και τονίζει ότι «η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ παράλληλα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο, μη βιώσιμο χρέος».
Μάλιστα η εφημερίδα, αναφέρεται και στους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι «δεν αποδέχονται την αλήθεια», Ότι δηλαδή το πρόγραμμα δεν βγαίνει, διότι έτσι θα παραδεχτούν την αποτυχία τους.

«Λίγοι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθείται μέχρι σήμερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται η άρνηση της Βραζιλίας να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
«Η Βραζιλία έσπασε τη σιωπή εκδίδοντας μία ασυνήθιστη και ευχάριστα ειλικρινή ανακοίνωση», γράφει ο συντάκτης.
Επίσης παρατίθεται η δήλωση του Πάουλο Νογκουέιρα Μπαρίστα, ενός εκ των 24 πρέσβεων στο ΔΣ του ΔΝΤ. “Όπως επισημαίνει ο αρθογράφος των New York Times, τα λόγια του αν και δυσάρεστα, ίσως προκαλέσουν το άνοιγμα μίας σημαντικής συζήτησης και πιθανόν να ωθήσουν και άλλους στο ΔΝΤ, ειδικά τους ηγέτες της ΕΕ και της ΕΚΤ που είναι οι βασικοί «παίκτες» στην ελληνική διάσωση, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους ή τουλάχιστον να φανούν περισσότερο ειλικρινείς σχετικά με τις επιπτώσεις της πολιτικής τους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα